top of page

TMGD Sertifika Ücreti 2021

Günümüzde farklı meslek dallarına duyulan ilgi oldukça fazladır. Özellikle var olan mesleğinin yanı sıra farklı bir sektörde şansınızı denemek istiyorsanız, eğitimlere katılarak sertifika sahibi olabilirsiniz. Dikkat çeken meslek dallarından bir tanesi de tehlikeli madde güvenlik danışmanlığıdır. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olmak için eğitime girmek ve başarı elde etmek gerekir. Çeşitli meslek dallarına ve üniversite mezunlarına tanınan TMGD olma hakkı sayesinde kariyerinize bambaşka bir yön kazandırabilirsiniz. Peki TMGD sertifika ücreti 2021 yılında ne kadar? İşte tüm merak edilenler:

 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nedir?

 Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Nedir?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı, tehlikeli maddelerin güvenli şekilde taşınması, ambalajlanması, boşaltılması ve doldurulması gibi işlerde görev alan kişilere denir. Burada bahsi geçen tehlikeli maddeler; kimyasal yapıları nedeniyle doğaya, insanlara ve çevreye ciddi zarar verebilen özelliğe sahiptir. Bu nedenle maddelerin güvenli şekilde kullanılması ya da nakledilmesi gerekir.

TMGD ciddiyet ve sistemli çalışma gerektiren bir meslek dalıdır. Bu nedenle; TMGD eğitimi titizlikle takip edilmeli, mesleğe dair her türlü detay hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.

 

Kimler Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Olabilir?

Kimler Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Olabilir?
Tehlikeli Madde Güvenlik

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olma şansı sadece belli başlı mesleklere verilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda TMGD olabilmek için sadece herhangi bir bölümden mezun olmak yeterliydi. Ancak 2017 yılında yapılan güncelleme sonucunda sadece belli başlı bölümlere TMGD olma hakkı verildi. Buna göre; aşağıda bahsi geçen bölüm mezunları kariyerine TMGD olarak devam edebilir:

  • Mühendislik fakültesi mezunları

  • Tehlikeli madde güvenlik bölümü ön lisans ve lisans mezunları

  • Fizik, kimya ve biyoloji bölümü mezunları.

Burada önemli bir noktaya daha değinmek istiyoruz. TMGD olarak çalışabilmek ve eğitim ile sınav sürecine katılabilmek için yüz kızartıcı hiçbir suç işlememiş olmak gerekir. Eğitimlere katılım sağlanırken adli sicil belgesi istenir. Belge sonucu temiz ise TMGD olma şansı elde edersiniz.

 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Nerede Verilir?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi Nerede Verilir?
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitimi

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilir. Yetkili kurumların listesine e-devlet üzerinden erişebilirsiniz. Eğitim süresi 64 saattir. Günlük 8 saatten, 8 güne tekabül eden eğitimlerde devamsızlık hakkı yoktur. Eğitimler online olacak şekilde gerçekleşir. TMGD eğitimi sınava girebilmek açısından şarttır. Eğitime kayıt olabilmek için aşağıdaki belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesi gerekir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

  • Kesin kayıt belgesi

  • Noter onaylı diploma fotokopisi

  • Adli sicil belgesi

  • Vesikalık fotoğraf.

Eğitim ücreti hakkında bilgiyi kurumunuza kayıt esnasında öğrenebilirsiniz.

 

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sınavı Kaç Soru?

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Sınavı Kaç Soru?
TMGD Sınavı

TMGD sınavı 40 sorudan oluşur. Sınav yazılı şekilde gerçekleşir. Farklı soru tiplerinden oluşan sınavdan başarı elde edebilmek için 3 buçuk saatlik süreyi iyi kullanmak gerekir. Sınavdan en az 70 alınmalıdır. Katılımcılara 4 sınav hakkı tanınır. Eğer TMGD adayı sınava 4 defa girmesine rağmen başarı elde edemezse yeniden eğitim almak zorunda kalır.

 


TMGD Sertifika Ücreti 2021 Yılında Ne Kadardır?

TMGD Sertifika Ücreti 2021 Yılında Ne Kadardır?
TMGD Sertifika

TMGD iş ilanları ve maaş olanakları konusunda iyi bir meslek dalıdır. Bu yönüyle farklı meslek gruplarından kişiler kariyerine TMGD olarak devam etmek ister. Eğer sertifika kazandıysanız sizi tebrik ediyoruz.

Sertifika almaya hak kazanan kişilerin belirli bir ücret ödemesi gerekir. Belge işlemlerini e-devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Fakat, öncelikli olarak ödenmesi gereken ücreti Halk Bankası üzerinden yatırmanız gerekir. Para yatırma işlemi esnasında T.C. kimlik numaranızı söyleyerek süreci başlatabilirsiniz. TMGD sertifika ücreti her sene değişiklik gösterir. Ücret hakkında eğitim kurumu ile görüşerek bilgi sahibi olabilirsiniz.



KDU Eğitimleri ve Yüksek Lisans Destek Hattı +90 532 720 68 32

TMGD ve İSG Kursu Destek Hattı +90 532 238 12 50

Mevcut Öğrencilerimiz ve Uzaktan Eğitim Destek Hattı +90 532 238 12 64



İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page