top of page

İşyeri Hekimliği Eğitimi Veren Yerler


İşyeri Hekimliği Eğitimi Veren Yerler
İşyeri Hekimliği Eğitimi Veren Yerler

İşyeri hekimi, Tıp Fakültesinden mezun olup Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini tamamlayıp yapılan sınavda başarılı olan tıp doktorlarına verilen unvandır. İşyeri hekimleri çalışma sahalarında iş sağlığı ve güvenliği standartlarını sağlayabilmek için iş güvenliği uzmanları ile birlikte çalışırlar. İşyeri hekimlerinin birincil görevi çalışanların sağlık durumları ile ilgili gözetim yapmak olup ayrıca soyunma odası, duş, kantin, yemekhane ve tuvaletlerin temizliği ile ilgili gerekli kontrolleri yaparak aksaklıkların düzeltilmesi için tavsiyelerde bulunur. Çalışanların sağlığıyla doğrudan ilgili olan önemli bir meslek grubu olduğu için yasalara göre Tıp Fakültesinden mezun olan doktorlar ancak işyeri hekimliği eğitimi alırlarsa işyerlerinde hekim olarak çalışabilmektedir. Eğer siz de bu alanda kariyer yapmak için işyeri hekimliği kursu arayışı içine girdiyseniz sayfamızda belirtmiş olduğumuz sosyal medya mecralarından, canlı destek hattımızdan, telefonla veya yüz yüze bizlerle iletişime geçebilirsiniz.


WhatsApp
Canlı Destek | Hızlı Çözüm 😊 | Tıklayın

 

Kimler İşyeri Hekimi Olabilir? Şartları Nelerdir?


Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?
Kimler İşyeri Hekimi Olabilir?

İşyeri hekimi olmak için yurt içindeki veya YÖK tarafından denkliği kabul edilmiş yurt dışındaki Tıp Fakültelerinden mezun olmak gerekir. Ancak işyeri hekimliği sertifikası alarak göreve başlayabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetki verdiği eğitim kurumlarında işyeri hekimliği eğitimlerine katılmak ve ÖSYM tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak gerekiyor. Eğitimler 40 saat staj ve 180 saat teorik olmak üzere toplamda 220 saat sürmektedir. Kursu tamamlayan adaylar girecekleri sınavda 100 tam puan üzerinden 70 aldıkları takdirde işyeri hekimliği sertifikası alarak göreve başlayabilirler. Sertifika süresi 5 yıldır. 5 yılın sonunda vize yenileme işlemlerin yapılması gerekir. Yenileme işlemlerini yaptırmayan hekimlerin belgeleri askıya alınır.

 

İşyeri Hekimlerinin Görevleri Nelerdir?


İşyeri Hekimlerinin Görevleri Nelerdir?
İşyeri Hekimlerinin Görevleri Nelerdir?

İşyeri hekimlerinin çalıştıkları yerlerde iş sağlığının ve güvenliğinin olması gerektiği gibi sağlanması adına önemli görevleri bulunur. Bunun için hekimler işverenlerle, çalışanlarla, isg uzmanlarıyla organize bir biçimde çalışırlar. İşyeri hekimi yönetmeliğine göre başlıca görevleri şunlardır;

  • İşyerinde sağlık konusunda işveren ve çalışanlara danışmanlık yapmak

  • Çalışma koşullarının çalışanların sağlık durumuna etkileri hakkında işverene bildirimde bulunmak

  • İş başında nelere dikkat edilmesi ile ilgili çalışanlara bilgi vermek

  • Genel sağlık konularında bilgilendirme eğitimleri yapmak

  • Çalışanların tüm vardiyalardaki sağlık gözetimlerini yapmak

  • Portör muayenelerinin gerçekleştirilmesini sağlamak

  • İsg uzmanları ile koordineli çalışarak raporlar düzenlemek

  • Düzenli sağlık kontrollerinin yapılmasını sağlamak

  • Acil müdahale ve ilk yardım eğitimleri düzenlemek

  • Uyuşturucu maddeler konusunda çalışanları bilgilendirmek

  • Koruyucu ekipmanların kullanımı ile ilgili eğitimler düzenlemek

 

İşyeri Hekimliği Eğitimi Nereden Alınır?


İşyeri Hekimliği Eğitimi Nereden Alınır?
İşyeri Hekimliği Eğitimi Nereden Alınır?

İşyeri hekimliği eğitimi almak için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yetki verdiği eğitim kurumlarına başvurmanız gerekiyor. Bulut Akademi Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir işyeri hekimliği kursu olarak 12 yıldır binlerce kişiye iş kapısı açmıştır. Bakanlık tarafından yetkilendirilmemiş ve İSG-Katip onayı olmayan kuruluşlara itibar etmeyiniz. Ne yazık ki son dönemlerde yetkili olmayan eğitim kurumları ile ilgili çok sayıda şikayet almaktayız. Bu şekilde mağdur olmamak için Bulut Akademi gibi konusunda lider eğitim kurumlarından eğitim almanız çok önemlidir. Profesyonel kadrosuyla sizlere her konuda yardımcı olmak için bizimle irtibata geçiniz. İşyeri hekimliği kursu Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir ve tüm Türkiye'deki şubelerimizle hizmetindeyiz.

 

İşyeri Hekimliği Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekli?


İşyeri Hekimliği Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekli?
İşyeri Hekimliği Kayıt İçin Hangi Belgeler Gerekli?

Kayıt için hangi belgelerin gerekli olduğu İşyeri hekimliği eğitimine katılmak isteyen adayların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Aşağıda kurslara başvururken yanınızda olması gereken belgeleri açıkladık.

  • Eğitim için başvuracağınız kuruma hitaben yazılmış dilekçe (Hangi kursa katılmak istediğinizi belirten ıslak imzalı dilekçe)

  • Diploma (Bakanlık pratisyen hekimlik diplomasını yeterli görmektedir. Uzman hekim olanlar uzman hekimlik diplomalarını ibraz edebilirler. Yurtdışındaki Tıp Fakültelerinden mezun olanların YÖK tarafından verilen denklik belgesini de sunmaları gerekmektedir.

  • Kimlik Belgesi: Burada dikkat etmeniz gereken nokta diploma ve kimlikteki bilgilerin birbiriyle uyumlu olmasıdır. Aksi halde kursiyerin başvurusu Bakanlık tarafından iptal edilmektedir. Dolayısıyla evlenme veya isim değişikliği gibi durumlarda nüfus kayıt örneğinin de ibraz edilmesi gerekiyor.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
Bulut Akademi, Google Resmi Haber Kaynağıdır.
 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

WhatsApp
Canlı Destek | Hızlı Çözüm 😊 | Tıklayın
 

Comments


bottom of page