top of page

Konya İSG Kursu | BULUT AKADEMi

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusuna büyük önem verilir. Bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliği uzmanına ihtiyaç duyulur. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlardan eğitim almak gerekir. Eğitimler birçok şehirde verilir. Konya İSG kursu ise uzman adaylarına büyük katkı sağlar. Kurumumuz tarafından verilen İSG eğitimi sayesinde hayallerinizdeki mesleği yapabilir, kariyerinize yepyeni bir yön kazandırabilirsiniz.

 

Konya İSG Kursu Veren Firmalar

Konya İSG Kursu | BULUT AKADEMi

İSG kursu birçok şehirde online, teorik ve staj şeklinde verilir. Eğitimlere katılmak zorunludur. Bu nedenle İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin kursa kayıt olması gerekir. Ancak Konya iş sağlığı ve güvenliği kursu senenin belirli zamanlarında verilir. Eğitim zamanını kaçırmanız ÖSYM tarafından yapılan sınava giriş yapmanıza engel teşkil eder. İş güvenliği uzmanlık eğitimi fiyatları değişiklik gösterir. İş güvenliği uzmanlığı kursu fiyatları Konya ilinde yaşayan kişiler için her sene farklı aralıklara sahiptir. Eğitim ücretini kayıt esnasında öğrenebilirsiniz. Ayrıca eğitim kurumunun başarı oranını ve kurumun ne gibi materyaller temin ettiğini de bilmeniz önemli detaylar arasında yer alır.


 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Kursuna Katılabilir?


İSG kursu almak isteyen kişiler hangi bölümlerin katılım sağlayabileceğini merak eder. Ülkemizde İSG kursuna katılabilmek için mühendislik, mimarlık, fen - edebiyat, teknik personellik ya da iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunu olmak gerekir. Ancak fen - edebiyat fakültelerinin sadece fizik, kimya ve biyoloji mezunları Konya iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılabilir. Konya iş güvenliği eğitimlerine sayesinde İSG uzmanı olma şansı ortaya çıkar. Ancak burada önemli bir noktaya daha değinmek istiyoruz: İSG eğitimlerine sadece Konya ilinden değil, farklı şehirlerden de katılım sağlanabilir. Özellikle son yıllarda eğitimlerin işleyişinin online (uzaktan) yapılması, her şehirden derslere katılabilme şansı ortaya koyar.

 

Konya İSG Kursu Kaç Saatten Oluşur?


Konya iş güvenliği uzmanlığı kursu 220 saat sürer. Eğitimlerin işleyişi 90 + 90 + 40 saat şeklindedir. Teorik, uzaktan ve staj olmak üzere 3 kategoride gerçekleşen eğitimler Bakanlık tarafından sık sık denetlenir. Uzman adayının devamsızlık yaptığı saptanırsa yeniden eğitim alana kadar sınava giriş hakkı ortadan kalkar. Konya iş güvenliği kursları kayıt esnasında aşağıdaki belgelerin temin edilmesini ister:

  • Kesin kayıt formu

  • Diploma fotokopisi

  • Vesikalık fotoğraf

  • Kurs ücretinin yatırıldığına dair dekont

  • T.C. kimlik fotokopisi. Eğitim kurumu gerekli gördüğü takdirde farklı belgeler de isteyebilir.

 

İSG Sınavından Başarı Elde Etmek İçin Ne Yapmak Gerekir?


Konya iş güvenliği kursu sürecinin ardından sınavlara girmek gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleşir. Sınava giren kişilere 50 soru sorulur. Sınav; mevzuat, teknik konular, sağlık, hukuk kategorileri başta olmak üzere hazırlanır. Sınavdan başarı elde edebilmek için en az 35 soruyu doğru olarak yapmak gerekir. 35 sorunun doğru yapılması 70 puan kazanmaya tekabül eder. İSG uzmanlık sınıfları ise C, B ve A şeklindedir.

  • C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı az tehlikeli sınıfta,

  • B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta,

  • A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ise az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta görev alma hakkına sahiptir. Mesleğe yeni başlayan kişiler genellikle C sınıfı İSG belgesi ile görev alır. Sadece İSG alanında yüksek lisans yapan kişiler B sınıfı uzmanlık sertifikası ile görev alma hakkına sahiptir.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


bottom of page