top of page

TMGD Online Eğitim

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı nedir sorusu sıklıkla merak edilir. Kendi alanında iş bulamayan ya da mesleğe karşı ilgi duyan kişiler tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı yapmak ister. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı mesleğinin ilgi çekici olmasının birçok sebebi vardır. Bunlardan bazıları:

- Yüksek maaş

- İş imkanlarının geniş olması

- Eğitim süresinin kısa olması

- Sınavın kitap açık şekilde gerçekleşmesidir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olmak için belli başlı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan bir tanesi de TMGD eğitimi almaktır. TMGD eğitimi online şekilde gerçekleşir. Bu yazımızda TMGD olmak isteyen kişiler için detaylı bilgiler vereceğiz.

 

TMGD Nedir?


TMGD açılımı “tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı”dır. TMGD olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinde okumak ya da üniversitenin ardından yetkili kurumlarda eğitim almak gerekir. İlgili şartları yerine getiren kişiler; tehlikeli maddelerin güvenli şekilde taşınması, doldurulması, ambalajlanması ve boşaltılması başta olmak üzere birçok konuda görev alır. TMGD mesleği riskli ve dikkat gerektiren bir iştir. Bu nedenle mesleği, alanında uzman ve işini ciddiyetle yerine getiren kişilerin yapması gerekir.

 

Kimler TMGD Olabilir?

Kimler TMGD Olabilir
Kimler TMGD Olabilir

Yukarıda da belirttiğimiz gibi TMGD ciddiyet ve titizlik isteyen bir meslek dalıdır. Bu nedenle tehlikeli madde güvenlik belgesi alabilmek için önemli şartları yerine getirmek gerekir. TMGD olma şansı sadece bazı bölüm mezunlarına tanınır. Bu bölümler:

- Mühendislik fakültesi bölümleri

- Fizik, kimya, biyoloji bölümleri

- Tehlikeli madde güvenlik bölümü.

Üniversite eğitiminin ardından adli sicil kaydının temiz olması gerekir. Eğer herhangi bir yüz kızartıcı suç işlemediyseniz ve bu konuda adli sicil kaydınız temiz ise eğitim alma şansınız bulunur. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi için kayıt esnasında adli sicil belgesi istenir. Adli sicil belgesini buraya tıklayarak indirebilir, eğitim kurumuna verebilirsiniz. Eğitim ve sınav sürecini başarıyla geçen adaylar kariyerine TMGD olarak devam edebilir.

 

TMGD Eğitimi

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kursu Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumlarda verilir. Eğitim online olarak gerçekleşir. 64 saat süren eğitim programında devamsızlık yapılmamalıdır. Eğitim 8 gün sürer. Günlük 8 saat süren eğitimler, alanında yetkin kişiler tarafından verilir. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitim ücreti ise her sene değişiklik gösterir. Kayıt olacağınız kurumla iletişime geçerek ücret bilgisi alabilirsiniz.

 

TMGD Sınavı

TMGD Sınavı

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı sınavı Bakanlık tarafından yürütülür. Adayların tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilmesi için en az 70 alması gerekir. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınav, kitap açık şekilde yapılır. Sınav süresi ise üç buçuk saat sürer. TMGD sınavına başvuru işlemi e-devlet üzerinden yapılır. Adayların sınav ücretini Halk Bankası üzerinden yatırması gerekir. TMGD sınavı 2021 yılında 3 defa yapılacaktır. Buna göre 2021 yılında gerçekleşecek olan TMGD sınavı:

- 03 Nisan 2021

- 27 Haziran 2021

- 27 Kasım 2021 aylarındandır.

Adayların TMGD sınavına 4 defa giriş hakkı bulunur. Eğer aday sınava 4 defa girdiği halde başarı elde edemezse yeniden eğitim alması gerekir. TMGD sınav ücretini yatırdığı halde, sınava girmeyen kişilerin para iadesi alması mümkün değildir.

 

TMGD İş İmkanları

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı iş imkanları konusunda oldukça geniştir. Birçok işyeri TMGD’ye ihtiyaç duyar. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının maaşları da oldukça yüksektir. Bu nedenle birçok meslek dalı kendi alanında çalışmak yerine, TMGD mesleğine yönelir. TMGD belgesi 5 yıl geçerlidir. 5 yılın sonuna gelindiğinde belgenin yenilenmesi gerekir.

Siz de TMGD eğitimi alarak, kariyerinize yüksek gelir imkanı ile yön verebilirsiniz.

KDU Eğitimleri ve Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32 TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50 Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64 bilgi@bulutakademi.com.tr http://www.bulutakademi.com.tr/isg-kursu-hediye




bottom of page