top of page

İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu | BULUT AKADEMi

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verilir. Hiçbir işveren çalışanlarının sağlığını riske atmayı ve çalışma ortamına zarar gelmesini istemez. Bu nedenle işveren, yasal yükümlülüklerini yerine getirmek ister. İşverenin yükümlülüklerinden bir tanesi de İSG uzmanı çalıştırmaktır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalışma ortamında sağlık ve güvenlik unsurlarının yerine getirilmesi için işveren ve işyeri hekimi başta olmak üzere birçok kişiyle koordine çalışır. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu yazımızda iş güvenliği uzmanlığı kursu hakkında bilgi vereceğiz.

 

Kimler İş Güvenliği Uzmanlığı Kursuna Katılabilir?

İş Güvenliği Uzmanlığı Kursu | BULUT AKADEMi

İş sağlığı ve güvenliği kursu Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarında verilir. Kursa katılım sağlayabilmek için İSG uzmanı olma hakkı verilen üniversite bölümlerinden birinden mezun olma şartı aranır. C sınıfı iş güvenliği uzmanı olma hakkı verilen üniversite bölümleri şunlardır:

  • Mühendislik Fakültesi bölümleri

  • Mimarlık Fakültesi bölümleri

  • Teknik personel yetiştiren bölümler

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümü

  • Fen ve Edebiyat Fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümü.

Yukarıda bahsi geçen bölüm mezunları eğitimlere zamanında kayıt olarak İSG uzmanlığı sınavına giriş yapmaya hak kazanır. Eğitimlere katılmak zorunludur. C sınıfı iş güvenliği kursu almayan kişilerin İSG uzmanı olma hakkı yoktur.

WhatsApp
Canlı Destek | Hızlı Çözüm 😊 | Tıklayın
 

İş Güvenliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?


İş güvenliği kursu C sınıfı eğitimleri 220 saatten oluşur. Eğitimlerin işleyiş şekli 3 periyotta ilerler. Bunlar uzaktan, yüz yüze ve staj şeklindedir. 90 saatlik online eğitim sürecine katılımcı istediği saatte katılma şansına sahiptir. İkinci 90 saatlik yüz yüze gerçekleşen süreçte ise eğitim kurumunun belirlediği ders programına düzenli katılım sağlama zorunluluğu bulunur. İSG kursu işleyişi 2020 yılında geçici olduğu düşünülen bir şekilde değişime uğramıştır. Buna göre eğitimlerin yüz yüze gerçekleşen kısmı da online şekle dönmüştür. Fakat ilerleyen yıllarda eğitimlerin işleyişi yeniden eski metoda dönüş yapabilir. Bu nedenle iş güvenliği kursuna kayıt olmakta geç kalmamanız önerilir.

 

İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı Kaç Sorudur?


İş güvenliği kursu Ankara, İstanbul, Konya, Bursa ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde gerçekleşir. Eğitimlerin ardından yılda 2 ya da 3 defa gerçekleşen eğitimlere katılım sağlayabilirsiniz. İş güvenliği kursu fiyatları ise her sene değişiklik gösterir. Kurumun katılımcılara sağladığı imkanlar, eğitim kurumunun bulunduğu şehir ve eğitmen kadrosu fiyatlara etki eden başlıca etmenler arasında yer alır. İş sağlığı ve güvenliği sınavı ise 50 sorudan oluşur. Adayların başarı elde edebilmesi için en az 35 soruyu doğru yapması şarttır. 35 sorunun doğru yapılması 70 puan almaya tekabül eder.

 

İş Güvenliği Sınavına Nasıl Çalışmak Gerekir?


İş sağlığı ve güvenliği sınavına ilk kez girecek kişiler sınava nasıl çalışması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşar. Sınavın diğer sınavlardan farklı olması ve ağırlıklı olarak bilgi gerektiren sorulardan oluşması adayların zorlanmasına yol açabilir. Ancak sınavı gözünüzde büyütmek yerine zamanı çok iyi kullanmanız gerekir. Düzenli bir program oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Hazırladığınız program sık sık tekrar edecek şekilde ayarlandığı takdirde sınava ilk girişte başarı elde edebilirsiniz. Ayrıca geçmiş yıllarda sorulan iş güvenliği kursu sınav soruları da yapılacak olan sınava ışık tutar. Her ne kadar mevzuat değişikliğe uğrasa da bilgi ağırlıklı konular her zaman aynıdır. ÖSYM ve MEB tarafından yapılan İSG sınavı sorularını inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
Bulut Akademi, Google Resmi Haber Kaynağıdır.
 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

WhatsApp
Canlı Destek | Hızlı Çözüm 😊 | Tıklayın
 


Comments


bottom of page