top of page

İş Güvenliği Eğitimi Veren Yerler | Bulut Akademi


İş Güvenliği Eğitimi Veren Yerler | Bulut Akademi
İş Güvenliği Eğitimi Veren Yerler | Bulut Akademi

İş güvenliği uzmanı olmak isteyen kişilerin sertifikalarını alabilmek için yetkili eğitim kurumlarından eğitim alması gerekir. İş güvenliği belirlenmiş olan tehlike sınıflarına göre verilen bir eğitimdir. İş güvenliğinde çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olmak üzere 3 tane tehlike sınıfı vardır. İSG sertifikası eğitimleri zorunlu tutulan eğitimlerdir. Yani isg uzmanı olmak istiyorsanız yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında eğitim almanız şarttır. İş güvenliği sertifikası eğitimlerini diğerlerinden ayıran en büyük özellik bu eğitimlerin prosedürü yerine getirmek için değil kişinin meslek hayatında başarılı olması için verilen eğitimler olmasıdır. İş güvenliği eğitim sürecini iyi değerlendiren adaylar hem sınavda hem de ileriki meslek hayatlarında başarılı işlere imza atmaktadır.




 

İSG EĞİTİMİ | A Sınıfı


İSG EĞİTİMİ | A Sınıfı
İSG EĞİTİMİ | A Sınıfı

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere isg eğitimlerinin temelini tehlike sınıfları oluşturur. Tehlike sınıfları çalışma ortamlarının olası risklerine göre belirlenmiş olan sınıflardır. Söz konusu sınıflar içinde A sınıfı tehlike gurubuna dahil olan uzmanlar çok tehlikeli işyerlerinde çalışma hakkına sahiptir. A sınıfı isg uzmanı olmak istiyorsanız öncelikle B sınıfı uzman olarak belirli bir süre çalışmanız gerekiyor. Bu süre 4 yıldır. 4 yıl boyunca B sınıfı uzman olarak çalıştığınız takdirde A sınıfı uzmanlığa geçiş yapabilirsiniz. A sınıfı iş güvenliği sertifikası almak için yeniden eğitimlere katılmalı ve yapılacak sınavda başarılı olmalısınız. Eğitimler 90 saat yüz yüze, 90 saat uzaktan ve 40 saat staj şeklinde gerçekleşmektedir.

 

İSG Eğitimi | B Sınıfı


İSG Eğitimi | B Sınıfı
İSG Eğitimi | B Sınıfı

B sınıfı isg uzmanları dahil oldukları tehlike sınıfı gereği hem tehlikeli hem de az tehlikeli işyerlerinde çalışabilmektedir. İş güvenliği meslek dalının son yıllarda popüler olmasıyla birlikte Türkiye'nin pek çok yerinde isg sertifikası kursları açılmıştır. Başta büyükşehirler olmak üzere birçok ilde isg kursu bulabilir ve gerekli olan eğitimlerinizi alabilirsiniz. Bulut Akademi bu eğitim kurumlarından biridir. Açıldığı günden bu yana çok sayıda öğrenci yetiştiren Bulut Akademi ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizlerle irtibata geçebilirsiniz. B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için tıpkı A sınıfı uzmanlık gibi eğitim almak zorundasınız. Eğitimlere katılabilmek için ise C sınıfı isg uzmanı olarak 3 yıl çalışma şartı aranmaktadır. Toplamda 220 saat alacağınız eğitimlerin 90 saati yüz yüze, 90 saati uzaktan, 40 saati de staj eğitiminden oluşur. Eğitiminiz ardından yapılacak isg sınavı başarılı olan adaylar B sınıfı isg uzmanı olarak çalışabilirler.

 

İSG Eğitimi | C Sınıfı


İSG Eğitimi | C Sınıfı
İSG Eğitimi | C Sınıfı

Temel iş sağlığı ve güvenliği olarak da adlandırdığımız C sınıfı İSG eğitimleri az tehlikeli işyerlerinde çalışacak uzmanları yetiştirmek için düzenlenmiş bir programdır. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri Bakanlıkça yetkilendirilmiş olan iş sağlığı güvenliği kurslarında verilmektedir. Kurslara katılmak isteyen adaylar 220 saat olan eğitimleri tamamlamak zorundadır. Bütün sınıflarda olduğu gibi C sınıfı uzmanlık eğitimlerinde de devam zorunluluğu bulunmaktadır. Bir öğrencinin devamsızlık hakkı 6 gündür. 6 gün üzeri yapılan devamsızlıklarda öğrencinin o ana kadar aldığı eğitimler geçersiz sayılmakta ve isg kursu geçersiz sayılmaktadır. Temel iş sağlığı güvenliği eğitimi olan C sınıfı eğitimlere katılabilmek için üniversitelerin aşağıda belirtilen bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.

  • Mühendislik Fakültesi

  • Mimarlık Fakültesi

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri

  • Teknik Öğretmen Yetiştiren Bölümler

 

İSG Sınavı


İSG Sınavı
İSG Sınavı

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların doğal olarak en çok merak ettiği konulardan birini de İSG sınavları oluşturuyor. Biz de bu başlık altında iş sağlığı ve güvenliği sertifikası sınav sürecinden bahsetmek istedik. İş güvenliği hem dünyada hem de ülkemizde büyük önem verilen konuların başında geliyor. Daha iyi ve sağlıklı bir çalışma ortamının yaratılması için isg uzmanı olmak isteyen kişilere büyük görev düşüyor. Adayların öncelikle yapması gereken eğitim sürecini ciddiye alarak dikkatli bir şekilde takip etmek ve sınavlara yeter derecede çalışmaktır. İSG sınavı 50 sorudan oluşmakta, geçer not alabilmek için 35 soruya doğru yanıt vermek gereklidir. Minimum 70 ve üzeri alan adaylar sınavda başarılı sayılmaktadır.


Sınavda ağırlıklı olarak teknik konulardan soru gelmektedir. Sınavın % 40'ını teknik sorular oluşturmaktadır. Toplam 50 sorudan 20 sorunun teknik konulardan geldiğini söyleyebiliriz. İkinci sırada mevzuat ile ilgili konular gelmektedir. İş güvenliğinde mevzuatı bilmek önemlidir. Mevzuata göre rapor tutmayı bilmeyen bir uzman iş hayatında sıkıntı yaşar. Sınavda genel İSG konularından da soru gelmektedir. 7-8 sorunun genel konulardan geldiğini söyleyebiliriz. Bunların haricinde 6 soru sağlıktan, 2-3 soru da hukuk konulardan gelmektedir.



 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comentarios


bottom of page