top of page

DSP Kursu | BULUT AKADEMi

Diğer sağlık personeli olmak için Bakanlık tarafından yetkilendirilen bir eğitim programına kayıt olmak gerekir. Eğitim programı sürecinin ciddiyetle takip edilmesi DSP adaylarının sınav sürecinde başarı elde edebilmesi açısından önemlidir. DSP kursu Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde verilir. Eğitimlere katılabilecek belli başlı meslek grupları vardır. Ayrıca DSP belgesi almak için eğitimlere katılmak zorunludur. Bu yazımızda DSP kursu veren kurumlar, DSP eğitimi ücreti ve sınav süreci hakkında bilgi vereceğiz.

 

Kimler Diğer Sağlık Personeli Olabilir?

DSP Kursu | BULUT AKADEMi

Diğer sağlık personelliği mesleği ilgi gören ve zorunluluğun olduğu bir süreçtir. Bu nedenle birçok meslek grubu kariyerine diğer sağlık personeli belgesi alarak devam etmek ister. Ancak DSP olabilme hakkı sadece; hemşire, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyeni ve acil tıp teknisyeni olan kişilere verilmiştir. Burada bahsi geçen bölüm mezunları Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarının yaptığı kurs sürecine tabi tutulur. Eğitim sürecinin ardından sınava girmek gerekir. Diğer sağlık personeli sınavı ÖSYM tarafından yılda 2 defa olmak üzere gerçekleşir.

 

DSP Sertifikası Kaç Puanla Alınır?

DSP belgesi kursu sürecinin ardından sınava giriş yapılır. Diğer sağlık personelliği sınavı; hukuk, mevzuat, sağlık, teknik ve genel İSG konularından oluşur. Sınavın konu dağılımı şu şekildedir:

  • % 35 Sağlık

  • %30 Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Konuları

  • %35 Mevzuat

  • %10 Teknik

  • %5 Hukuk. Sınavdan başarı elde edebilmek için en az 70 puan almak gerekir. Diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylara 50 soru sorulur. 35 ve üzeri sayıda soruyu doğru yapan kişiler belge alarak çalışma hayatında görev almaya başlayabilir.

 

İşyeri Hemşireliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?

DSP eğitimi 90 saatlik süreçten oluşur. Bakanlık tarafından belirlenen mevzuat işlenerek adaylara gereken bilgilerin aktarılması sağlanır. Eğitimlerin işleyişi ise 45’er saattir. 45 saatlik ilk periyot online (uzaktan) yapılır. Uzaktan eğitimlere katılım sağlayabilmek için internet bağlantısı olması yeterlidir. İkinci periyot ise yüz yüze yapılır. DSP kursları yüz yüze eğitimlerde devam etmeyi zorunlu olarak tutar. Devamsızlık yaptığı tespit edilen kişilerin eğitimi geçersiz sayılır. Adayların devamsızlık hakkı 6 saattir. Burada eğitimlerin işleyişinin pandemi nedeniyle tamamen online yapıldığını hatırlatmak istiyoruz. Ancak eğitimler ilerleyen yıllarda yeniden eski şekline dönebilir. Bu nedenle kayıt olmakta geç kalmamanız gerekir.

 

DSP Eğitimi Nerelerde Verilir?

Adayların en sık araştırma yaptığı sorular arasında DSP eğitimi veren yerler konusu yer alır. Kayıt olduğunuz ya da olmayı planladığınız eğitim kurumunun bakanlık tarafından yetkili olması gerekir. Eğer bir eğitim kurumuna kayıt olduysanız ya da araştırma yapıyorsanız kurumun yetki belgesini sorgulamanız önemli detaylar arasında yer alır. Eğer kaydolduğunuz kurumun eğitim vermeye yetkisi yoksa hem zaman hem de para kaybı yaşayabilirsiniz. Ayrıca eğitim kurumunun yetki durumu DSP sınavlarına girmenize de engel teşkil eder.

 

DSP Kursu İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

DSP kursları katılım esnasında çeşitli belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesini ister. Diğer sağlık personeli olmak isteyen aday aşağıdaki belgeleri kuruma teslim etmelidir:

  • E-devlet üzerinden alınabilen mezuniyet belgesi

  • Kimlik fotokopisi (arkalı - önlü olacak şekilde)

  • Kesin kayıt dilekçesi.

Eğer kurum sizden farklı bir belge isterse, belirlenen süre içinde vermeniz gerekir. Eğitim programına kayıt olmakta geç kaldığınız takdirde bir sonraki programı beklemek zorunda kalırsınız. Diğer Sağlık Personeli kursu fiyatları ise her sene belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Ücret konusunda en güncel ve en doğru bilgiyi alabilmek için eğitim kurumumuz ile iletişime geçmeniz önerilir.



 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden


Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58


Comentários


bottom of page