top of page

İSG Yeni Dönem Sınavı


İSG Yeni Dönem Sınavı
İSG Yeni Dönem Sınavı

Yine bir İSG sınavının yaklaştığı şu günlerde adaylar İSG yeni dönem sınavı ile ilgili bizleri soru yağmuruna tutmakta. Hal böyle olduğundan editörlerimiz de bu yılın ikinci İSG sınavı ile ilgili bu bilgilendirici yazıyı kaleme aldı. Yazı içeriğinde İSG sınavı ne zaman, İSG-Katip e-devlet ve aynı zamanda yine çokça merak edilen İSG Sınav ücreti ne kadar 2021? hakkındaki sorulara topluca yanıt vermiş olacağız.


İş güvenliği sınavları her yıl belirli tarihlerde gerçekleştirilen ve iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyen adayların girmiş olduğu bir sınavdır. Sınav sonunda yeterli puanı alan adaylar uzmanlık sertifikası almaya hak kazanarak çeşitli kurum ve işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmaya başlamaktadır.



 

İSG KATİP E-Devlet Sınav Başvuruları



İSG KATİP E-Devlet Sınav Başvuruları
İSG KATİP E-Devlet Sınav Başvuruları

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı/İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü 12 Aralık 2021 Tarihinde Yapılacak 2021-İSG/2 Sınavı ile ilgili bir duyuru yayınlamıştır. Söz konusu duyuruda İSG yeni dönem sınavı ile alakalı olarak başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Yayınlanan duyuruya göre İSG yeni dönem sınavı başvuruları İSG Katip e-devlet üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar öncelikle E-Devlet kimlik doğrulama sistemini kullanarak "Sorgulama&Başvuru" sekmesinden İSG-Katip e-devlet sistemine giriş yapacak ve "Sınav Başvurusu" bölümünden başvuru işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Bakanlığa konuyla alakalı olarak adayların herhangi bir evrak göndermesine gerek bulunmamaktadır. Adaylar başvurularının takibini yine aynı ekran üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.


İSG Yeni Dönem Sınavı başvuruları ile ilgili birkaç önemli hususun da altını çizelim. İlk defa eğitim alarak iş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği sınava girecek adayların eğitimlerinin 13 Ekim 2021 tarihinden önce bitmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra eğitimini tamamlayacak olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Yine aynı şekilde ilk defa eğitim alarak diğer sağlık personeli sınavına katılacak adayların eğitimlerinin de 13 Ekim 2021 tarihinden önce tamamlanması gerekiyor. Bu tarihten sonra eğitimini tamamlayacak diğer sağlık personeli adaylarının İSG yeni dönem sınavı giriş hakkı bulunmamaktadır.


İSG Yeni Dönem Sınavı başvuruları 22 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Geç başvuru tarihi ise bu yıl 11 Kasım 2021 olarak belirlenmiştir.


 

İSG Yeni Dönem Sınavı Nerelerde Yapılacak?


İSG sınavları her yıl belirli merkezlerde yapılıyor. Bu yıl İSG yeni dönem sınavı Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Kayseri, Malatya, Sivas, Samsun, Trabzon ve Van il merkezlerinde yapılacaktır.


 

İSG Sınavı Ne Zaman?


İSG Sınavı Ne Zaman?
İSG Sınavı Ne Zaman?

İSG sınavı ne zaman? 2021 yılı ikinci dönem İSG sınavı (İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği, Diğer Sağlık Personeli) 12 Aralık 2021 tarihinde yukarıda belirtmiş olduğumuz il merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav 10:15'te başlayacak olup adaylara test cevaplama süresi olarak 75 dakika verilecektir. 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olan sınavda 5 ayrı test grubu bulunmaktadır. Bunlar; İş güvenliği uzmanlığı A, B ve C sınıfı olmak üzere 3 test, İşyeri hekimliği testi ve Diğer sağlık personeli testidir. Sınavda her yıl olduğu gibi bu yıl da adaylara genelde temel eğitim müfredatından sorular gelecektir. 2021 İSG/2 sınav sonuçlarının ise 6 Ocak 2022 tarihinde açıklanması beklenmektedir.


 

İSG Sınav ücreti ne kadar 2021?


2021 yılının son İSG sınavı için geri sayım başladı. Adaylar bir yandan başvuru telaşı içindeyken bir yandan da İSG sınav ücreti ne kadar 2021 sorusuna yanıt arıyor. İş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli sınavına katılacak adayların başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için sınav ücretini ilgili bankalara yatırmaları gerekiyor. Peki, İSG sınav ücreti ne kadar 2021? Hangi bankaya yatırılacak? işte detaylar;


İSG yeni dönem sınavı için belirlenen ücret 2021 yılı için 290 TL olmuştur. Adaylar belirtilen meblağı pek çok banka şubesinden, mobil bankacılık uygulamalarından ve ATM'lerden yapabilecekler. İsteyenler sınav ücretini ÖSYM sayfası üzerinden de gerçekleştirebilecektir.


İSG Sınav ücreti ne kadar 2021?
İSG Sınav ücreti ne kadar 2021?

İSG sınav başvuru ücretlerini yatırabileceğiniz bankalar ise şunlardır;

  • Albaraka Türk Katılım Bankası,

  • Vakıf Katılım Bankası,

  • Halkbank internet bankacılığı, şubeler ve ATM'ler

  • Ziraat Bankası (sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık)

  • ING Bank,

  • Finansbank,

  • Kuveyt Türk Katılım Bankası,

  • Akbank


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page