top of page

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi PDF

İş hayatında sağlıklı ve güvenli unsurlarla çalışmalar yapmak oldukça önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği mesleğini icra eden kişiler; çalışanların sağlığını korumak, üretim güvenliğini ve devamlılığını sağlamak için çeşitli görevleri yerine getirmek zorundadır. Bu görevlerden bir tanesi de çalışanlara temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermektir. Temel eğitimler çalışanlara çeşitli konularda aktarılan konu başlıklarını işler. Bu sayede çalışanlar çeşitli zamanlarda eğitimler alarak tehlikelere karşı nasıl korunacağını öğrenir. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi PDF verilerini Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek temin edebilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde Neler Anlatılır?

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi PDF

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi PDF verilerine bakıldığında tüm konu başlıkları detaylı şekilde incelenebilir. Aktarılan konu başlıklarından bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yasal mevzuat, tüzük ve yönetmelikler

  • İş sağlığı ve güvenliği organizasyonu

  • Kaza nedenleri

  • Kişisel koruyucu donanımların özellikleri ve doğru şekilde kullanımı

  • İş kazası konusunda devletin, işverenin ve işçilerin sorumlulukları.

Çalışanların temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi zorunlu bir süreçtir. Bu nedenle çalışanların hem görevini yerine getirmek hem de sağlığını korumak için temel eğitimleri ciddiyetle takip etmesi önemli detaylar arasında yer alır.

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Yukarıda bahsedilen eğitim konuları başta olmak üzere çeşitli başlıklarda aktarılan temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi en az 8 saat (az tehlikeli sınıfta) sürer. Çalışanlar, eğitimlere katılmak zorundadır. Çalışanlara verilen ilk temel İSG eğitimi işe girişte yapılır. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde temel eğitimlere katılmayan kişilerin çalışması mümkün değildir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kişilere temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi katılım belgesi verilir. Temel iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için sürece hakim olmak büyük önem arz eder. Çalışanlar eğitim sürecine zorunluluk olarak bakmak yerine, can ve mal güvenliğini sağlamak için önemli bir konu olarak görmek zorundadır.

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Soruları

En merak edilen konular arasında temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi soruları yer alır. Çalışanlar, katıldığı eğitimlerde birçok konuya hakim olur. Önemli detayların itina ile aktarıldığı eğitimlerin daha iyi kavranabilmesi için çeşitli sorular sorulur. Soruların amacı, çalışan kişinin konuları iyi şekilde kavrayıp kavramadığını tespit etmektir. Temel iş sağlığı ve güvenliği sınavı sonuçları raporlanarak yetkililere verilir. Burada çalışanların tehlike ve riskler hakkında bilgi sahibi olup olmadığı saptanmaya çalışılır. Yapılan eğitim ve testin amacı çalışanlara verilen eğitimin başarı durumunun anlaşılmasıdır. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi asgari aşağıdaki durumlarda yenilenir:

  • İşçi, işten herhangi bir sebeple 6 aydan fazla uzak kaldığında

  • Az tehlikeli sınıfta 3 yılda bir

  • Tehlikeli sınıfta 2 yılda 1

  • Çok tehlikeli sınıfta yılda 1

  • İş kazası ya da meslek hastalığı meydana geldiğinde

  • Ramak kala olay meydana geldiğinde.

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Çalışanların Yükümlülükleri

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi slayt şeklinde katılımcılara aktarılır. Görsellerle zenginleştirilen eğitim sürecinde çalışanların ilgisi çekilmeye ve akılda kalıcı bilgiler verilmeye çalışılır. Temel İSG eğitimi konularında çalışanlara düşen en büyük görev işverenin talimatlarına uygun davranmaktır. Bu doğrultuda işverenin belirlediği gün ve saatte eğitimlere katılarak tüm sürece hakim olmak gerekir. Çalışanlar; başta işveren, işyeri hekimi, İSG uzmanı ve çalışan temsilcisi olmak üzere birçok kişiyle işbirliği içinde çalışmakla yükümlüdür.

Siz de Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


bottom of page