top of page

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Online Devam Edecek mi?


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Online Devam Edecek mi?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Online Devam Edecek mi?

T.C.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği 2013 tarihinde yayınlanmış buna mukabil söz konusu yönetmelik 01.01.2014 yılında yürürlüğe girmiştir. Söz konusu yönetmelik Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşmasına yani ADR' ye bağlı olarak hazırlanmıştır. Böylelikle tehlikeli maddelerin insan sağlığına ve çevreye zarar vermeden taşınması ile ilgili gönderici, alıcı, yükleyen, boşaltan, paketleyen, taşıt sürücüleri ve operatörlerin hak, sorumluluk ve yükümlülükleri belirlenmiştir.



 

TMGD Bulundurma Zorunluluğu Olan İşletmeler


TMGD Bulundurma Zorunluluğu Olan İşletmeler
TMGD Bulundurma Zorunluluğu Olan İşletmeler

Yönetmeliğin 33. maddesine istinaden bir takvim yılı içinde 50 ton ve üzeri tehlikeli madde gönderen, alan, taşıyan, yükleyen, boşaltan, paketleyen işletmeler ayrıca tank/taşınabilir tank ve konteyner işletmecileri TMGD istihdam etmek veya tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti veren kurumlardan bu hizmeti almak zorundadır. Bu bağlamda yalnızca patlayıcı maddeler ile ilgili olan sektörlere değil kağıt sanayi, taşımacılık, lojistik, enerji, otomotiv, demir çelik, çimento, kimya, çok yataklı oteller, boya, ambalaj, metalürji, atık bertaraf tesisleri, tekstil, kozmetik, ilaç, yem-gübre, madencilik, tarım ürünleri, katı atık bertaraf, gaz dolum ve orman ürünleri ile ilgili sektörlere de tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti alma zorunluluğu getirilmiştir. Dolayısıyla tehlikeli madde güvenlik danışmanlık mesleği önü açık bir kariyer fırsatı doğurmuştur.


Tehlikeli madde güvenlik danışmanları bireysel olarak en fazla bir firmaya TMGDK' larda çalışıyor iseler en fazla 8 firmaya kadar bakabilmektedir. Bunun yanında TMGDK'larda çalışan danışmanlar ikinci bir sigortalı işte çalışamamaktadır. Hal böyle olduğundan TMGD'lere olan ihtiyaç artmıştır. Buna bir de yenileme sınavlarında başarısız olan tehlikeli madde güvenlik danışmanları da eklenince ihtiyaç daha da artmaktadır. Bakanlık TMGD ihtiyacını karşılamak için yılda 3 olan sınav ihtiyacını 4'e çıkarmış ayrıca en fazla bakılabilecek firma sayısı da 8'den 10'a çıkarılmıştır.


 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Şartları


Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Şartları
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Şartları

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilmek için üniversitelerin Fizik, Kimya, Biyoloji vb./ Mühendislik lisans bölümlerden veya Tehlikeli Madde Güvenlik programı ön lisans bölümünden mezun olmanız gerekir. Bununla beraber aranan şartlar şunlardır;

  • Kaçakçılık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma, kaçak insan taşımacılığı, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik, dolanlı iflas, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi suçlardan hapis cezası almamak

  • Bakanlık tarafından yetkili bir eğitim kurumundan tehlikeli madde danışmanlığı eğitimine katılarak açılarak sınavda başarılı olmak gerekiyor.

Tehlikeli madde danışmanlık eğitimleri kurumumuz Bulut Akademi tarafından verilmektedir. Bununla ilgili olarak Bulut Akademi TMGD eğitimi vermek için Bakanlıktan yetki belgesi almış ilk eğitim kurumlarından bir tanesidir. Kursiyerlerimiz sınavlarda yüksek başarı oranı elde etmektedir.

 

TMGD Eğitimi Kayıt İçin İstenen Belgeler

TMGD Eğitimi Kayıt İçin İstenen Belgeler
TMGD Eğitimi Kayıt İçin İstenen Belgeler

  • Adli sicil kaydı

  • Kimlik fotokopisi

  • Diploma veya mezuniyet belgesi

  • Eğitim başvuru formu

  • 1 adet fotoğraf

Katılımcılar yukarıda belirtilen belgeleri merkezimize gelmeden online olarak da yapabilirler. Katılımcıların bilgi ve belgeleri Bakanlığın kayıt otomasyon sistemine girileceğinden belgelerinizin son başvuru tarihinden önce tarafımıza gönderilmesi gerekiyor. Tehlikeli madde danışmanlığı eğitim kaydınızın tamamlanabilmesi için bu hususa özellikle dikkat etmenizi rica ederiz.


 

Online TMGD Eğitimleri Devam Edecek mi?


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından TMGD eğitimleri ile ilgili bir duyuru yayınlandı. Bildiğiniz üzere pandemi nedeniyle yayılımın önlenmesi amacıyla yüz yüze yapılan eğitimlerin yerine uzaktan online eğitim modeline dönülmüştü. Yayınlanan duyuruya göre daha önceden 31.12.2021 tarihine kadar sürdürüleceği söylenen online eğitim uygulamasına son verilmiştir. Ancak online olarak devam eden eğitimler aynı şekilde devam edecektir. Pandeminin durumuna göre karar yeniden revize edilebilir.


Online TMGD Eğitimleri Devam Edecek mi?
Online TMGD Eğitimleri Devam Edecek mi?

Diğer yandan salgının yayılımının önlenmesi ve temasın sınırlandırılması amacıyla HES kodu uygulamasına devam edilecektir. Koranavirüs teşhisi konulmuş, riskli grupta olan veya karantina altında bulunanlar sınava alınmayacaktır. Sınav günü riskli durumdan risksiz duruma geçenler HES kodunu göstererek sınava girebileceklerdir. Toplum sağlığı açısından tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı sınavına gireceklerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Commentaires


bottom of page