top of page

C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları Ne Kadar?

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan bir tanesi de C sınıfı iş güvenliği uzmanı kursu sürecine katılım sağlamaktır. C sınıfı iş güvenliği kursu Kocaeli, İstanbul, Ankara, Antalya ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde verilir. Eğitimlere katılım zorunlu olmakla birlikte, kurumun Bakanlık tarafından yetkili olması gerekir. Bu yazımızda C sınıfı iş güvenliği kursu fiyatları, iş güvenliği eğitim süresi ve yetkili kurumlar hakkında bilgi vereceğiz. Siz de merak ettiğiniz soruları Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

Kimler C Sınıfı İş Güvenliği Kursuna Katılabilir?

C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları | BULUT AKADEMi

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursu sürecine katılarak sınavdan başarı elde eden kişiler “az tehlikeli” sınıfta görev alma hakkına sahip olur. Ancak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. C sınıfı iş güvenliği kursuna katılabilmek için aşağıdaki bölümlerin birinden mezun olmak gerekir:

  • Mühendislik fakültesi bölümleri

  • Mimarlık fakültesi bölümleri

  • Fizik, kimya, biyoloji bölümleri

  • Teknik öğretmenlik bölümü

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümü.

Yukarıdaki bölüm mezunları; vesikalık fotoğraf, kimlik fotokopisi, mezuniyet belgesi ve kurumun istediği belgeleri temin ederek eğitimlere kayıt olma hakkı elde eder.

 

C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için eğitim sürecine devam zorunluluğu bulunur. İş sağlığı ve güvenliği kursu 220 saatten oluşur. 90 saat uzaktan, 90 saat online, 40 saat uygulamalı staj olarak geçen sürece devam zorunluluğu bulunur. Eğitimlerin işleyişi 2020 yılında geçici süreyle değişikliğe uğramıştır. Buna göre C sınıfı iş güvenliği kursu uzaktan eğitim ile işlenmeye başlamıştır. Ancak uzaktan eğitim sürecinde de devam zorunluluğu bulunur. İş sağlığı ve güvenliği online eğitimler sık sık denetlenir. Devamsızlık yaptığı tespit edilen kişinin eğitimi geçersiz sayılır.

 

C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları

C sınıfı iş güvenliği kursu fiyatları belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Her sene eğitim kurumlarının belirlediği ücret miktarı vardır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen kişiler eğitim kurumları arasında fiyat ve kalite konusunda inceleme yapmalıdır. C sınıfı iş güvenliği eğitimi ücreti farklılık göstermesinin başlıca nedenleri arasında şu faktörler yer alır:

  • C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kurumlar tarafından sağlanan materyaller

  • Eğitim kurumunun başarı oranı

  • Kurumun bulunduğu şehir

  • Kurumun başarı oranı.

Bulut Akademi kaliteli eğitim kadrosu ile hayallerinize ulaşmanıza imkan sağlar. Siz de eğitimlerimize kayıt olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olma şansı elde edebilirsiniz.

 

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaş Aralıkları

İSG uzmanı olarak görev almaya başlayacak kişiler mesleğin maaş olanaklarını merak eder. İş sağlığı ve güvenliği mesleğinin ciddiyet gerektirmesi, can ve mal güvenliğini sağlamayı hedef alması uzman adaylarını bağlayan konular arasındadır. Bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının maaş olanakları da değişiklik gösterir. Maaşlar çalışılan sektöre, tehlike sınıfına ve deneyime göre farklılaşır. Meslekte en kıdemli sınıf olan A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı diğerlerine kıyasla en yüksek maaşı alır. Ancak A sınıfı İSG uzmanlarına düşen görevler daha ciddi ve titiz konulardadır. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ise A ve B sınıfına göre daha düşük maaş alır. Genel itibari ile C sınıfı İSG uzmanı 3000- 5000 TL arasında maaş imkanına sahiptir.

Bulut Akademi üzerinde C sınıfı iş güvenliği eğitimlerine kayıt olarak, kariyerinize önemli bir katkı sağlayabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 






12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden


Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS+90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:306520 | Çankaya | ANKARA+90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd.Bilim Tower 30/75 Kat:1034775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58


bottom of page