top of page

Kocaeli İş Güvenliği Eğitimi

Ülkemizde en önemli bölümler arasında iş sağlığı ve güvenliği yer alır. Bölüme verilen önem her geçen gün daha da artış gösterir. Bu doğrultuda hem üniversitelerde hem de eğitim kurumlarında İSG kursu verilir. Ülkemizde İSG kursuna katılabilecek birçok üniversite bölümü vardır. Bununla birlikte farklı şehirlerden de İSG kurslarına katılım sağlanır. Bu şehirlerden bir tanesi de Kocaeli’dir. Kocaeli iş güvenliği eğitimi sayesinde hem mesleki hem de maddi açıdan yükselişe geçebilirsiniz. Kariyerinizi İSG alanında geliştirebilir, hayallerinize adım atabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?
İSG

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için eğitim sürecine tabi olmak gerekir. Eğitim ise; üniversitelerde ve yetkili kurumlarda verilir. İş sağlığı ve Güvenliği eğitimi üniversitelerde 2 ya da 4 yıllık olacak şekilde verilir. Aynı zamanda İSG alanında yüksek lisans ve doktora yapma şansı da vardır.


İSG bölümünde okumadıysanız ama iş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız bunun için aşağıdaki bölümlerden birinden mezun olmanız gerekir:

  1. Mühendislik fakültesi bölümleri

  2. Mimarlık fakültesi bölümleri

  3. Teknik öğretmenlik bölümleri

  4. Fizik, kimya ve biyoloji bölümleri.

 

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi
Kocaeli İSG

Yukarıda bahsi geçen üniversite bölümlerinden mezun olan kişileri eğitim süreci bekler. İSG eğitimi geçtiğimiz yıllarda hem online hem de yüz yüze gerçekleşirdi. Ancak 2020 yılında eğitimin işleyiş şekli değişiklik gösterdi. Daha önce eğitimin bir kısmı yüz yüze gerçekleşirken; günümüzde eğitim tamamen online yapılacaktır. Ancak, eğitimin online olma sebebi yaşanan karantina durumudur. İlerleyen zamanlarda eğitim sürecinde bir değişiklik olursa yeniden bilgi vereceğiz.


Eğitim, alanında uzman kişiler tarafından verilir. Eğitimin süresi 220 saattir. Eğitim sürecinin titizlikle takip edilmesi gerekir. Kocaeli iş güvenliği eğitimi alan kişiler, sınava girme hakkı kazanır. Eğitim esnasında katılımcıların kamera açması gerekir. Eğitimler sık sık denetim yapılır. Denetimler sonucu devamsızlık yaptığı anlaşılan kişiler eğitim alma hakkını kaybeder ve yeniden eğitim almak zorunda kalır. Eğer katılımcı eğitime kayıt olduğu takdirde devamsızlık sebebiyle kurstan çıkmak zorunda kalırsa, ücret iadesi gibi bir durum söz konusu değildir. Siz de Kocaeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılarak hayallerinize ilk adımı atabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı
İSG sınavı

İSG uzmanı olabilmek için sınava girilmesi gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sınavı ÖSYM tarafından yapılır. Sınavda 50 soru sorulur. 50 sorunun en az 35 tanesinin doğru yapılması gerekir. Sınavdan 75 ve üzeri alan kişiler İSG uzmanı olma hakkı elde eder.

İSG sınavından başarı elde edebilmek için eğitim süreci oldukça önemlidir. Kocaeli iş sağlığı ve güvenliği kursu sayesinde sınavdan elde etmek istediğiniz başarıya sahip olabilirsiniz. Fakat eğitimler kadar soru ve denemeler de çözmek gerekir. Özellikle geçmiş yıllardaki soruların çözülmesi başarı elde edebilmek açısından oldukça önemlidir. Deneme çözmek süre kontrolü açısından da önemlidir.

 

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği İş İlanları

Kocaeli İş Sağlığı ve Güvenliği İş İlanları
İSG

Kocaeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan ve sınavdan başarı elde eden kişiler iş ilanlarını değerlendirebilir. İSG alanında farklı uzmanlık sınıfları için çalışanlara sık sık ihtiyaç duyulur. Bu bağlamda ilanları sık sık takip etmeniz gerekir. Ayrıca, kendinizi geliştirmek için İSG’nin yanı sıra farklı kollarda da sertifika programlarına katılarak özgeçmişinizi kapsamlı hale getirebilirsiniz. Son olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanı maaş aralıklarından bahsetmek istiyoruz. İSG alanında kazanılan yetkinlik ve çalışılan firma maaşların değişiklik göstermesinin temel sebebidir. Genel olarak maaş aralıkları yeni başlayan kişiler için 3000 - 4000 TL arasında değişkenlik gösterir.



TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

KDU Eğitimleri ve İSG Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64


bottom of page