top of page

İstanbul İş Güvenliği Eğitimi

İstanbul iş güvenliği uzmanlığı kursu sayesinde kariyerinize farklı bir meslek dalında yön verebilirsiniz. İster var olan mesleğinizin yanı sıra, isterseniz de tek başına uzmanlık mesleğinde görev alabilirsiniz. Ancak, mesleği kazanmak ve başarı elde edebilmek için eğitim süreci çok önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği bölümü ciddiyet gerektirir. Meslekte yapılan yanlışlıklar ve bilinçsiz tutum çalışanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokar. Bu yazımızda İstanbul’da iş güvenliği eğitimi hakkında bilgi vermek istiyoruz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği

Çalışma hayatının olmazsa olmaz gereklilikleri arasında güvenli ve rahat ortam oluşturmak yer alır. Çalışanlar ve işverenler için tehlikeli durumların ortadan kaldırılması, güvenli ortam oluşturulması ve kazaların ortadan kaldırması İSG kültürünün temel hedefleri arasında yer alır. İş sağlığı ve güvenliği eğitim ve sınav sürecini başarıyla tamamlayan kişiler “uzman” unvanına sahip olur. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası alan kişiler birçok işyerinde görev alabilir. İSG uzmanının bazı görevleri:

  • Çalışanlara eğitim vermek

  • Rehberlik yapmak

  • Risk değerlendirmesi yapmak

  • Güvenli çalışma ortamı oluşturmak

  • iş ortamındaki olumsuz durumları ortadan kaldırmak.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olma Hakkı Verilen Bölümler

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olma Hakkı Verilen Bölümler
İş Sağlığı ve Güvenliği

İstanbul C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak isteyen kişiler hangi mesleklere hak tanındığı konusunda sıklıkla araştırma yapar. İş sağlığı C sertifikası alabilmek için aşağıdaki bölümlerden mezun olmak gerekir:

  • Mühendislik fakültesi bölümleri

  • Mimarlık fakültesi bölümleri

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümü lisans - ön lisans

  • Teknik öğretmenlik bölümleri.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Tehlike Sınıfları

İş Sağlığı ve Güvenliği Tehlike Sınıfları
İSG

İş sağlığı ve güvenliği bölümünde tehlike sınıfları farklılık gösterir. Bu durumun temel sebebi; İSG’nin riskli bir meslek olması ve her işyerinin farklı tehlikeler içermesidir. İş güvenliği mesleğine yeni başlayan kişiler C sınıfı belge alır. İş sağlığı C sertifikası alan kişiler az tehlikeli sınıfta görev alabilir. Birçok işyerinin tehlike sınıfı az tehlikelidir. İstanbul iş güvenliği kursu alan kişiler mesleğe adımını atarak, birçok iş imkanını değerlendirebilir.


İkinci tehlike sınıfı ise “tehlikeli” olarak adlandırılır. Tehlikeli sınıfta görev almak için B sınıfı sertifika almak gerekir. A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alan kişiler ise “çok tehlikeli” sınıfta görev alır. Meslekte sınıf atlamak için tecrübe kazanmak ve sınavlardan başarı elde etmek gerekir. Siz de C sınıfı iş güvenliği kursu İstanbul eğitimlerine katılarak hayallerinize adım atabilirsiniz. Eğer farklı bir şehirde yaşıyorsanız eğitimlerin online gerçekleştiğini söylemek istiyoruz. Bu sayede internet bağlantısı olan her yerden eğitim sürecine dahil olabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanan kişileri tebrik ediyoruz. Artık sürecin en kolay ve en keyifli kısmına geldiniz. Sertifika almak için Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Ödeme işlemini internet üzerinden ya da ATM ile T.C. kimlik numaranızı girerek yapabilirsiniz. Ödeme işleminin ardından e-katip üzerinden sertifika sürecini başlatabilirsiniz. Ayrıca, sertifika yenilemeniz gerektiğinde de e-katip üzerinden gerekli kontrolleri yapabilirsiniz.

 

İstanbul İş Güvenliği Kursu

İstanbul İş Güvenliği Kursu
İstanbul İş Güvenliği Kursu

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi 2 kısımda gerçekleşir. Eğitimlerin yarısı online, yarısı ise yüz yüze yapılır. Ancak 2020 ve 2021 senesinde eğitimlerin işlenişi değişiklik gösterdi. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak tamamen online eğitim yapıldı. Bu durumun sebebi meydana gelen karantina sürecidir. 2021 yılında da eğitim tamamen uzaktan gerçekleşecektir. Uzman olmak isteyen kişi; cep telefonu, tablet, bilgisayar ya da farklı bir akıllı cihazla ders sürecini takip edebilir.


TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

KDU Eğitimleri ve İSG Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64


Comments


bottom of page