top of page

İzmir iş Güvenliği Eğitimi

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için eğitime katılmak gerekir. Eğitim, bakanlık tarafından yetkili kurumlarda verilir. Online ve yüz yüze olmak üzere iki şekilde gerçekleşen eğitim süreci; 2020 ve 2021 yılında tamamen uzaktan olacak şekilde verilir. Eğitimlerin online gerçekleşmesi farklı şehirlerde yaşayan kişilere de iş güvenliği uzmanı olma imkanı tanır. Bu şehirlerden bir tanesi de İzmir’dir. İzmir iş güvenliği eğitimi almak isteyen kişiler, farklı şehirlerde yaşasalar bile eğitim sürecini takip etme imkanına sahiptir. Bu sayede evde ya da işte çalışırken eğitimlere katılabilir, rahatlıkla sürece hakim olabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Veren Kuruluşlar

İzmir İş Güvenliği eğitimi

İzmir iş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kuruluşlar konusunda araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz! İzmir’de ikamet eden ya da eğitime ancak İzmir’den katılabilecek olanlar online eğitim imkanını değerlendirebilir. 2020 senesine kadar İSG eğitimlerinin bir kısmı yüz yüze gerçekleşirdi. Devam zorunluluğu da göz önüne alındığında birçok kişi İSG eğitimine katılamıyordu. Ancak 2020 senesinde yaşanan karantina durumu online eğitim imkanı ortaya sundu. Belki de covid-19’un hayatımıza az sayıdaki olumlu katkısından bir tanesi de online eğitim imkanıdır. Eğer siz de iş güvenliği eğitimi İzmir ya da farklı bir şehirden almak istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey internet bağlantısıdır. İnternete girebileceğiniz herhangi bir cihaz sayesinde eğitim sürecine aktif olarak katılabilirsiniz. Ayrıca eğitmenlere sorular sorabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

İzmir İş Güvenliği Sertifika Kursu


Biraz daha İzmir iş güvenliği uzmanlığı kursu hakkında bilgi vermek istiyoruz. Eğitim, 220 saat sürer. Geçtiğimiz yıllarda eğitimler; teorik, uzaktan ve yüz yüze gerçekleşirdi. Fakat günümüzde tamamen online olarak sürece dahil olabilirsiniz. İzmir iş güvenliği sertifika kursu verilirken katılımcıların kamera açması istenir. Aynı zamanda eğitimciler de kamera açar. Bu sayede sınıf ortamı online şekilde elde edilir. Katılımcılara belirli bir devamsızlık hakkı verilir. Eğer katılımcı, eğitim sürecini takip etmezse ve devamsızlık hakkını aşarsa sınava girme hakkını kaybeder. Bu durumda yeniden eğitim almak zorunda kalır.

İzmir iş güvenliği kursu fiyatları ise her sene değişiklik gösterir. Kayıt olacağınız kurum ile iletişime geçerek fiyat bilgisi alabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı


İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ardından sınava girmek gerekir. Sınav; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Sınavda 50 soru sorulur. 50 soru üzerinden 35 ve üzeri sayıda doğru yapan kişiler İSG uzmanı olma hakkı elde eder. Birçok kişi İSG sınavını başarısız olma korkusuyla gözünde büyütür. Ancak sınavda düzgün bir çalışma yolu izlendiği takdirde başarısız olma ihtimali çok düşüktür. İlk olarak kaliteli bir kurumdan eğitim alınmalıdır. İzmir iş güvenliği eğitim kursları arasında araştırma yaparken, kurumun başarı oranını araştırmanız önerilir. Bununla birlikte; bol bol konu tekrarı yapmak ve denemeler çözmek başarı oranını arttırır. Son olarak sosyal medya üzerinden de İSG kanallarını takip edebilirsiniz. Hayatımızın önemli kısmını harcadığımız sosyal medyayı da bu sayede verimli hale getirebilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?


İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olma hakkını elde eden kişileri tebrik ediyoruz. Bundan sonraki süreçte yapmanız gereken ilk şey Ziraat Bankası üzerinden sertifika ücretini ödemektir. Akabinde e-katip üzerinden sertifika işlemlerini tamamlayabilirsiniz. İSG uzmanı olan kişiler e-katip üzerinden birçok işlemi yapabilir. Sertifika yenileme zamanınız geldiğinde de sistem üzerinden gerekli kontrolleri sağlayabilirsiniz. Sertifikanızı aldıktan sonra birçok işyerinde görev alabilir, kariyerinize İSG alanında yön verebilirsiniz.



 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

bottom of page