top of page

İşyeri Hekimliği Eğitimi | BULUT AKADEMi

Yapılan yasal düzenlemelere göre işyerinde işyeri hekimi bulundurulması zorunlu hale gelmiştir. İşyeri hekimliği mesleği; iş güvenliği uzmanı, diğer sağlık personeli ve işyeri hemşiresi ile işbirliği içinde çalışır. Birçok önemli görev üstlenen meslek grubu; iş kazaları ve meslek hastalıkları başta olmak üzere çeşitli konuda çalışmalar yapar. İşyeri hekimliği sertifikası alabilmek için yetkili kurumlardan eğitim alma şartı bulunur. İşyeri hekimliği kursu Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere birçok şehirde verilir. Eğitimler online ve teorik süreçten oluşur. Bu yazımızda “İşyeri hekimliği eğitimi kaç saatten oluşur? Eğitimler kaç saat sürer? Hangi kurumlar işyeri hekimliği eğitimi vermeye yetkilidir?” sorularına cevap vereceğiz.

 

İşyeri Hekimi Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

İşyeri Hekimliği Eğitimi | BULUT AKADEMi

İşyeri hekimliği belgesi alan kişiler işyerinde düzen ve sağlığın ortaya konması için çalışmalar yapar. Buna göre; işçilerin işe giriş muayenelerini ve periyodik kontrollerini yaparak sağlıklı ortam oluşturur. Bunların yanı sıra işyeri hekiminin başlıca görevleri şunlardır:

  • İşçi - çalışan uyumunu sağlamak için gerekli sağlık kontrolleri yapmak

  • Hastalıkların ortaya çıkmasını engellemek

  • Sağlık ve güvenlik açısından tehlikeleri belirleyerek incelemelerde bulunmak

  • Takip, ölçüm, analiz ve gözlemler yapmak

  • Koruyucu ve önleyici faaliyetlerde bulunarak çalışma ortamının güvenli olmasını sağlamak.

İşyeri hekimliği çalışma süreleri; çalışan sayısına ve işyerinin tehlike sınıfına göre değişiklik gösterir.

 

İşyeri Hekimliği Eğitimi Kaç Saat Sürer?

İşyeri hekimliği kursu online, teorik ve staj sürecinden oluşur. Eğitimlerin süresi 220 saattir. 90 saati online şekilde gerçekleşen eğitimlere katılabilmek için internet bağlantısı olması gerekir. Diğer 90 saatlik teorik kısım ise eğitim kurumlarında belirtilen saatlerde verilir. Eğitimlerin işleyişi 2020 yılında yaşanan pandemi nedeniyle online hale gelmiştir. Katılımcıların online gerçekleşen eğitimlerde de devamsızlık sınırını aşmaması önemli ayrıntılar arasında yer alır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda yeniden yüz yüze gerçekleşen eğitimlere devam edileceği düşünülmektedir. İşyeri hekimliği kursu tarafından belirtilen devamsızlık süresini aşan kişilerin eğitimi geçersiz sayılır.

 

İşyeri Hekimliği Eğitimi Hangi Kurumlarda Verilir?

İşyeri hekimliği eğitimi vermeye yetkili kurumlar Bakanlık tarafından onaylanarak, katılımcıları hem sınav hem de meslek hayatına hazırlar. Eğer siz de katıldığınız ya da katılmayı planladığınız eğitim kurumunun yetkili olup olmadığını merak ediyorsanız araştırma yaparak kayıt olmanız gerekir. Aksi takdirde hem maddi hem de manevi zarara uğrayarak zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Bulut Akademi Bakanlık tarafından onay alarak kaliteli eğitimci kadrosuyla adından söz ettirir. Kurumumuzun başarı oranı her sene birçok farklı daldan katılımcının bizi seçmesinin başlıca sebebidir. İşyeri hekimliği kursu fiyat ve ders işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak için iletişime geçebilirsiniz.

 

İşyeri Hekimliği Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?

İşyeri hekimliği sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Yılda 1 ya da 2 defa gerçekleşen sınavlardan başarı elde edebilmek için en az 70 puan ve üzeri almak gerekir. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavda farklı konu gruplarından sorular sorulur. Katılımcılar sınav süresinde soruları doğru şekilde cevaplamak ile birlikte kendisine verilen süreyi de aşmamalıdır. Sınavdan başarı elde ederek 70 ve üzeri puan alan kişiler birçok işyerinde görev alma hakkına sahiptir. İşyeri hekimliği sınavı, diğer sınavlara kıyasla biraz daha zordur. Bu nedenle iyi bir eğitim kurumunun seçilmesi ve düzenli şekilde ders çalışılması gerekir. Ayrıca geçmiş yıllarda sorulan soruların çözülmesi sınava hazırlık sürecinde önemli bir rol oynar.

Siz de Bulut Akademi sayesinde hayallerinizi gerçekleştirebilir, kariyerinize işyeri hekimliği alanında adım atabilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 




12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden


Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS+90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:306520 | Çankaya | ANKARA+90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd.Bilim Tower 30/75 Kat:1034775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58



bottom of page