top of page

DSP Eğitimi | BULUT AKADEMi

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına verilen önem her geçen gün daha fazla artış gösterir. Bu doğrultuda çeşitli yasal düzenlemeler yapılarak sağlık ve güvenlik unsurları için çalışmalarda bulunulur. İşyerinin sağlıklı ve güvenli hale gelmesi için çalışma yapan meslek gruplarından bir tanesi de diğer sağlık personelliğidir. Diğer sağlık personeli çok tehlikeli sınıfta görev alır. Diğer sağlık personeli olarak görev alabilmek için eğitim ve sınav sürecini başarıyla tamamlamak gerekir. Bu yazımızda DSP eğitimi, sınav süreci ve sertifika hakkında bilgi vereceğiz. Siz de merak ettiğiniz konuları Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

DSP Nedir? Görevleri Nelerdir?

DSP Eğitimi

DSP, diğer sağlık personeli mesleğinin kısaca ifade edilmesidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi diğer sağlık personeli belgesi olan kişiler sadece çok tehlikeli sınıfta görev alma hakkına sahiptir. Diğer sağlık personelinin çalışma süreleri şu şekildedir:

- 10 - 49 çalışan başına: 10 dakika

- 50 - 249 çalışan başına: 15 dakika

- 250 ve üzeri çalışan başına: 20 dakika.

Diğer sağlık personeli Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde görev alma hakkına sahiptir. İşyeri hemşiresi mesleğini icra eden kişiler başta işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı ile birlikte, iş ortamının sağlıklı ve güvenli olması için çalışmalar yapar.

 

DSP Eğitimi Kaç Saatten Oluşur?

Diğer sağlık personeli eğitimi süreci Türkiye’nin birçok şehrinde yetkili kurumlar tarafından verilir. Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilen DSP kursu zorunlu bir süreçtir. işyeri hekimliği yapabilmek için kurs sürecinin titizlikle takip edilmesi ve sınavdan başarı elde etmek gerekir. DSP eğitim süresi 90 saattir. 45 saat online (uzaktan), 45 saat yüz yüze (teorik) gerçekleşir. Online eğitimlere katılım sağlayabilmek için internet bağlantısı olması gerekir. Kurumun size vereceği şifre ile sisteme girerek dersleri izleyebilirsiniz. Yüz yüze yapılan eğitimlere ise kurumun belirlediği gün ve saatlerde katılım sağlayabilirsiniz. Devamsızlık hakkınızı aşmamanız oldukça önemlidir. Devamsızlık süresini aşan kişilerin katıldığı DSP kursu geçersiz sayılır.

 

DSP Sınavından Kaç Puan Almak Gerekir?

Diğer sağlık personeli sınavı yılda 1 ya da 2 defa gerçekleşir. Adaylar sınava ilk girişinde başarısız olduğunda, bir sonraki dönemde yapılan sınava başvuru yapma hakkına sahiptir. Diğer sağlık personeli geçme notu 100 puan üzerinden belirlenir. 100 puan üzerinden 60 ve üzeri alan kişiler sertifika almaya hak kazanır. DSP sertifika sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Sınavdan başarı elde etmek isteyen adayların doğru bir kuruma kayıt olması gerekir. Eğitim kurumunun başarı oranı sınavdan elde edeceğiniz başarıyı doğru yoldan etkiler. İyi bir kurumun programına kayıt olan, düzenli şekilde sınava çalışan ve yasal mevzuat hakkında bilgi sahibi olan kişiler rahatlıkla başarı elde etme şansına sahiptir.

Bulut Akademi, birçok konuda olduğu gibi DSP kursunda da başarısıyla adından söz ettirir. Siz de Bulut Akademi sayesinde hayallerinizin gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz.

 

DSP Sertifikası Ücreti ve Geçerlilik Süresi

Diğer sağlık personeli sertifikasının ücreti her sene değişiklik gösterir. 2021 yılı için belirlenen DSP sertifika ücreti 162,25 TL’dir. Sertifikanın geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıllık sürenin sonunda sertifika ücretinin ödenerek vize işlemlerinin başlatılması gerekir. DSP vize ücreti de 162,25 TL’dir.

DSP ücretini ödemek için T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabı üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Ödeme işlemleri sırasında T.C kimlik numaranızı girerek, süreci başlatabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page