top of page

İşyeri Hekimliği Kursu | BULUT AKADEMi

Ülkemizde çalışma ortamında sağlık ve güvenliği sağlamak için çeşitli çalışmalar yapılır. Yapılan çalışmalar iş ortamında yeni kuralları ve yükümlülükleri beraberinde getirir. İş ortamında bulunması gereken ve önemi yadsınamayan meslek dalları arasında işyeri hekimliği yer alır. İşyeri hekimi olarak çalışabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan bir tanesi de işyeri hekimliği kursuna katılım sağlamaktır. İşyeri hekimliği Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde eğitimleri verilir. Bu yazımızda “işyeri hekimliği kursu kaç saatten oluşur? İşyeri hekimi ne kadar maaş alır? İşyeri hekimliği sertifikası nasıl alınır?” sorularının cevaplarını vereceğiz.

 

İşyeri Hekimliği Nedir? Görevleri Nelerdir?

İşyeri Hekimliği Kursu | BULUT AKADEMi

Herhangi bir iş ortamında başta sağlık ve iş kazaları alanlarında olmak üzere birçok çalışma yapılması gerekir. İşyeri hekimi unvanına sahip olan kişiler kendisine atanan görevleri yerine getirerek çalışma ortamının güvenli ve sağlıklı olmasını sağlar. İşyeri hekimliği belgesi olan kişiler başta:

  • Çalışanlara sağlık konularında bilgi vermek

  • Meslek hastalıklarının önüne geçmek

  • Çalışanların periyodik muayenelerini yapmak

  • Çalışanların kendilerine uygun olan işe yerleştirilmesini sağlamak

  • Gerektiğinde ilgili birimlere bildirimde bulunmak görevlerini yerine getirmek zorundadır. İşyeri hekimliği sertifikası olan kişiler başta işveren ve iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak üzere birçok kişiyle işbirliği içinde çalışır. Bu sayede güvenli çalışma ortamı oluşturulur.

 

İşyeri Hekimliği Kursu Kaç Saat?

İşyeri hekimi olarak görev alabilmek için kurs sürecine katılım sağlamak gerekir. İşyeri hekimliği kursu Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilir. İşyeri hekimi olabilmek için çeşitli şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan ilki tıp fakültesinden mezun olmaktır. Tıp fakültesini bitiren kişiler için işyeri hekimliği eğitimi 220 saatten oluşur. Eğitimlerin işleyişi online, teorik ve uygulamalı şekilde gerçekleşir. Buna göre:

  • 90 saat uzaktan eğitim

  • 90 saat teorik eğitim

  • 40 saat staj sürecinden oluşur.

İşyeri hekimliği kursu online eğitimlere internet bağlantısı olan her yerden katılım sağlanabilir. Yüz yüze gerçekleşen eğitimler ise kayıt olduğunuz kurumun belirlediği tarih ve saatlerde gerçekleşir. Eğitimlerde devam zorunluluğu bulunur.

 

İşyeri Hekimliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İşyeri hekimliği sertifikası alabilmek için; ilgili üniversite bölümlerinde mezun olmak, işyeri hekimliği kursu almak ve işyeri hekimliği sınavında başarı elde etmek gerekir. İşyeri hekimliği sınavı yılda 1 ya da 2 kez olmak üzere gerçekleşir. Adayların sınavdan başarı elde edebilmesi için 70 ve üzeri puan alması şarttır. 70 ve üzeri alan kişiler birçok işyerinde görev alma hakkına sahiptir. İşyeri hekimliği sınavı diğer sınavlara kıyasla biraz daha zordur. Sınavın kapsamlı bilgi gerektirmesi yoğun çalışma şartını da beraberinde getirir. Adayların başarılı olabilmesi için düzgün ve sistemli şekilde çalışması önemli bir şarttır.

 

İşyeri Hekimi Ne Kadar Maaş Alır?

İşyeri hekimliği kursu fiyat aralıkları her sene belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Özellikle eğitimlerin gerçekleştiği şehir, fiyatların değişiklik göstermesinin temel nedenleri arasında yer alır.

En merak edilen konular arasında işyeri hekimliği maaş sorusu yer alır. İşyeri hekimliği mesleği ciddiyet isteyen bir daldır. Yoğun ilginin oluştuğu mesleğin maaş aralıkları da yüksektir. Birçok mesleğe kıyasla yüksek maaş olanaklarının bulunması işyeri hekimliğinin ilgi çeken detayları arasında yer alır. Maaş aralıkları tehlike sınıfına ve çalışan sayısına göre değişiklik gösterir. Buna göre:

  • Az tehlikeli sınıfta işçi başına: 94,99 TL

  • Tehlikeli sınıfta işçi başına: 97,88 TL

  • Çok tehlikeli sınıfta işçi başına: 100,72 TL.

Siz de işyeri hekimi sertifikası almak için Bulut Akademi’yi tercih edebilirsiniz. Üstün kadromuz ve kaliteli eğitimlerimiz sayesinde sınavdan başarı elde edebilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden


Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

bottom of page