top of page

Ankara İş Güvenliği Eğitimi

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak görev yapabilmek için eğitim sürecine dahil olmak gerekir. Türkiye'de iş güvenliği eğitimi yetkili kurumlarda verilir. Eğitimi tamamlayan kişiler sınava girerek başarı elde ettiği takdirde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmaya hak kazanır. Birçok ilde iş güvenliği eğitimi verilir. Bu şehirlerden bir tanesi de Ankara’dır. Ankara iş güvenliği eğitimi sayesine hayallerinize adım atabilir, mesleğinize farklı bir alanda daha başarı ekleyebilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Nedir?
İSG

İş sağlığı ve güvenliği ülkemizde önemi giderek anlaşılan bir meslek dalıdır. İş sağlığı ve güvenliği bölümü birçok sektörde gereklilik gösterir. Bu nedenle birçok işyerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu vardır. iş sağlığı ve güvenliği belgesi 3 farklı tehlike sınıfında karşımıza çıkar. Bunlar C, B ve A’dır. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alan kişiler az tehlikeli, B sınıfı tehlikeli, A sınıfı ise çok tehlikeli sınıfta görev alabilir. Meslekte geçirilen zaman ve sınavlardan elde edilen başarı kariyerde ilerlemek için önemli bir şarttır. Siz de C sınıfı iş güvenliği eğitimi Ankara eğitimlerine katılabilirsiniz. Eğer Ankara’dan farklı bir şehirde ikamet ediyorsanız, %100 online eğitimler sayesinde bulunduğunuz konumda da katılım sağlayabilirsiniz.

 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?
İSG uzmanı

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinde okumak gerekir. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olma hakkı tanınan üniversite bölümleri şunlardır:

  • Mühendislik fakültesi bölümleri

  • Mimarlık fakültesi bölümleri

  • Fen - edebiyat fakültesi bölümleri

  • İş sağlığı ve güvenliği ön lisans - lisans bölümleri

  • İş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans yapan kişiler

  • Teknik personeller.

Burada tüm fen - edebiyat fakültesi bölümlerine İSG uzmanı olma hakkı verilmediğini belirtmek istiyoruz. Sadece fizik, kimya ve biyoloji mezunları kariyerine İSG uzmanı olarak devam edebilir.


Üniversite eğitiminin ardından Ankara iş güvenliği kursu sürecine dahil olabilir, ardından ÖSYM tarafından yapılan iş güvenliği sınavına girebilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
İSG Eğitimi

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi alanında uzman kişiler tarafından verilir. Geçtiğimiz yıllarda eğitim online ve uzaktan olmak üzere 2 aşamada gerçekleşirdi. Ancak 2020 senesinde yaşanan pandemi eğitim sürecini tamamen online (uzaktan) hale getirdi. Ankara iş güvenliği kursu Çalışma Bakanlığından onay alan kurumlar tarafından verilir. Yetki verilen kurumları buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. İSG eğitimi 220 saatten oluşur. Eğitim alan kişilerin kurum tarafından kendilerine verilen ders saatini titizlikle takip etmesi gerekir. Eğer katılımcı devamsızlık hakkını aşarsa sınava girme hakkını kaybeder. Bu durumda yeniden eğitim almak zorunda kalır.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?
İSG

İş sağlığı ve güvenliği sınavından başarı elde etmek için iyi bir kurumdan eğitim almak gerekir. Eğitim alacağınız kurumun başarı oranı ve eğiticilerin yetkinlik durumu sınavda başarı elde etmeniz açısından oldukça önemlidir. İSG sınavında 50 soru sorulur. Sınavdan başarı elde ederek İSG sertifikası kazanabilmek için en az 70 puan almak gerekir. 70 puan kazanabilmek için ise 35 soru doğru yapılmalıdır. Sınavda birçok soru sorulur. Genel olarak; mevzuata, teknik konulara, sağlık ve hukuk alanındaki sorulara hakim olan kişiler sınavda başarı elde eder.


İSG sertifikası almaya hak kazandıysanız Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Sertifika ücretleri her sene farklılık gösterir. Ücret ödeme işleminin ardından İSG- Katip’e girebilir, sertifika alma sürecini başlatabilirsiniz. Ayrıca, İSG - Katip üzerinden gerekli tüm işlemleri yapabilir, gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

KDU Eğitimleri ve İSG Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64


bottom of page