top of page

Diğer Sağlık Personeli Güncel Eğitim Ücreti


Diğer Sağlık Personeli Güncel Eğitim Ücreti
Diğer Sağlık Personeli Güncel Eğitim Ücreti

6283 no'lu Hemşirelik kanununa göre; hemşireler (diğer sağlık personeli) acil durumlar haricinde hekimin yazılı olarak vermiş olduğu tedavileri uygulamakla yükümlü sağlık personelleridir. Hemşireler ayrıca aile hekimliği ile ilgili mevzuattaki görevleri de yerine getirmektedirler. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununda ise hemşirelik, (diğer sağlık personeli) iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere yetkilendirilmiş, işyeri hemşireliği sertifikası olan hemşire/diğer sağlık personeli/sağlık memurlarını ifade etmektedir. Kurum ve işletmelerde diğer sağlık personeli olarak çalışabilmek için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında diğer sağlık personeli (işyeri hemşireliği) eğitimlerine katılmalı ve ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen İSG sınavında diğer sağlık personeli sertifika türünde minimum 60 puan almalısınız. Peki, diğer sağlık personeli eğitimlerine kimler katılabilir? diğer sağlık personeli güncel eğitim ücreti nedir?


 

Diğer Sağlık Personeli Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


Diğer Sağlık Personeli Eğitimlerine Kimler Katılabilir?
Diğer Sağlık Personeli Eğitimlerine Kimler Katılabilir?

Diğer sağlık personeli olabilmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen şartları taşımanız gerekiyor. Birinci ve en önemli şart belirlenen bölümlerde mezun olma şartıdır. Bu bölümler hangileridir?

  • Acil Tıp Teknisyenliği

  • Hemşirelik

  • Sağlık Memurluğu

  • Çevre Sağlı Teknisyenliği

Bu bölümlerden mezun olanlar diğer sağlık personeli/işyeri hemşiresi olabilirler.


 

Diğer Sağlık Personeli Eğitimleri


Diğer Sağlık Personeli Eğitimleri
Diğer Sağlık Personeli Eğitimleri

Diğer sağlık personeli güncel eğitim ücreti hakkında bilgi vermeden önce diğer sağlık personeli eğitimlerinden kısaca bahsetmekte fayda var. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi işyeri hemşiresi/diğer sağlık personeli olabilmenin bir başka şartı diğer sağlık personeli eğitimi veren kurumlardan DSP kursu almaktır. Sınava girebilmek için eğitim alma zorunluluğu bulunmaktadır. Eğitim almayan adaylar sınava giremezler. İşyeri hemşireliği/diğer sağlık personeli eğitim programı şu şekildedir;

Uzaktan Eğitim: Eğitim alınan kurumun online veri tabanı vasıtasıyla uzaktan erişim sağlanarak alınan eğitimlerdir. A-senkron olarak gerçekleştirilir. Katılımcılar diledikleri zaman kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifreyle sisteme giriş yapabilmektedir. Uzaktan eğitimin süresi 45 saattir.


Örgün Eğitim: Eğitim kurumunun dershanelerinde yüz yüze olarak verilen eğitimlerdir. Toplamda 45 saat sürmektedir. Devam zorunluluğu bulunmaktadır. Bulut Akademi Pandemi döneminde Bakanlığın vermiş olduğu izne dayanarak örgün eğitimleri de uzaktan eğitim sistemine taşımıştır. Dolayısıyla 90 saat süren diğer sağlık personeli eğitimlerinin tamamı şu an için uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir.


 

Diğer Sağlık Personeli Sınavları


Diğer sağlık personeli sınavları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkilendirmesiyle ÖSYM tarafından İSG sınavları kapsamında yılda iki defa gerçekleştirilmektedir. İşyeri hemşiresi/diğer sağlık personeli olacak katılımcıların sınavdan başarılı sayılabilmeleri için minimum 60 puan almaları gerekmektedir.


 

Diğer Sağlık Personeli Kurs Ücretleri



Diğer Sağlık Personeli Kurs Ücretleri
Diğer Sağlık Personeli Kurs Ücretleri

İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının yasal bir zorunluluk olmasıyla birlikte ülkemizde İSG alanında çalışmak isteyen kişilerin sayısında da bir artış gözlemlenmektedir. Bu bağlamda işyerlerinde işyeri hekimleri ile birlikte çalışan diğer sağlık personeli/işyeri hemşireliği mesleğine olan ilgi de son yıllarda oldukça artmıştır. Diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylar yasal zorunluluk olan DSP eğitimleri ve 2022 yılında uygulanacak diğer sağlık personeli güncel eğitim ücreti hakkında bilgi almak istemektedir. Peki, 2022 yılında diğer sağlık personeli güncel eğitim ücreti ne kadar olacak? 2022 yılında uygulanacak DSP kurs ücretleri ile ilgili şu an net bir rakam vermemiz zor çünkü eğitim ücretleri her yıl farklı etkenlere bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ancak kurs ücretleri ile alakalı olarak şunları söyleyebiliriz. Bulut Akademi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının talimatları doğrultusunda faaliyetlerini yürüten bir İSG eğitim kurumudur. Dolayısıyla her yıl güncellenen eğitim fiyatlarımızın Bakanlığın önerileri doğrultusunda düzenlendiğini söyleyebiliriz. Diğer sağlık personeli güncel eğitim ücreti ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için web sitemiz ve her türlü iletişim kanalımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

bottom of page