top of page

İSG Kurs Ücretleri Arttı mı?


İSG Kurs Ücretleri Arttı mı?
İSG Kurs Ücretleri Arttı mı?

İlgili yasa ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler ile beraber artık çoğu kurum ve işletmeye iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu getirildi. Alınan bu karar neticesinde mesleğe ve dolayısıyla da iş güvenliği kurslarına olan talep artmıştır. Hal böyle olduğundan özellikle üniversiteden yeni mezun olmuş veya mezuniyetine az bir süre kalmış olan genç arkadaşlarımız iş güvenliği kursları hakkında bilgi almak istemekteler. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik anlamda bir darboğaz yaşadığımız şu günlerde İSG uzmanı olmak isteyen adayların en çok merak ettiği konulardan biri de İSG kurs ücretleri arttı mı sorusu oluyor. Bu içeriğimizde çağımızın popüler meslekleri arasına giren iş güvenliği uzmanlığı ile ilgili olarak İSG kurslarından bahsedecek, kayıt için gerekli olan belgelerin neler olduğunu açıklayacak ve İSG kurs ücretleri arttı mı sorusuna yanıt arayacağız.


 

Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları



Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları
Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları

Kurum ve işletmeler Bakanlık tarafından belirli tehlike sınıflarına göre sınıflandırılmış olup iş güvenliği uzmanlığı kursları da bu tehlike sınıfları doğrultusunda bölümlere ayrılmaktadır. Kurumumuz Bulut Akademi tarafından düzenlenen iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri bu bağlamda A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursları olarak 3 ayrı sınıfta düzenlenmektedir. C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursları az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde çalışacak iş güvenliği uzmanlarını yetiştirmeye yönelik düzenlenen kurslardır. Mesleğe ilk başlayacak olan kişiler C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak göreve başlarlar. İş güvenliğinde B sınıfı "tehlikeli" sınıfta faaliyet gösteren işletmeleri ifade etmekte olup B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerini tamamlayanlar B sınıfında yer alan tüm kurum işletmelerde B sınıfı İSG uzmanı olarak görev alabilirler. Yine aynı şekilde A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kurslarına katılan adaylar da "çok tehlikeli" sınıfta yer alan A sınıfı işletmelerde görev alabilmektedirler.


 

İSG Kurslarına Kayıt Yaptırmak İçin Gerekli Olan Evraklar



İSG Kurslarına Kayıt Yaptırmak İçin Gerekli Olan Evraklar
İSG Kurslarına Kayıt Yaptırmak İçin Gerekli Olan Evraklar

İSG kurs ücretleri arttı mı konusuna geçmeden önce yine çok sorulan sorulardan birisi olan İSG uzmanlığı kurslarına kayıt için istenen evraklardan bahsedeceğiz. Eğer iş güvenliği uzmanlığı kurslarına katılmak istiyorsanız eğitim dönemlerini iyi takip etmeniz gerekiyor. Özellikle İSG sınavlarına ilk defa girecekseniz en yakın tarihteki kurs programına başvurmanız son derece önemli. Peki kayıt için katılımcılardan hangi belgeler isteniyor?

  • İstenilen Sayıda Vesikalık Fotoğraf

  • Diploma Fotokopisi veya Geçici Mezuniyet Belgesi

  • Hazır Şablonu Bulut Akademi Tarafından Verilecek Olan Başvuru Dilekçesi

  • Kimlik Fotokopisi

Yukarıda saymış olduğumuz belgeler C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kurslarına katılacak olan adaylardan istenilen belgelerdir. B ve A sınıfı İSG kurslarına katılabilmek için ek olarak adayların şu belgeleri de temin etmesi gerekmektedir;

  • B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerine katılacaklar için; C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası ve C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak en az 3 sene görev yaptığını gösterir belge,

  • A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerine katılacaklar için; B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikası ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak en az 4 sene çalıştığını gösterir belge.

 

İSG Kurs Ücretleri


İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan bir İSG eğitim kurumunda kurs almanız şart. Bulut Akademi İSG Eğitim Kurumları Türkiye'nin farklı illerinde bulunan şubeleriyle 12 yıldır kesintisiz olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vermektedir. Eğitimlerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yönergelerine bağlı olarak yapılmakta olup İSG kurs ücretlerimiz de bu doğrultuda şekillenmektedir. Bu bağlamda İSG kurs ücretleri arttı mı konusuna gelecek olursak; özellikle ekonomik göstergelerin sürekli değiştiği bugünlerde sizlere buradan net bir ücret telaffuz etmemiz doğru olmaz. Ancak kurs ücretlerinin her yıl bazı faktörlere göre revize edildiği ve kurumumuzun bu konuda İSG uzmanı adaylarımıza oldukça esnek davrandığını söyleyebiliriz.


İSG Kurs Ücretleri
İSG Kurs Ücretleri

İSG kurs ücretleri arttı mı konusunda ilden ile de bazı farklılıklar söz konusu olmaktadır. Örneğin metropol olarak nitelendirdiğimiz İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde katılımın fazla olmasından dolayı kurs ücretleri de diğer illere göre daha düşük düzeyde olabilmektedir. Sonuç olarak İSG kurs ücretleri arttı mı konusunda net bir yanıta ulaşmak için fiyatlar konusunda çok iyi araştırma yapmanız gerekiyor. Kurumun yetkinliği de fiyatlar konusunda belirleyici bir unsur olup İSG kurs ücretleri konusunda eğitim temsilcilerimizle muhakkak irtibata geçmenizi rica ediyoruz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

bottom of page