top of page

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücreti Ne Kadar?


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücreti Ne Kadar?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücreti Ne Kadar?

Kariyerini tehlikeli madde güvenlik danışmanı mesleği üzerine planlayan arkadaşların zorunlu olarak sağlaması gereken bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlardan en önemlisi hiç kuşkusuz TMGD eğitimi olarak karşımıza çıkmakta. Ulaştırma Bakanlığının ilgili yönetmeliğine göre tehlikeli madde danışmanı olmak için adayların yetkili eğitim kurumlarından TMGD kursu alınması gerekiyor. Peki 2021 yılı için belirlenen tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurs ücreti ne kadar?




 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Ne Demek?


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Ne Demek?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Ne Demek?

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurs ücreti konusunda bilgilendirmemizi yapmadan önce tehlikeli madde danışmanı ne demek kısaca bir tanımlamasını yapalım. Tehlikeli madde danışmanları ADR mevzuatları kapsamında tehlikeli maddelerin yüklenmesi, boşaltılması, taşınması, paketlenmesi ve depolanması faaliyetlerinin insana, topluma ve çevreye zarar vermeden yapılması için çalışan uzmanlardır. TMGD olabilmek için üniversitelerin Fen, Mühendislik veya Tehlikeli Madde Güvenlik programında okumak TMGD eğitimi almak ve sertifika sınavında başarılı olmak gerekmektedir. Sertifika almaya hak kazanan TMGD'ler birçok farklı işletmede TMGD uzmanı olarak çalışabilmektedir.


 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Veren Kurumlar


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Veren Kurumlar
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Veren Kurumlar

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi verebilmek için Ulaştırma Bakanlığından yetki belgesi alınması gerekiyor. Tehlikeli madde eğitim yetki belgesi almayan kurumlar TMGD eğitimi veremez. Bulut Akademi TMGD eğitimleri vermek üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından biridir. Bulut Akademi TMGD eğitimleri mevzuat gereğince 64 saat olarak verilmektedir. Kursiyerler günlük 8 saat olmak üzere 8 gün boyunca eğitime devam ederler. Eğitimlerde devam zorunludur. Devamsızlık yapan öğrencinin TMGD kursu ile ilişiği kesilir. Yetkili eğitim kurumları listesine buradan ulaşabilirsiniz. Sorgulama yapmak için e-devlet sistemine şifreniz ile giriş yapmanız ve listeden kurs almak istediğiniz ili seçmeniz gerekiyor.


 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücretleri



Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücretleri
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kurs Ücretleri

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kurs ücreti ile ilgili belirlenmiş bir taban fiyat bulunmamaktadır. Kurs ücretleri her sene eğitimin kurumunun niteliğine göre farklılıklar gösterebilir. Ücretler genellikle eğitim kurumunun bulunduğu yere, derslere giren eğitimcilere ve kurumsallık düzeyine göre belirlenmektedir. Örneğin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki TMGD kursu ile Manisa, Kütahya, Çanakkale gibi illerdeki kurs fiyatları farklı olacaktır. Şayet TMGD eğitimi alacaksanız yapacağınız masraf kalemleri şu şekilde olacaktır;

  • TMGD Kurs Ücreti

  • Sınav Harcı (2021 yılı için belirlenen sınav ücreti 100 TL'dir)

  • TMGD Sertifika Ücreti (2021 yılında uygulanacak sertifika ücreti 1.1182 TL'dir)


 

TMGD Sınavları


TMGD Sınavları
TMGD Sınavları

TMGD sınavı her yıl Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Adaylar sınava başvuru işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmektedir. Sınav başvurusu için bu linki kullanabilirsiniz. Sınavda başarı puanı 70'dir. 100 tam puan üzerinden minimum 70 puan alan adaylar tmgd sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Sınav yazılı olarak ve test usulü şeklinde yapılmaktadır. Sınav süresi üç buçuk saattir. Sınavda başarılı olmak için iyi bir eğitim kurumu ve deneyimli eğitimcilerden eğitim almanız gerekiyor. kurumumuz Bulut Akademi başarı için gerekli olan tüm şartları kursiyerlere sunan bir eğitim kurumudur. Alanında uzman eğitimcileri, ADR mevzuatına uygun eğitim programı, ferah eğitim salonları ile Bulut Akademi 12 yıldır sektörde öncü konumundadır.


2021 yılında yapılacak olan TMGD sınav tarihleri açıklanmıştır. Buna göre 2021 yılında 4 sefer TMGD sınavı yapılacak olup sınavların İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Antalya, Adana, Trabzon ve Sivas'ta yapılması planlanmaktadır. Sınavlar 3 Nisan 2021, 10 Temmuz 2021, 26 Eylül 2021 ve 27 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page