top of page

İSG Kurs Fiyatları | BULUT AKADEMi

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına son derece önem verilir. Çalışma ortamının sağlıklı ve güvenli olması yasal bir zorunluluktur. Bu doğrultuda işverenin, tehlike sınıfına göre iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırılması gerekir. İş güvenliği uzmanı olmak için ise kursa katılmak ve sınavdan başarı elde etmek şarttır. İSG kurs fiyatları çeşitli detaylar doğrultusunda değişiklik gösterir.

 

İş Güvenliği Kursu Sınıfları

İSG Kurs Fiyatları | BULUT AKADEMi

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası C, B ve A şeklinde tehlike sınıfları doğrultusunda verilir. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı az tehlikeli sınıfta görev alma şansına sahiptir. C sınıfı İSG uzmanlığı mesleğe yeni başlayacak kişilerin elde ettiği unvandır. B sınıfı tehlikeli, A sınıfı ise çok tehlikeli sınıfı temsil eder. B sınıfı sertifikası olan bir kişi C sınıfının görev alabileceği yerlerde de çalışabilir. A sınıfı İSG uzmanı ise tüm tehlike sınıflarında çalışabilme hakkına sahiptir.

İSG kursları uzman adaylarına en iyi şekilde eğitim vermek için çeşitli çalışmalarda bulunur. Katılımcının tehlike sınıfına uygun olarak verilen eğitimler, sınav sürecine ve iş hayatına hazırlıkta önemli rol oynar. En iyi İSG kursu denildiğinde akla gelen kurumumuz sayesinde hayallerinizdeki kariyeri elde edebilir, meslek hayatında yüksek başarı elde edebilirsiniz.


 

İş Güvenliği Kursu Fiyatları


Yukarıda da belirttiğimiz gibi iş sağlığı ve güvenliği belgesi alabilmek için kursa katılmak gerekir. Kursa katılım zorunlu olmakla beraber, devam şartı da bulunur. İSG kursuna sadece; İSG yüksek lisans mezunları ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü lisans mezunları katılmak zorunda değildir. Ancak bu kişiler de B ve A sınıflarına geçiş yapabilmek istediğinde eğitim almak zorunda kalır.


İş güvenliği kursu fiyatları her sene değişiklik gösterir. Eğitim kurumlarının belirlediği fiyatlar şehirlere, ders dokümanlarına ve kurumun kalitesine göre farklılaşır. Eğitim kurumunun katılımcıya yeterli düzeyde eğitim verebilecek seviyede olmaması hem maddi kayıplara hem de zaman kaybına yol açar. Burada bir parantez açmak istiyoruz. İSG sınavına girebilmek için 1 defaya mahsus eğitim almak yeterlidir. Katılımcı, eğitim almasına rağmen sınavdan başarısız olduysa yeniden sınava girme hakkına sahiptir. Katılımcının sınav hakkı sınırsızdır. Sadece sınıf yükseltmek istediğinde yeniden eğitim alması gerekir.

Burada İSG sınavı hakkında da kısaca bilgi vermek istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği sınavı ÖSYM tarafından gerçekleşir. Sınava giren kişilere farklı konu gruplarından 50 soru sorulur. 50 soru üzerinden en az 35 soruyu doğru şekilde yapan kişiler sınavı başarıyla tamamlamış olur.

 

İş Güvenliği Kursu Kayıt İçin Gereken Evraklar


İş sağlığı ve güvenliği eğitimi alabilmek için eğitim kurumu ile zamanında görüşmeniz gerekir. Eğer İSG sınavına ilk kez girecekseniz eğitim zamanını kaçırmamanız son derece önemlidir. Bununla birlikte eğitimlere katılabilmek için aşağıdaki belgelerin eksiksiz olarak temin edilmesi gerekir:

  • Vesikalık fotoğraf (kurumun istediği sayıda)

  • Diploma fotokopisi ya da geçici mezuniyet belgesi

  • Dilekçe

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi (arkalı -önlü olmak suretiyle)

Yukarıda bahsedilen belgeler C sınıfı İSG eğitimine katılmak için gereklidir. B ve A sınıfı İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılabilmek için aşağıdaki belgeler de gerekir:

  • B sınıfı uzmanlık eğitimin katılmak isteyenler: C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği belgesi ve 3 yıl C sınıfı İSG alanında fiilen görev alındığını gösteren belge.

  • A sınıfı uzmanlık eğitimine katılmak isteyenler: B sınıfı İSG belgesi ve 4 yıl B sınıfı İSG sertifikası ile fiilen görev alındığını gösteren belge.

Eğitim kurumu gerekli gördüğü takdirde farklı belgelerin de temin edilmesini isteyebilir.



 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı


Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları son derece önemli konular arasında yer alır. İşyerlerinin sağlıklı ve güvenli hale gelebilmesi için eğitim ve sınav süreci ciddiyetle takip edilmelidir. Uzmanlık sınavında katılımcılara 50 soru sorulur. Sınavdan başarı elde edebilmek için asgari 35 sorunun doğru yapılarak 70 alınması gerekir. 70 ve üzeri puan alan kişiler İSG uzmanı olmaya hak kazanır. İş sağlığı ve güvenliği sınavında konuların dağılım oranları aşağıdaki şekildedir:

  • Teknik konular en çok soru sorulan bölümdür. İSG sınavının %40’ı mesleğe dair teknik konulardır. Her sınavda yaklaşık olarak 20 soru teknik konulardan sorulur.

  • Sınavda en çok soru gelen ikinci konu ise mevzuattır. Bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı mevzuata hakim olmak zorundadır. Mevzuatın bilinmesi hem sınav hem de iş hayatında önemli bir yere sahiptir.

  • Sınavda soru dağılımının %15’i genel İSG konularından oluşur. İSG’ye dair konuların bilinmesi sınavda çıkması muhtemel olan 7 - 8 sorunun doğru yapılabilmesi açısından önemlidir.

  • Sınavın %10’luk kısmı sağlık konulu sorulardan oluşur. Her sınavda yaklaşık 6 soru sağlık konuludur.

  • Sınavda 2 - 3 soru da hukuktan sorulur.

Unutmayın: Düzenli ve sistemli çalışan kişilerin sınavdan başarı elde etmemesi için hiçbir neden yoktur.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Kommentare


bottom of page