Yapılan yasal düzenlemelere göre iş ortamında diğer sağlık personeli çalıştırma zorunluluğu bulunur. Birçok iş ortamında diğer sağlık personeli çalıştırmamanın cezası bulunur. Bu doğrultuda diğer sağlık personelliği mesleği yoğun ilgi görür. Diğer sağlık personeli olarak çalışabilmek için eğitim almak ve sınavdan başarı elde etmek gerekir. Diğer sağlık personeli kursu Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere birçok şehirde verilir. Diğer sağlık personeli eğitimi alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu yazımızda diğer sağlık personeli kursu, sınav ve sertifika süreci hakkında bilgi vereceğiz. Siz de merak ettiğiniz soruların cevabını Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
Diğer Sağlık Personeli Ne iş Yapar? DSP Görevi
Diğer sağlık personeli belgesi olan kişiler çok tehlikeli sınıfta görev alma hakkına sahiptir. Diğer sağlık personelliği mesleğini icra eden kişiler işyeri hekimi, İş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve işveren olmak üzere birçok kişi ile işbirliği içinde çalışır. Fakat DSP mesleğini yerine getiren kişilerin en temel yükümlülüğü işyeri hekimine yardımcı olmak suretiyle çalışmalarda bulunmaktadır. Diğer sağlık personelinin diğer görevleri ise şunlardır:
İşyeri hekimine yardımcı olarak; İSG hizmetlerini planlamak
Çalışma ortamında değerlendirme ve planlama yaparak
Çalışanların sağlığını korumak için işyeri hekimi ile birlikte periyodik muayenelere katılmak.
Diğer Sağlık Personeli Eğitimi Kaç Saat Sürer?
Diğer sağlık personeli kursu süresi 90 saattir. Eğitimler 45 + 45 saat olmak üzere 2 periyotta gerçekleşir. Eğitimler online ve teorik olarak yapılır. DSP eğitimlerinde devam zorunluluğu bulunur ve devamsızlık yaptığı tespit edilen kişilerin eğitimi geçersiz sayılır.
Bu noktada "diğer sağlık personeli eğitimi kimler alabilir?" sorusuna cevap vermek istiyoruz. İşyeri hemşireliği eğitimlerine katılabilmek için aşağıdaki bölümlerden mezun olmak gerekir:
Acil tıp teknisyenliği
Sağlık memurluğu
Hemşirelik
Acil tıp teknisyenliği.
Yukarıdaki bölüm mezunları önlisans / lisans fark etmeksizin eğitim sürecine katılım sağlayabilir.
Diğer Sağlık Personeli Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?
Diğer sağlık personeli sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Sınav çoktan seçmelidir ve farklı konu gruplarından çeşitli sorular sorulur. Diğer sağlık personeli adayının teknik konulara ve iş sağlığı ve güvenliği konularına hakim olması gerekir. DSP sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilir. Sınavdan başarı elde edebilmek için 60 ve üzeri puan alma şartı bulunur. Sınavda 50 soru bulunur. 30 ve üzeri sayıda soruyu doğru şekilde işaretleyen kişiler işyeri hemşiresi olarak görev alma hakkına sahip olur. İşyeri hemşiresi olan kişiler Türkiye’nin birçok yerinde çalışma şansına sahiptir. Bu noktada diğer sağlık personeli kurs ücreti hakkında bilgi vermek istiyoruz. DSP kurs ücreti her sene değişiklik gösterir. Eğitim kurumumuz ile görüşerek güncel fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
İşyeri Hemşireliği Sertifikası Fiyatları
Diğer sağlık personeli sertifikası almaya hak kazanan kişileri tebrik ediyoruz. DSP sertifikası almak için ilk olarak T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı girerek ücret ödemeniz gerekir. İşyeri hemşireliği sertifika ücreti 2021 yılı için 162,25 TL olarak belirlenmiştir. Ödeme işlemlerinin ardından İSG- Katip üzerinden gereken işlemleri yaparak sertifika sürecini tamamlayabilirsiniz. İşyeri hemşireliği sertifikasının geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıllık sürenin sonuna gelindiğinde sertifikaya vize işlemi yaptırılması gerekir. İşyeri hemşireliği sertifikası vize ücreti de 162.25 TL’dir.
Siz de Bulut Akademi üzerinden eğitim programına kayıt olarak hem meslek hayatında hem de işyeri hemşireliği sınavında başarı elde edebilirsiniz.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
留言