top of page

İşyeri Hemşireliği Sınavı Ne Zaman 2021?

Ülkemizde önem kazanan ve yoğun rağbet gören bölümlerden bir tanesi de işyeri hemşireliğidir. İşyeri hemşireliği sağlıklı ve güvenli iş ortamı sağlamak için çalışmalar yapar. Bu noktada işyeri hekimine yardımcı olur. Bu yazımızda işyeri hemşireliği sınavı ne zaman, kimler işyeri hemşiresi olabilir, işyeri hemşireliği sınavı kaç sorudan oluşur sorularının cevaplarını aktaracağız.

 

İşyeri Hemşiresi Nedir?

İşyeri Hemşireliği Sınavı Ne Zaman 2021?

İşyeri hemşiresi; gerekli eğitimleri alan ve sınavlara girerek başarı elde eden, alanında uzman kişilere verilen unvandır. İşyeri hemşiresi olmak için sertifikaya ihtiyaç duyulur. İşyeri hemşireliği sertifikası alan kişiler birçok yerde görev alma hakkına sahiptir. Bu doğrultuda; çeşitli işyerlerine işyeri hemşiresi çalıştırma zorunluluğu verilmiştir.

 

Kimler İşyeri Hemşiresi Olabilir?


İşyeri hemşiresi nasıl olunur sorusu sıklıkla merak edilir. Mesleğe atılmak için ilk şart ilgili bölümlerin birinden mezun olmaktır. İşyeri hemşiresi olma hakkı tanınan bölümler şunlardır:

- Hemşirelik

- Sağlık memurluğu

- Acil tıp teknisyenliği

- Çevre sağlığı teknisyenliği.

İlgili bölümlerden mezun olan kişilerin bakanlık tarafından onay verilen kurumların birinden eğitim alması gerekir. İşyeri hemşireliği belgesi için gereken eğitim süresi 90 saattir. Akademik ekip tarafından verilen eğitimin yarısı uzaktan, yarısı ise yüz yüze yapılır. Eğitime katılım zorunludur. İşyeri hemşireliği sertifikası almak için gereken son koşul ise sınavdan başarı elde etmektir. Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan sınavda en az 70 puan kazanarak başarı elde edilmesi gerekir. Tüm koşulları yerine getiren kişiler çalışmaya başlayabilir.

 

İşyeri Hemşiresi Maaşları


İşyeri hemşireliği maaşları değişiklik gösterir. Maaş aralıkları genellikle çalışılan kurum doğrultusunda değerlendirilir. Ortama işyeri hemşiresi maaşı 4 bin TL civarlarında yer alır. Meslekte kazanılan tecrübeler maaşların artış göstermesini sağlar. Aynı zamanda büyük şehirlerde de işyeri hemşireleri daha yüksek maaş alır.

 

İşyeri Hemşireliği Sınavı Ne Zaman?


İşyeri hemşireliği sınavı eğitimin ardından yapılır. Sınava giren kişilere 100 tane soru sorulur. Sınav sonunda başarı elde eden kişiler işyeri hemşireliği belgesi almaya hak kazanır.

İşyeri hemşireliği sınavı 2021 yılında ne zaman yapılacağı tam olarak bilinmemektedir. 2020 yılında planlanan sınav tarihi corona virüs nedeniyle değişikliğe uğramıştır. 2021 yılı ile ilgili herhangi bir gelişme olduğunda yazımızı güncelleyeceğiz.

 

İşyeri Hemşireliği Sınavı



İşyeri hemşireliği sınav soruları araştırma yapılan konular arasında yer alır. İşyeri hemşiresi olarak çalışmak isteyen kişiler süreç hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Sınavda ağırlıklı olarak sorulacak konuların bilinmesi başarı elde edebilmek açısından oldukça önemlidir. Bu doğrultuda adaylara en çok sağlık konulu sorular gelir. Adayların kendi alanı ile ilgili bilgi birikiminin yoğun olması gerekir. Sağlık konulu sorulardan sonra en çok genel İSG konuları sorulur. Genel İSG konularına çalışırken bol bol soru çözmek ve derslere hakim olmak önemlidir. Bununla birlikte; mevzuat, teknik ve hukuk alanında gelen sorulara çalışmak başarı elde etmenin anahtarlarıdır.

 

İşyeri Hemşiresi Sertifikası Nasıl Alınır?


İşyeri hemşiresi sertifikası almak için şartları yerine getirmek gerekir. Tüm koşulları yerine getiren adaylar belge alarak kariyer hayatına adımını atabilir. İşyeri hemşireliği belgesi alabilmek için ilk olarak Ziraat Bankası üzerinden ödeme yapılmalıdır. İşyeri hemşireliği belge ücreti 2020 yılında 147,5 TL olarak belirlenmiştir. 2021 yılında ücretin ne kadar olacağı henüz bilinmemektedir. Fakat ücretlendirmenin 147,5 TL'lik rakama yakın olacağı düşünülüyor.

Sertifika ücretini yatıran adaylar İSG-Katip üzerinden başvuru yapabilir. Ayrıca sertifikanın her 5 yılda bir defa olmak üzere vize ettirilmesi gerekir. Belgelerin vize ücreti her sene makam olurunca belirlenir. Geçtiğimiz yılda belge vizeletme ücreti de 147,5 TL idi.


KDU Eğitimleri ve Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64





Comments


bottom of page