top of page

İş Güvenliği Uzmanlığı Sözleşmesi Nasıl Yapılır?



İş Güvenliği Uzmanlığı Sözleşmesi Nasıl Yapılır? BULUT AKADEMİ
İş Güvenliği Uzmanlığı Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

İş sağlığı ve güvenliği çalışma hayatının tam merkezinde olan bir disiplindir. Çalışma ortamlarının en önemli faktörlerinden olan sağlık ve güvenlik gibi iki hayati konu üzerinde çalışan iş güvenliği uzmanlarının önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. İSG uzmanları kendilerine verilen sorumlulukları yerine getiren ve yetki alanı içinde bulunan sahanın sağlık ve güvenliğinin sürekliliğini sağlamakla yükümlü kişilerdir. İş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi nasıl yapılır başlığımız altında sizlere az tehlike sınıfında bulunan işyerlerinde görevlendirilen isg uzmanlarının mesleğe başlarken nasıl sözleşme yaptığından bahsedeceğiz. Mesleğe yeni atılacak kişiler için yazımızın çok faydalı olacağını düşünüyoruz.


 

İş Sağlığı ve Güvenliği | C Sınıfı


İş Sağlığı ve Güvenliği | C Sınıfı BULUT AKADEMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği | C Sınıfı

Sözleşmeler konusuna geçmeden önce C sınıfı isg sertifikası ile ilgili okuyucularımıza birtakım bilgiler aktarmak istiyoruz. C sınıfı bir iş güvenliği uzmanı "az tehlike" sınıfında bulunan işyerlerinde çalışır. A sınıfı isg sertifikası olan iş güvenliği uzmanları "çok tehlikeli", B sınıfı iş güvenliği uzmanlarının ise "tehlikeli" sınıfında bulunan işletmelerde çalıştığını hatırlatalım. C sınıfı bir iş güvenliği uzmanı meslekte belirlenen süre çalıştıktan sonra sınavlara girerek B ve A sınıfı iş sağlığı güvenliği uzmanlığına geçiş yapabilir.

 

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Hangi Koşulları Taşımak Gerekir?


C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Hangi Koşulları Taşımak Gerekir?
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olmak İçin Hangi Koşulları Taşımak Gerekir?

C sınıfı isg uzmanı olabilmek için üniversite mezuniyeti şart. Üniversitelerin Bakanlıkça belirlenen bölümlerinden mezun olanlar iş sağlığı ve güvenliği konusunda yetkili eğitim kurumlarından isg kursu eğitimlerini aldıktan sonra ÖSYM tarafından yapılan iş sağlığı ve güvenliği sertifikası sınavına girerek C sınıfı isg uzmanı olabilirler. O halde hangi üniversite bölümlerinin isg uzmanı olabileceğini söyleyelim. Üniversitelerin mühendislik fakültesi mezunları, mimarlık fakültesi mezunları, teknik personel yetiştiren bölümler, iş sağlığı ve güvenliği ön lisans/lisans mezunları, fizik, kimya, biyoloji bölümü mezunları isg uzmanı olmak için başvuruda bulunabilirler.


Peki söz konusu bölümlerden mezun olan ve isg uzmanı olmak isteyenler nereye başvuracak? Bu kişilerin öncelikle bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından birine başvurmaları gerekiyor. Bulut Akademi bu eğitim kurumlarından biridir. Yıllardır kazanmış olduğu deneyimi öğrencilerine aktaran Bulut Akademi başarısını iş sağlığı ve güvenliği sertifikası sınavlarındaki başarısıyla kanıtlamaktadır. Öğrenciler 220 saat süren bir eğitimden geçerler. İsg kursu eğitimlerinin 90 saati teorik, 90 saati uzaktan, 40 saati ise staj eğitimi şeklinde geçmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler isg sınavı giriş hakkı kazanır. isg sınavı genellikle yılda 2 kez yapılmaktadır. Toplam 50 sorudan oluşan sınavda başarılı olmak için 35 sorunun doğru cevaplanması gerekir. Bu da 70 puana denk gelmektedir.

 

C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Hizmet Sözleşmeleri


C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Hizmet Sözleşmeleri BULUT AKADEMİ
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanları Hizmet Sözleşmeleri

C sınıfı iş güvenliği uzmanlığının ne olduğu, kimlerin C sınıfı uzman olabileceği, iş güvenliği sertifikası konularına kısaca değindikten sonra asıl konumuz olan C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının hizmet sözleşmeleri konusuna geçebiliriz. Her meslekte olduğu gibi iş güvenliği uzmanları da belirli bir sözleşme doğrultusunda çalışır. Şimdi bu sözleşmelerin nasıl düzenlendiğine bakalım.

  • Eğer işyerinde çalışan kişiler arasından isg uzmanı görevlendirilmesi yapılırsa görevlendirilmesi yapılan kişi ve işveren arasında sözleşme imzalanır.

  • Eğer OSGB'lerden hizmet alınacaksa bu durumda OSGB ile işveren arasında sözleşme imzalanmaktadır.

  • Çalışanlar arasından yapılan görevlendirmelerde İSG-KATİP üzerinden sözleşmeler düzenlenir.

  • OSGB üzerinden hizmet alınacaksa görevlendirilen uzmanın OSGB tarafından bildiriminin yapılması yeterlidir.

  • OSGB ve işveren arasında yapılan sözleşmelerde İSG-KATİP sistemi üzerinden yapılır ve yine sistem üzerinden en geç beş gün içinde onaylanır. Sözleşmenin bir nüshası OSGB'de bir nüshası da işverende kalır.

  • İşyerinde çalışan kişiler üzerinden isg uzmanı görevlendirildiyse yine İSG-KATİP sistemi üzerinden sözleşme düzenlenir ve 15 gün içinde onaylanır. İSG-KATİP üzerinden onaylanan sözleşmenin bir nüshası işverende bir nüshası da iş güvenliği uzmanında kalır.

  • Sözleşmeleri Genel Müdürlükçe onaylanmayan iş güvenliği uzmanları göreve başlayamazlar.

  • İş güvenliği uzmanına çalıştığı yerde başka görev verilemez.

İşyerinde çalışan kişiler arasından veya OSGB'ler üzerinden görevlendirilen iş güvenliği sertifikası sahibi uzmanların sözleşmeleri bu şekilde yapılıyor. Bunların haricinde bir de hiçbir kuruma bağlı olmadan bireysel olarak çalışmak isteyen iş güvenliği uzmanları olabiliyor. Bireysel olarak çalışmak isteyen uzman arkadaşlara da birkaç söz söylemek isteriz. Bireysel olarak çalışmak yani kendi işinin patronu olmanın avantajlı yanları olduğu gibi dezavantajlı yanları da bulunmakta. Avantajlı tarafı OSGB'ler ile çalışmak istemeyen işverenlerin bireysel isg uzmanlarını tercih etmesidir. Dezavantajlı yanı ise son drece rekabetçi bir piyasada kendi müşterinizi kendinizin bulması zorunluluğudur.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page