top of page

İş Güvenliği Sertifikası Fiyatları

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı son yıllarda en çok popülerleşen meslek dalları arasında yer alır. Birçok işyerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına ihtiyaç duyulması geniş iş olanakları ortaya çıkarır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için sertifika almaya hak kazanmak gerekir. İş güvenliği sertifikası alma işlemlerini başlatmak için bazı şartlar bulunur. İş güvenliği sertifikası alma şartları arasında eğitim en önemli süreçtir. Bu yazımızda iş güvenliği sertifikası fiyatları ve sertifika süreci hakkında bilgi vereceğiz. Siz de Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek bilgi edinebilir, merak ettiğiniz soruların cevabını öğrenebilirsiniz.

 

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır? Kimlere Verilir?

İş Güvenliği Sertifikası Fiyatları | BULUT AKADEMi

En merak edilen konular arasında iş güvenliği sertifikası nasıl alınır sorusu yer alır. İSG sertifikası alabilmek için ilk olarak Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarına kayıt olmak gerekir. Eğitim sürecinin ardından ÖSYM tarafından yapılan iş sağlığı ve güvenliği sınavı sürecine katılım sağlanmalıdır. İş güvenliği sınavından başarı elde ederek 70 ve üzeri puan almaya hak kazanan kişiler uzman olmaya hak kazanır. Ancak burada önemli bir konuya ışık tutmak istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği eğitimine katılabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı vardır. İş güvenliği sertifikası C sınıfı eğitimleri için: Mühendislik, mimarlık, fen - edebiyat, teknik öğretmenlik, iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olmak gerekir.

 

İş Güvenliği Sertifika Türleri Nelerdir?

İş güvenliği sertifika ücreti konusuna geçmeden önce sertifika türleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği mesleği tehlike sınıfına görev alır. Meslekte 3 tehlike sınıfı vardır. Bunlar: A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı şeklindedir.

A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tüm tehlike sınıflarında görev alma hakkına sahiptir.

B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı; tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta görev alabilir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı ise sadece az tehlikeli sınıfta görev alır. Mesleğe yeni atılanlar genellikle C sınıfı ile başlar.

 

İş Güvenliği Sertifikası Fiyatları 2021

İş güvenliği sertifikası ücreti her sene değişiklik gösterir. Fiyatlar makam oluru ile belirlenir. İş sağlığı ve güvenliği sınavına giren ve başarı elde eden kişiler istediği zaman sertifikasını alma şansına sahiptir. İşlemleri başlatmak için Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabı üzerinden sertifika ücreti yatırılmalıdır. Ardından İSG- Katip üzerinden işlemler devam ettirilir.

İş güvenliği belgesi ücreti 2021 yılı için 649 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret; C, B ve A sınıfı ve işyeri hekimliği fark etmeksizin aynı şekilde ödenmesi gereken tutardır. Sadece diğer sağlık personeli sertifikası ücreti 162,25 TL’dir.

 

İş Güvenliği Sertifikası Vize Yenileme Ücreti

İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren başlar. Sertifikaya 5 yılda bir vize yaptırması gerekir. Aksi takdirde İSG uzmanı sertifika ile çalışma hakkını kaybeder. İş güvenliği sertifikası vize ücreti 162,25 TL’dir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olan kişiler vize başta olmak üzere birçok işlemini İSG-Katip üzerinden “Kayıtlı kullanıcı girişi” yaparak görüntüleyebilir. Aynı zamanda İSG sınavına girecek olan kişiler de belge yükleme işlemini İSG-Katip’ten yapmalıdır.

Son olarak iş güvenliği kursu ücretleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Her sene eğitim kurumları değişen fiyat aralıklarına ev sahipliği yapar. Kurumun başarı oranı ve temin ettiği materyaller fiyatlara etki eden başlıca etmenler arasında yer alır.

Siz de iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için Bulut Akademi’yi seçebilir, yetkin eğitim kurumumuzun başarısını görebilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı olunur?

Kimler iş güvenliği uzmanı olabilir başlığında değindiğimiz meslek mensupları aile çalışma ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yetki...

Comments


bottom of page