top of page

C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları


C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları
C Sınıfı İş Güvenliği Kursu Fiyatları

Çalışma ortamlarının çalışanlara sağlıklı ve güvenilir bir ortam sunması gerekliliği yasal bir zorunluluktur. Bu bakımdan tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına büyük önem verilir. Birçok işyerinde işverenin tehlike sınıfına göre iş güvenliği uzmanı çalıştırması gerekir. İSG uzmanı çalıştırmayan işletmeler ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalırlar. Kariyerini İSG uzmanı olarak sürdürmek isteyen kişilerin iş güvenliği eğitimi veren kurumlardan eğitim alması ve sınava girmesi gerekmektedir.


 

İş Güvenliği Tehlike Sınıfları


İş Güvenliği Tehlike Sınıfları
İş Güvenliği Tehlike Sınıfları

İş güvenliği sertifikası tehlike sınıflarına göre verilen bir belgedir. İşletmelerin dahil olduğu tehlike sınıflarına göre verilen sertifikalar doğrultusunda İş güvenliği uzmanları görev yapmaktadır. Peki, nedir bu tehlike sınıfları gelin teker teker inceleyelim. İş güvenliği tehlike sınıfları az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli olmak üzere 3'e ayrılır. C sınıfı İSG sertifikası olan bir uzman az tehlikeli sınıfında bulunan işletmelerde çalışabilir. Üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olan kişiler eğitim ve sınavın ardından C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası sahibi olurlar. B sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli, A sınıfı uzmanlar ise çok tehlikeli işletmelerde görev alır. B sınıfı bir uzman C sınıfı uzmanların, A sınıfı bir uzman ise B ve C sınıfı uzmanların görev alabildikleri yerlerde çalışabilirler.


İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri ciddiyetle ele alınması gereken bir süreçtir. Bu konuda hem İSG eğitimi veren kurum hem de eğitim alan adaylara büyük görev düşmektedir. Eğitim alacağınız kurum yıllardır bu işin içinde olan, tecrübeli eğitim kadrosunu eğitim materyalleri ile birleştiren ve İSG sınavı sonrasında başarı oranı yüksek olan bir kurum olmalıdır. Eğitim alan adaylar ise dersleri kesintisiz takip etmeli ve olayları iş güvenliği uzmanıymış gibi değerlendirmelidir. İnsanların can sağlığı ve mal güvenliğinin size emanet olacağını düşünerek derslere katılım göstermenizin sizi motive edeceğini unutmamalısınız. Ülkemizdeki en iyi İSG kursu denildiğinde akla gelen birkaç isimden biri olan Bulut Akademi ile hayallerinizdeki mesleği edinebilir ve kariyerinizi yeni baştan şekillendirebilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurs Fiyatları



İş Sağlığı ve Güvenliği Kurs Fiyatları
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurs Fiyatları

İş güvenliği sertifikası alabilmek için kursa katılmanın zorunlu olduğunu daha önceden belirtmiştik. İş güvenliği uzmanı yetiştirmek için açılan İSG kurslarına devam mecburiyeti bulunmaktadır. 6 gün olan devamsızlık süresi aşıldığı takdirde öğrencinin kursla ilişiği kesilmektedir. Kurumumuz Bulut Akademi bu konunun hassasiyetle üzerinde durmakta olup kayıt olacak arkadaşların devamsızlık sürelerine azami önem göstermelerini rica ederiz. Bu arada bir hatırlatma yapalım, İş Sağlığı ve Güvenliği lisans mezunları ve iş güvenliği alanında yüksek lisans yapanların kursa katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu durumdaki kişiler doğrudan iş güvenliği sertifikası sınavına girebilmektedir.


İSG kursu fiyatları na gelecek olursak fiyatların son derece değişken olduğunu söyleyebiliriz. İş güvenliği kurs fiyatları genellikle her sene değişkenlik gösterir. Fiyatların değişken olmasının altında yatan en temel sebep kurumların öğrenciler için yapmış olduğu masraftır. Kaliteli eğitim kurumları en deneyimli öğretmenler ve en iyi materyallerle eğitim verdiğinden bu tür kursların fiyatları diğerlerine göre biraz daha yüksek olmaktadır. Birçok uzman adayı isg sertifikası sınavında başarısız olursam tekrar kursa gitmem gerekir mi? sorusunu bize sormaktadır. Hayır başarısız olduğunuz takdirde tekrar kursa gitmek zorunluluğunuz bulunmuyor. Kursa katılmadan doğrudan sınava girebilirsiniz. Bahsi geçmişken İSG sınavı hakkında da biraz bilgi verelim. İSG sınavı ÖSYM tarafından yapılan ve 50 sorudan oluşan bir sınavdır. Adaylar sınavda başarılı olmak için minimum 70 ve üzeri puan almalıdır. 70 puan almak için ise 35 soruya doğru cevap verilmesi gerekmektedir.

 

İş Güvenliği Kursu Kayıtta Hangi Evraklar İsteniyor?


İş güvenliği sınavı yılda 2 kez yapılan bir sınavdır. Bu bağlamda kurs tarihlerini kaçırmamanız önemlidir.

İş Güvenliği Kursu Kayıtta Hangi Evraklar İsteniyor?
İş Güvenliği Kursu Kayıtta Hangi Evraklar İsteniyor?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için başvurduğunuz eğitim kurumu sizden birtakım evraklar isteyecektir. Zaman kaybetmemeniz adına kayıt için giderken yanınızda hazır bulundurmanız gereken belgeler şunlardır;

  • Vesikalık Fotoğraf

  • Diplomanızın Fotokopisi veya Geçici Mezuniyet Belgeniz

  • Başvuru Dilekçeniz

  • Kimlik Fotokopisi

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz belgeleri tamamlayarak C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için ilgili eğitim kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Hepinize şimdiden başarılar diliyoruz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page