top of page

İSG Uzmanlık Sınavı Ne Zaman 2021?

Ülkemizde yoğun ilgi gören ve ciddiyeti anlaşılan bölümlerden bir tanesi de iş sağlığı ve güvenliğidir. Hal böyle olunca birçok kişi iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak ister. Bu doğrultuda bazı çalışanlar ikinci meslek olarak iş sağlığı ve güvenliğini düşünürken, bazıları kariyerini tamamen İSG'ye adar. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için ilgili şartları yerine getirmek ve sertifika kazanmak gerekir. Bu yazımızda İSG uzmanlık sınavı ne zaman, sınava giriş şartları neler ve sertifika konusunda bilgi vereceğiz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi Nasıl Kazanılır?

İş sağlığı ve güvenliği belgesi kazanabilmek için 3 şartı yerine getirmek gerekir. Bu şartlardan ilki ilgili bölümlerden mezun olmaktır.


İSG uzmanlık belgesi alma hakkı şu bölümlere verilmiştir:

  1. Mühendislik

  2. Mimarlık

  3. Fizik, kimya, biyoloji

  4. İSG ön lisans

  5. İSG lisans Teknik personeller.

İlgili bölüm mezunlarını bekleyen ikinci koşul ise bakanlık tarafından yetki verilen kurumlardan eğitim almaktır. İSG uzmanlık kursu veren kurumumuz akademik kadroya sahip olması sayesinde başarı elde etmenizi sağlar.

İSG uzmanlık sınavı için son şart ise gereken puanı kazanmaktır. İş sağlığı ve güvenliği C sınıfı belge kazanabilmek için 70 ve üzeri puan almak gerekir. Tüm şartları yerine getiren kişiler İSG belgesi kazanarak kariyer hayatına yeni bir yön verebilir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi Nasıl Alınır?

İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi Nasıl Alınır?
iş güvenliği belgesi

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası kazanan kişileri tebrik eder. Uzman olan kişilerin Ziraat Bankası üzerinden sertifika ücretini ödemelidir. Ödeme işlemi online ya da şubeye giderek ödenebilir.


Sertifika ücretini ödeyen kişiler İSG-Katip üzerinden belgesini alabilir.

 


İSG Uzmanlık Sınavı Ne Zaman?

İSG Uzmanlık Sınavı Ne Zaman?
İSG sınavı

Geçtiğimiz yıllarda İSG C uzmanlık sınavı Mayıs ve Aralık ayında olmak üzere 2 defa yapılırdı. Sadece 2020 yılında corona virüs nedeniyle sınav bir defa yapıldı. Bu doğrultuda 2021 yılında sınavın kaç defa yapılacağı bilinmiyor. Sadece İSG uzmanlık sınavı 2021 yılında önceki zamanlarda olduğu gibi 2 defa yapılacağı düşünülüyor. Eğer sınav eski düzene göre yapılmaya devam ederse ilk sınav Mayıs Ayında yapılacaktır.

 



İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası kazanmak isteyen adayları 50 soruluk sınav bekler. Adayların 50 soru üzerinden en az 35 soruyu doğru yapması gerekir. 35 sorunun doğru yapılması 70 puana tekabül eder. İş sağlığı ve güvenliği bölümü okuyan kişiler tüm konulara hakimdir. Bu doğrultuda bölüm mezunlarının daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat İSG sınavında başarı elde etmek isteyen kişiler kurum tarafından verilen eğitimleri ciddiyetle takip etmeli, önemli yerleri not etmelidir. Kurumda eğitim veren eğitimciler alanında uzman kişilerdir. Bu sayede soru dağılımı ve hangi konulara dikkat gösterilmesi gerektiğini de bilerek, adayları yönlendirirler.


 

İSG Uzmanlık Sınavını Kazanmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

İSG Uzmanlık Sınavını Kazanmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İSG uzmanlık sınavı

Uzmanlık sınavında başarı elde edebilmek için teknik konulara, mevzuata, sağlık bilgisine ve hukuk konularına hakim olmak gerekir. İlgili konularda tüm teknik bilgilere hakim olmak ve sık sık konu tekrarı yapılmalıdır. Uzman adayları güncel İSG konuları takip ederek her gelişmeden haberdar olmalıdır. Sınava dayalı bol bol soru çözmek oldukça önemlidir. Bu doğrultuda çıkmış soruların çözülmesi başarı elde edebilmek açısından önemlidir.

Sınava bir ay kalası konu eksikliklerinin saptanması için haftada 1 ya da 2 defa soru çözülmesi gerekir. Düzgün ve sistemli şekilde çalışan adayların başarısız olması için hiçbir neden yoktur. Son olarak sosyal medya üzerinde soru - cevap paylaşımları yapan İSG sayfalarını da takip etmenizi öneriyoruz. Bu sayede sosyal medyada harcadığınız zamanı keyifli ve bilgi dolu hale getirebilirsiniz.



TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

KDU Eğitimleri ve İSG Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64

Comentarios


bottom of page