top of page

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi


C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

C sınıfı iş güvenliği uzmanı olabilmek için bazı koşulları taşımanız ve bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kıstaslardan en önemlisi zorunlu olan İSG eğitimini almanızdır. Bakanlıkça yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan uzmanlık eğitimi almadan İSG sınavı başvurusu yapamaz ve İSG sertifikası alamazsınız. Ülkemiz için düşünecek olursak birçok şehirde İSG eğitimi veren kurumlar mevcut. Eskiden az sayıda var olan İSG kursları iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin anlaşılması ve bu meslek dalına olan ilginin artması ile beraber tüm ülke çapında yaygınlaşmıştır. İş sağlığı ve güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen arkadaşlar Bulut Akademi ile hayallerine kavuşarak geleceğin İSG uzmanları arasında yerini almaktadır. İş güvenliği alanında uzman açığı bulunduğundan eğitim ve sınavı başarıyla tamamlayan adaylar için geniş iş olanakları ve yüksek maaşlarla çalışma fırsatı bulunmaktadır.




 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilir?


Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilir?
Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilir?

İş güvenliği uzmanı olabilmek için eğitim almanın zorunlu olduğundan bahsetmiştik. Peki herkes eğitim alabilir mi? Kimler iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerine katılabilir? İş güvenliği sertifikası eğitimlerine katılabilmeniz için üniversitelerin belirtilen bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor. O halde hangi bölümlerden mezun olanlar İSG sertifikası eğitimlerine katılabiliyor inceleyelim.

  • Mühendislik Fakültesi Mezunları

  • Mimarlık Fakültesi Mezunları

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Ön lisans Mezunları (Lisans mezunlarının eğitime katılmasına gerek yoktur)

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümü Mezunları

  • Teknik Personel Yetiştiren Bölümler

 

İSG Eğitimleri Ne Kadar Sürüyor?


İSG Eğitimleri Ne Kadar Sürüyor?
İSG Eğitimleri Ne Kadar Sürüyor?

C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri toplam 220 saat süren bir maratondur. Bu maratonu koşmaya hazırsanız kurumumuz Bulut Akademi eğitim kurumlarına gelerek siz de hayalinizdeki mesleğe kavuşabilirsiniz. 220 saat süren eğitimlerde öğrencilere hangi dersler verilir?

  • 90 saat olarak gerçekleşen yüz yüze eğitimlerde öğrencilere iş sağlığı ve güvenliğinin ne olduğu konusunda bilgiler verilir.

  • ikinci 90 saat online olarak uzaktan gerçekleştirilmektedir.

  • Eğitimin kalan 40 saatinde ise öğrenciler staj görmektedir.

Normal şartlarda eğitimler bu şekilde gerçekleştirilirken pandemi dönemi ile birlikte birtakım değişikliklere gidilmek zorunda kalınmıştır. Buna göre 2020 yılı ile birlikte yüz yüze olan eğitimler de online olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Adaylar eğitim saatlerine ve devamsızlık sürelerine uymak zorundadır. Devamsızlık hakkını aşan adayların eğitimleri iptal edilmektedir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Nerelerde Verilir?


İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Nerelerde Verilir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Nerelerde Verilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi iş güvenliği sertifikası eğitimleri başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya gibi büyükşehirler olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde verilmektedir. İnternet teknolojilerinin bu denli gelişmiş olmadığı zamanlarda İSG sınavı için kurs almak isteyen adaylar eğitim kurumunun bulunduğu yerde olmak zorundaydılar. Özellikle çalışan kişiler bu durumdan yeterince etkileniyor ve çok istemelerine rağmen eğitimlere katılamıyorlardı. Ancak bu durum uzaktan eğitim sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte artık bir sorun olmaktan çıkmıştır. Öğrenciler istediği yerden online olarak derslere katılabilmekte böylece mekan sınırı olmadan eğitimlerini sürdürebilmektedirler. Yaşadığınız yerde İSG kursu olsun olmasın online eğitimlere katılarak İSG sınavlarına girip sertifikanızı alabilirsiniz. Bulut Akademi de online eğitim verebilen kurumlardan biridir. Online eğitimlerimize katılın ve kariyerinizi ertelemeyin. Burada altını çizmemiz gereken bir husus bulunmakta. Tüm eğitimin uzaktan olarak gerçekleştirilmesi pandemi dönemiyle hayatımıza giren bir uygulamadır. Pandemi bittiği anda yeniden eski düzene geçilip geçilmeyeceği şu an için belli değildir. Yaşadığı yerde İSG kursu bulunmayan adayların bu fırsatı değerlendirerek en kısa sürede kayıt yaptırmalarının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

 

İSG Eğitimine Katılmasam Olur mu?


İSG Eğitimine Katılmasam Olur mu?
İSG Eğitimine Katılmasam Olur mu?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin büyük çoğunluğu tarafımıza İSG eğitimlerine katılmasam olur mu? sorusunu yöneltmektedir. İş güvenliği uzmanı olmak için yetkili bir eğitim kurumuna kayıt olarak eğitim almanız şarttır. Tüm dünya artık yeni bir döneme girmiş ve çalışan hakları eskisinden çok daha önemli hale gelmiştir. Bu yüzden iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerinde titizlikle durulan bir konudur. Eğitimler bakanlık tarafından denetlenmektedir. Öte yandan iş güvenliği uzman adayları yapmış oldukları işi hakkıyla yerine getirebilmek için eğitim almalıdır. Meslek hayatınıza hazır bir şekilde başlamak için en donanımlı eğitim kurumlarından eğitim almanız önemli bir husustur. Sizlere bir tavsiyemiz de staj süreci ile ilgili olacaktır. Bazı kursiyerler staj eğitimini bir angarya olarak görmektedir. Bu çok yanlış bir düşüncedir. İş güvenliği gibi bir konuda staj eğitimlerinin çok iyi değerlendirilmesi gerekir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page