top of page

İşe Başlama Eğitimi

Çalışanlara belirli zamanlarda eğitimler verilir. Verilen eğitimler, çalışanın iş hayatına uyum ve güvenliğinin sağlanması açısından önemlidir. Yasal bir zorunluluk olan işe başlama eğitimi süreci işyerinde bulunan risklere karşı bilgi verme özelliği taşır. İşe başlama eğitimi İSG açısından büyük önem teşkil eder. Bu doğrultuda başta işveren ve çalışanlara olmak üzere birçok sorumluluk düşer. Bu yazımızda işe başlama eğitimi konuları ve sürecin işleyişi hakkında bilgi vereceğiz.

Siz de iş sağlığı ve güvenliği, TMGD ve DSP başta olmak üzere merak ettiğiniz konuların cevabını Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

İşe Başlama Eğitimi Kimlere Verilir?

İşe başlama eğitimi

İSG işe başlama eğitimi PPT şekline çalışanlara aktarılır. Eğitim sürecinin verimli geçmesi açısından çalışanların anlayacağı ve işine yarayacak konularda bilgi aktarımı yapılır. Eğitimler pratik ve uygulamalı olmak üzere çalışan işe başlamadan önce verilir. İşe başlama eğitiminin en önemli amacı çalışanın işyerindeki tehlike ve riskler konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Bu sayede çalışanların sağlığının korunması, iş kazalarının önüne geçilmesi, üretimin güvenli ve sürekli hale gelmesi amaçlanır. Eğitim sonunda işe başlama eğitimi katılım belgesi düzenlenir. İşveren, başka işyerinden gelen çalışanların eğitim almadan çalışmasına hiçbir suretle izin vermemektedir.




 

İşe Başlama Eğitimi Kaç Saat Olmalı?

En merak edilen konular arasında “işe başlama eğitimi kaç saat?” sorusu yer alır. İşe başlama eğitimi yönetmelik doğrultusunda her çalışan için 2 saat olmak üzere verilir. İşe başlama eğitiminde geçen zaman temel İSG eğitimi süresinden sayılmaz. Çalışanlar kendilerine verilen eğitimlere katılım sağlamakla beraber, eğitimde öğrendiklerini uygulamakla yükümlüdür. Çalışanlara verilen eğitimler diğer eğitimlerle birlikte çalışanın özlük dosyasında saklanır. Çalışan talep etmesi halinde işten ayrıldığında dosyasında var olan belgeleri temin edebilir Bu durumda işveren, çalışanın istediği belgelerin bir nüshasını vermekle yükümlüdür.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini Kimler Verebilir?

Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi eğitim vermekle yükümlüdür. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi verebilecek yerler ise şunlardır:

  • Üniversiteler

  • Kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim birimleri

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi,

  • İşçi, işveren ve kamu görevlisi kuruluşları

  • Eğitim vakıfları ve eğitim merkezleri

  • Bakanlık tarafından yetki verilen eğitim kurumları

  • Çalışanlara ücretsiz eğitim veren ve kamu yararına kuruluş statüsünde olan eğitim amaçlı vakıflar.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi yapılacak mekanın belirlenmesinden işveren sorumludur. Eğitim sürecinde kullanılacak olan araç ve gereçler teknolojiye uygun olarak seçilmelidir.

 

Çalışanlara Verilen Eğitimler Nelerdir?

Çalışanlara belirli zamanlarda eğitimler verilir. Eğitimler, belirli periyotlarda yenilenir. Çalışanlara verilen eğitimler şu başlıklar altında incelenebilir:

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi belirli periyotlarda yenilenir. Eğitim periyotlarının belirlenmesinde işyerinin tehlike sınıfı önemlidir. Buna göre:

Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde her yıl temel İSG eğitimi yapılır. Eğitimler 16 saat sürer. Tehlikeli sınıfta eğitimler 2 yılda bir yenilenir ve 12 saat sürer. Az tehlikeli sınıfta ise 8 saat süren eğitimler 3 yılda bir tekrarlanır. Çalışanlara verilen eğitimlerin sonunda ölçme ve değerlendirme testi yapılır. Bu sayede eğitimin çalışanlar tarafından anlaşılırlığı tespit edilir.

Bulut Akademi, birçok konuda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde de başarısıyla adından söz ettirir. Siz de Bulut Akademi’ye kayıt olarak kariyerinize önemli ve büyük bir katkı sağlayabilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page