top of page

İstanbul İş Güvenliği Kursu Tavsiye


İstanbul İş Güvenliği Kursu Tavsiye
İstanbul İş Güvenliği Kursu Tavsiye

İş ortamlarının daha sağlıklı ve güvenli olmasını sağlayan disiplin iş sağlığı ve güvenliğidir. İş sağlığı ve güvenliğini temin etmek için görev yapan kişilere ise iş güvenliği uzmanı denmektedir. İş güvenliği uzmanları çalışanların mesleki hastalıklara yakalanmasını önlemek, hem çalışanların hem de çalışılan işyerinin malzeme ve ekipmanlarına zarar gelmemesi için yoğun mesai harcayan kişilerdir. Ülkemizde Avrupa Uyum Yasaları çerçevesinde iş güvenliği konusu eskiye nazaran çok daha önem verilen bir konudur. Hiçbir çalışan sağlığının risk altında olduğu güvenilir olmayan bir işyerinde çalışmak istemez. Bu nedenle iş güvenliği konusunda eğitim almış uzmanlara çok iş düşüyor. İSG sertifikası alarak isg uzmanı olmak isteyen kursiyerlere ileriki meslek hayatlarında başarılı olmaları için Bulut Akademi en kaliteli eğitimi sunmaktadır. İstanbul iş güvenliği kursu için gelin görüşelim. Uzmanlığa giden yolda ilk adımınızı bizimle beraber atın.



 

İstanbul İş Güvenliği Kursu Nedir?


İstanbul İş Güvenliği Kursu Nedir?
İstanbul İş Güvenliği Kursu Nedir?

İstanbul iş sağlığı ve güvenliği sertifikası kursları İstanbul'da yaşayan ve zorunlu eğitimini alarak bu dalda kariyer yapmak isteyen adayların tercih ettiği kurslardır. Bulut Akademi İstanbul iş güvenliği kursları adayları tam donanımlı bir şekilde meslek hayatına hazırlar. Eğitimlere katılan kursiyerlerimizin isg sınavı sonuçları öğrencilerimizin başarılı bir şekilde yetiştiğinin en büyük kanıtıdır. Sınavı kazanmanız için iki tane önemli etmen bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en önemlisi başarmak için olan azminiz, ikincisi ise sınava hazırlanmak için seçmiş olduğunuz eğitim kurumunuzdur. Başarınızın altında yatan en önemli etmenlerden birisi olan İstanbul isg kursu eğitimlerine katılmadan önce Bulut Akademi ile mutlaka görüşmenizi tavsiye ederiz.

 

İstanbul İş Güvenliği Kursu Kaç Saat?


İstanbul İş Güvenliği Kursu Kaç Saat?
İstanbul İş Güvenliği Kursu Kaç Saat?

İstanbul iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri toplam 220 saatten oluşan bir maratondur. Eğitimi saatlere ayırdığımızda 90+90+40 saat şeklinde ayırabiliriz. Gelin 220 saatlik isg sertifikası eğitiminin nasıl yapıldığına hep beraber bakalım.

  • 90 saatlik eğitim sürecinde teorik dersler işlenir. Teorik dersler takip edilmeli ve devamsızlık hakkının aşılmamasına özen gösterilmelidir. Pandemi şartları gibi özel durumları saymazsak teorik dersler sınıfta yüz yüze yapılmaktadır.

  • Eğitimlerin diğer 90 saatlik kısmını online eğitimler oluşturur. Online eğitimlere katılabilmeleri için adayların internet bağlantısı ve bir bilgisayara ihtiyaçları bulunmaktadır. Online yapılan eğitimlerin bir kısmına eğitimin yapıldığı gün ve saatte katılmanız gerekmektedir. Diğer bir kısmına ise istediğiniz saatte girerek eğitimlerinizi alabilirsiniz.

  • Eğitimlerin 40 saatlik kısmında ise staj görülmektedir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu anlattığımız eğitim programı normal şartlarda uygulanan bir eğitim programıdır. Ancak malumunuz 2020 yılından bu yana pandemi etkisiyle birçok şey değiştiği gibi İstanbul iş güvenliği sertifikası kurslarının yapılış şekli de değişikliğe uğramıştır. Teorik eğitimler yüz yüze olarak değil online olarak verilmeye başlanmış ayrıca online eğitimlerde öğrencilere kamerayı açmaları ve dersleri devamsızlık yapmadan izlemeleri zorunluluğu getirilmiştir. İstanbul isg kursu denilince sektörde ilk akla gelen isimlerden biri olan Bulut Akademi tecrübeli eğitmenleri ve kursiyerlere sunmuş olduğu materyallerle adından sıkça söz ettirmektedir.

 

İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurslarına Kimler katılabilir?


İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurslarına Kimler katılabilir?
İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurslarına Kimler katılabilir?

İstanbul'da yaşayan ve iş güvenliği eğitimlerimize katılmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin iş güvenliği uzmanı olma hakkı verilen bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. O halde üniversitelerin hangi bölümlerine iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olma hakkı tanınmış aşağıda sıraladık.

  • Mühendislik Fakültesi

  • Mimarlık Fakültesi

  • Teknik Personel Yetiştiren Bölümler

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümlerinden Mezun Olanlar

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümü Mezunları

Yukarıda saymış olduğumuz bölümlerden mezun olanlar isg uzmanı olabilmek için Bakanlıkça yetkilendirilmiş bir eğitim kurumunda eğitimlerini alarak sınava girmelidir. Biraz da isg sınavı hakkında bilgiler verelim. İSG sınavı her yıl 2 defa yapılan bir sınavdır. Her sene değişen belirli bir katılım ücreti vardır. Adaylar belirlenen ücreti yatırarak sınava iştirak edebilirler. Sınavda adaylara 50 soru sorulmaktadır. 35 soruyu doğru cevaplandıran minimum 70 puan alarak başarılı sayılmaktadır.

 

İSG Eğitimi Almak Zorunlu mudur?


İSG Eğitimi Almak Zorunlu mudur?
İSG Eğitimi Almak Zorunlu mudur?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de isg eğitimi almanın zorunlu olup olmadığı konusu. Acaba kendim çalışarak isg sınavına girebilir miyim? Bildiğiniz üzere isg uzmanı olmak için ÖSYM tarafından açılan sınavda başarılı olup sertifika almak gereklidir. Sınava girmek için ise yetkili bir eğitim kurumuna kaydolarak eğitim almak şarttır. Eğitimin tamamlanmasının ardından sınava girerek başarılı olan adaylar iş güvenliği sertifikası alarak isg uzmanı olarak çalışmaya başlamaktadır. Burada bir istisnayı belirtmekte fayda var. İş güvenliği bölümünden lisans veya yüksek lisans derecesi ile mezun olan kişilerin eğitimlere katılmadan doğrudan sınavlara girmeye hakkı bulunmaktadır. Bunun haricinde ilgili bölümlerden mezun olanların hepsi iş güvenliği eğitimi almak zorundadır.




 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page