top of page

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu | BULUT AKADEMi

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına büyük önem verilir. Bu doğrultuda çalışma ortamının sağlıklı ve güvenli olabilmesi için işveren, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı başta olmak üzere birçok kişiye görevler düşer. İş güvenliği uzmanlarına düşen sorumluluklar arasında ilgili yasal mevzuatlara uygun olarak çalışmak yer alır. İSG uzmanı olabilmek için eğitimlere katılmak ve sınavdan başarı elde etmek önemlidir. İzmir iş güvenliği kursu online, teorik ve staj şeklinde gerçekleşir. İzmir iş sağlığı ve güvenliği kursu online eğitimler sayesinde Türkiye’nin birçok yerinden katılım sağlanma şartına sahiptir.

 

Kimler İş Güvenliği Kursuna Katılabilir?

İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu | BULUT AKADEMi

İzmir iş güvenliği uzmanlığı kursu birçok meslek grubundan kişilere katılma şansı sunar. Bu nedenle kendi alanında iş bulamayan ve / veya İSG uzmanlığına ilgi duyan kişiler eğitimlere katılmak ister. C sınıfı iş güvenliği uzmanı İzmir eğitimlerine katılabilmek için aşağıdaki bölümlerden mezun olmak gerekir:



  • Mühendislik - Mimarlık Fakültesi

  • Fen - Edebiyat Fakültesi

  • Teknik Personellik Bölümleri

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü.

Yukarıdaki bölüm mezunları İzmir iş güvenliği eğitimi sayesinde hayallerindeki kariyer fırsatını yakalayabilir. Ancak, eğitimleri sadece İzmir’de yaşayan kişiler değil, Türkiye’nin her yerinden internet bağlantısı olan katılımcılar alabilir.

 

İzmir İş Güvenliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?


İzmir iş güvenliği eğitim kursları 220 saatten oluşur. Eğitimler 90 + 90 + 40 saat şeklinde işlenir. İlk periyot online (uzaktan) yapılır. Online yapılan eğitimler İSG uzmanı olmak isteyen adaylara akılda kalıcı bilgiler verir. Katılımcılar online gerçekleşen eğitimleri istediği gün ve saatlerde izleyebilir. İkinci kısım ise yüz yüze (teorik) yapılır Teorik gerçekleşen eğitimlerde devam zorunluluğu bulunur. İzmir iş güvenliği eğitimi alan katılımcının devamsızlık saatini aşmaması gerekir. Kalan 40 saatlik süreç ise uygulamalıdır.

Yukarıdaki eğitimlerin işleyişi 2020 yılında geçici olduğu düşünülen bir değişikliğe uğramıştır. Buna göre teorik yapılan eğitimler de yerini online eğitime bırakmıştır. Bu nedenle Türkiye’nin her yerinden kişiler uzaktan eğitimle İSG uzmanı olma hakkına sahiptir.

 

İş Güvenliği Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?


İzmir iş sağlığı ve güvenliği kursu bittikten sonra sınav süreci başlar. İSG sınavı her sene 2 ya da 3 defa yapılır. Sınava giren kişilere 50 tane soru sorulur. Farklı konu başlıklarından hazırlanan sınavdan başarı elde etmek için en az 35 sorunun doğru şekilde yapılması gerekir. 35 ve üzeri doğru yapan kişiler İSG uzmanı olma hakkı elde eder.

İSG uzmanlık sınıfları C, B ve A şeklindedir. C sınıfı İSG uzmanı az tehlikeli, B sınıfı İSG uzmanı tehlikeli ve az tehlikeli, A sınıfı İSG uzmanı ise tüm tehlike sınıflarında görev alma hakkına sahiptir. İş sağlığı ve güvenliği sınavı doğru çalışma metodu ile kolayca kazanılabilecek özelliktedir. Özellikle sınavın büyük bir kısmını oluşturan teknik konuların ve mevzuatın bilinmesi başarı elde edebilmek açısından önemli bir kıstastır.

 

İzmir İş Sağlığı Güvenliği Kurs Ücreti


Son olarak İzmir iş sağlığı ve güvenliği kursu ücreti hakkında bilgi verelim. İSG eğitimlerinin ücreti her sene değişiklik gösterir. Eğitim kurumlar farklı fiyat aralıkları belirler. Genellikle eğitim kurumlarının fiyatlarının değişiklik göstermesinin nedenleri şunlardır:

- Eğitim kurumunun bulunduğu şehir

- Kurumun başarı oranı

- Kurumun katılımcılarına sağladığı kitap ve diğer olanaklar.

İzmir iş güvenliği uzmanlığı eğitimi veren kuruluşlar denildiğinde ilk akla gelen kurumumuz sayesinde hayallerinizdeki başarıya kısa sürede ulaşırsınız. Bu sayede geniş iş imkanlarını değerlendirebilir, kariyer basamaklarını hızla çıkabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


bottom of page