top of page

2021 İSG Sınavı Ne Zaman?

Ülkemizde en önemli ve gereklilik gösteren bölümlerin başında iş sağlığı ve güvenliği gelir. İş sağlığı ve güvenliği bölümü bilimsel ve sistemli çalışmalar yapar. Bu sayede çalışma ortamındaki can ve mal kaybına neden olabilecek durumlara ve meslek hastalıklarına karşı ciddi önlemler alır. Çalışma yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak için; İSG uzmanına, işverene ve çalışanlara ciddi sorumluluklar düşer. Herkes kendine düşen görevi titizlikle yerine getirmelidir. Bu yazımızda çalışma hayatında önemi yadsınamaz olan İSG bölümü ve İSG uzmanlığı hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca 2021 İSG sınavı ne zaman sorusunun cevabını aktaracağız.

 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Girebilir?


Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Girebilir?
İSG Sınavı

İş sağlığı ve güvenliği sınavına girmek için belli başlı şartlar bulunur. Bu şartların başında ilgili üniversite bölümlerinden mezun olmak yer alır. Buna göre iş güvenliği uzmanlık sınavına; mühendislik, mimarlık, teknik öğretmenlik, İSG ön lisans - lisans ve fen - edebiyat fakültesi mezunları girebilir. Burada küçük bir parantez açmak istiyoruz: Tüm fen - edebiyat fakültesi mezunları İSG sınavına girebilir mi diye merak eden kişilere olumsuz cevap vermek zorundayız. Sadece; fizik, kimya ve biyoloji bölümü mezunları İSG sınavına girebilir.


İSG sınavına girmek için önemli şartlardan bir tanesi de bakanlık tarafından yetki verilen kurumlardan eğitim almaktır. Uzaktan ve yüz yüze olmak üzere gerçekleşen zorunlu eğitime katılmak İSG uzmanı olmak için önemli bir şarttır. Ayrıca eğitimlere katılım düzenli şekilde sağlanmalıdır. Devamsızlık hakkından fazlasını kullanan kişiler yeniden eğitime katılana kadar İSG uzmanı olma hakkını kaybeder.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Nasıl Hazırlanmak Gerekir?

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Girebilir?
İSG uzmanlığı

İş sağlığı ve güvenliği bölümünü lisans ve ön lisans şeklinde okuyan kişiler diğer katılımcılara kıyasla daha şanslıdır. Okulda eğitim görürken vize ve finallere giren kişiler İSG sınavında da bilgileri kolayca hatırlayacaktır. Fakat, diğer katılımcıların da üzülmesine hiç gerek yoktur. Buna göre; iyi bir kurumdan kaliteli eğitim alan katılımcıların düzenli çalıştığı takdirde sınavda başarısız olma ihtimali düşüktür. Eğer siz de kariyerinize İSG uzmanı olarak devam etmek isterseniz alanında uzman akademik kadromuza güvenerek hayallerinize ilk adımı atabilirsiniz. İSG sınavına hazırlık sürecinde bol bol konu tekrarı yapmanız önerilir. Tüm konulara hakim olmanız ve mevzuatı çok iyi bilmeniz başarı elde etmeniz açısından son derece önemlidir. Bununla birlikte tüm sınavlarda olduğu gibi 2021 İSG sınavı sürecinde de deneme çözmeniz gerekir. Özellikle haftada en az 1 defa çözeceğiniz denemeler eksiklerinizi bulmaya ve başarı elde etmeye çok ciddi katkı sağlar.

 

2021 İSG Sınavı Ne Zaman Yapılacaktır?

2021 İSG Sınavı Ne Zaman Yapılacaktır?
2021 İSG Sınavı

İSG sınavı her sene iki defa yapılır. Aralık ve Mayıs ayında tek oturumda gerçekleşen sınavda katılımcılara 50 soru sorulur. Sınavdan en az 35 soruyu doğru yapmak gerekir. 35 ve üzeri sayıda soruyu doğru cevaplayan kişiler İSG uzmanı olmaya hak kazanır. İSG sınavı sadece 2020 yılında pandemi nedeniyle bir defa yapılmıştır. 2020 İSG sınavı ise Kasım Ayında yapıldı. 2021 yılında da 2 defa yapılacağı düşünülmektedir. Bu doğrultuda 2021 yılının ilk İSG sınavının Mayıs başına yapılacağı tahmin edilir. İkinci İSG sınavı ise Aralık ayında yapılacağı tahminler arasında yer alır. Mayıs ya da Aralık ayındaki İSG sınavında başarısız olan adayların yeniden eğitime katılma zorunluluğu yoktur.

 

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İş Güvenliği Sertifikası

İSG uzmanı olmaya hak kazanan adayları tebrik ederiz. İş güvenliği uzmanlık sertifikanızı almak için Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Sertifika ücreti her sene değişiklik gösterebilir. Ödemeyi yaptıktan sonra İSG-Katip üzerinden sertifikanızı alabilirsiniz. Aynı zamanda sertifikanızın vize zamanı geldiğinde de İSG-Katip sistemi üzerinden işlem yapabilirsiniz.




TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

KDU Eğitimleri ve İSG Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64


bottom of page