top of page

Temel İSG Eğitim Konuları

İş sağlığı ve güvenliği; çalışanların iş ortamında sağlığını korumak ve ortamı güvenli hale getirmek için önemli bir koşuldur. Bu doğrultuda birçok önemli çalışma yapılır. Yapılan çalışmalar neticesinde çalışmaların sürekli hale getirilmesi hedeflenir. İş sağlığı ve güvenliğinin en önemli aşamaları arasında temel İSG eğitimi yer alır. Temel iş sağlığı ve güvenliği, çalışanlara belirli zamanlarda verilen en önemli eğitimler arasında yer alır. Eğitim süreci; iş ortamını tanımak, can ve mal güvenliğini sağlamak gibi birçok amaca yöneliktir. İSG temel eğitim sürecinde; çalışanlara, İSG uzmanına, işyeri hekimi ve işverene birçok önemli sorumluluk düşer. Bu yazımızda temel İSG eğitim konuları hakkında bilgi vereceğiz. Siz de Bulut Akademi ile iletişime geçerek tüm merak ettiğiniz konuları sorabilirsiniz.

 

Çalışanlara Hangi İSG Eğitimleri Verilir?

Temel İSG Eğitim Konuları

Çalışanlara temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, uzaktan eğitim, işe başlama eğitimi, ilave eğitim ve bilgi yenileme eğitimi verir. Her eğitimin amacı birbirinden farklıdır. Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta büyük öneme sahip olan eğitim süreci hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz.

Çalışanlara verilen ilk eğitim işe başlama eğitimidir. İşe başlama eğitimi 2 saat olmak suretiyle verilir. İşveren çalışanın işe başlamadan önce eğitim almasını sağlamakla yükümlüdür.

Uzaktan eğitim ise temel İSG sürecinden ayrı olarak değerlendirilir. Bu süreçte çalışanın internet üzerinden eğitim alması, çalışma ortamını tanıması sağlanır.

Çalışanlara verilen ilave eğitim ise; iş kazası ve meslek hastalığı geçiren işçilere verilir.

Son olarak bilgi yenileme eğitimi ise, 6 aydan fazla işten uzak kalan çalışanlara verilir.




 

İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Çalışanların Yükümlülükleri Nelerdir?

Temel İSG eğitimi sunum sürecinin çalışan kişiler için en anlaşılır şekilde geçmesi hedeflenir. Bu doğrultuda eğitim konusunun ilgi çekici ve işe yarar bilgiler çerçevesinde oluşması sağlanır. Çalışan temel İSG eğitimi sunumu sürecini ciddiyetle takip etmelidir. Çalışanlar işyerindeki makine, araç, gereç ve teçhizatları doğru şekilde kullanmalıdır. Kullanım kurallarına uyum sağlamalı, keyfi amaçlarla kullanmamalıdır. En önemli konular arasında kişisel koruyucu donanımların doğru şekilde kullanılması yer alır. Çalışanlar eğitimde öğrendiği bilgilere uyum sağlamalıdır. Hiçbir zaman KKD olmadan çalışmaya devam etmemelidir. Çalışanlar iş ortamında herhangi bir zararlı durum ile karşılaştığında ilgili birimlere derhal haber vermelidir. Ayrıca işbirliği yapmak ve çalışma ortamının güvenli olmasına katkı sağlamak en önemli görevler arasında yer alır.

 

Uzaktan Eğitim Nedir?

İSG uzaktan eğitim süreci temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinden ayrı olarak değerlendirilir. İletişim teknolojileri kullanılarak elektronik ortamda gerçekleşen eğitimlerde uygun bilgisayar yazılımı sistemi kullanılır. Çalışanın sisteme kolaylıkla erişim sağlayabilmesi ve kullanabilmesi sağlanır. Uzaktan eğitimin sonunda çalışana ölçme ve değerlendirme yapılır. Uzaktan eğitim süreci ile ilgili detaylı bilgilere erişim sağlayabilmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Temel İSG Eğitimi Konuları

İSG temel eğitim konuları 4 başlık altında incelenir:

  1. Genel konular

  2. Teknik konular

  3. Sağlık konuları

  4. İşyerine özgü diğer konular.

Eğitime katılım sağlayan ve akabinde gerçekleşen sınavdan başarı elde eden kişilere temel İSG belgesi verilir. Çalışana verilen tüm eğitimlere dair belgeler ve sınav sonuçları çalışanın özlük dosyasında saklanır. Eğer çalışan işten ayrılırken kendisi ile ilgili belgelere erişmek isterse, işveren en kısa zamanda temin etmek zorundadır. İSG temel eğitim sertifikası örneği için Bulut Akademi ile iletişime geçebilirsiniz. Bulut Akademi Eğitim Kurumu sayesinde birçok eğitim programına kayıt olabilir, hem sınav hem de meslek hayatında başarı elde edebilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page