İş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylı işyeri hekimi sertifikası bulunan tıp doktorlarına işyeri hekimi denilmektedir. İşyeri hekimlerinin görevleri arasında ortamın sağlık koşullarının denetlenmesi, çalışan sağlığının takip edilmesi, risk değerlendirme çalışmalarına aktif olarak katılım sağlanması ve çalışanların sağlık kontrollerinin yapılması gibi faaliyetler bulunur. Çalışma hayatının önemli parçalarından birini oluşturan iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları işyeri hekimleri olmadan düşünülemez. İşyeri hekimleri çalışanların ruhsal ve fiziksel sağlıklarının korunması için çalışma sahalarının standartlara uygun hale getirilmesini sağlar. İş sağlığını tehdit eden her türlü etmen işyeri hekimleri tarafından tespit edilir. Bu bağlamda gerekli çalışmalar yapılır ve risk etmenleri ortadan kaldırılır. İşyeri hekimlerine sağlık hizmetleri haricinde başkaca bir görev verilemez.
İşyeri Hekimliği Eğitimlerine Kimler Katılabilir?
Tıp Fakültesinden mezun olan doktorların işyerlerinde hekimlik yapabilmeleri için işyeri hekimliği eğitimi almaları gerekiyor. Eğitim teorik ve uygulama olmak üzere iki kısma ayrılmıştır. Teorik eğitimler 180 saat, uygulama eğitimleri ise 40 saat sürmektedir. İşyeri hekimliği eğitimi alacak olan adaylar 180 saatlik teorik eğitimleri online/uzaktan eğitim şeklinde tamamlayacak, 40 saatlik uygulama eğitimlerini ise işyeri hekimi bulunan işyerlerinde gerçekleştireceklerdir. İşyeri hekimliği eğitimleri Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olan özel eğitim kurumlarında yapılmaktadır.
Bulut Akademi söz konusu özel eğitim kurumlarından biridir. Kurumumuz yenilikçi ve dinamik eğitim anlayışıyla kursiyerlerin sahada başarılı olarak güzel bir kariyer yapmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bulut Akademi deneyimli eğitim kadrosuyla 12 yıldır kesintisiz olarak işyeri hekimliği, işyeri hemşireliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimleri vermektedir. Eğitim programının amacı işyeri hekimliği sertifikası alacak olan katılımcıların mesleki becerilerini en üst seviyeye çıkartmaktadır. Yurt içindeki Tıp Fakültelerinden mezun olanlarla yurtdışındaki Tıp Fakültelerinden denkliği kabul edilmiş olan işyeri hekimliği eğitimlerine katılabilirler.
İşyeri Hekimliği Eğitimlerinin İçeriği
Eğitimlerin içeriği belirlenirken ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği kanun ve yönetmelikleri dikkate alınmıştır. Derslerde gösterilecek konular seçilirken işyeri hekimlerinin sahada ihtiyacını karşılayacak düzeyde olmalarına dikkat edilmiştir. İşyeri hekimliği kursu ile katılımcılara uymakla yükümlü oldukları ulusal ve uluslararası kurallar öğretilmektedir. Eğitimde aktarılacak konular genel olarak şu konu başlıklarından oluşmaktadır;
İş sağlığı ve güvenliği kavram ve ilkeler
İSG Kültürü
Ülkemizdeki ve Yurtdışındaki İSG uygulamaları
Hukuk
İş Hukuku
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kurum ve kuruluşlar
Uluslararası Sözleşmeler
İSG Kurulları
Yönetim Sistemleri
Risk Değerlendirme Çalışmaları
İşyerinde Sağlık Gözetimi
İşyerlerinde Biyolojik İzleme
Hijyen
Fiziksel Riskler
Kimyasal Riskler
Biyolojik Riskler
Psikososyal Riskler
Ergonomi
Elektrikle Çalışma
Yanıcı, Parlayıcı ve Patlayıcı Maddeler ve Ortamlar
Endüstriyel Kazalar
İş Kazaları
İlkyardım
Meslek Hastalıkları
Solunum Sistemi Rahatsızlıkları
Kalp-Damar Hastalıkları
Cilt Hastalıkları
Sinir Sistemi Hastalıkları
Bulaşıcı Hastalıklar
Kanser
Kas İskelet Hastalıkları
Mesleki İşitme Rahatsızlıkları
Toksikoloji
Özel Risk Grupları
Beslenme
Epidemiyoloji
Sağlık Kayıtları
İş Sağlığı ve Güvenliği Etiği
Vaka Çalışması
2021 İşyeri Hekimliği Sınavı
İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyen adayların hepsi aynı tarihte ÖSYM tarafından düzenlenen İSG sınavına girmekteler. Sınavlar her yıl Mayıs ve Aralık ayında yapılıyor. Sonuçlar ise Haziran ve Ocak aylarında açıklanmakta. 2021 yılı İSG 2. dönem sınavının yaklaştığı şu günlerde sınava girecek adaylar 2021 İSG sınavı ne zaman sorusunun yanıtını aramakta. ÖSYM'nin İSG başvuru kılavuzunda 2021 yılında gerçekleştirilecek olan İş Yeri Hekimliği, Diğer Sağlık Personeli ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı 2. dönemi 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacaktır. Adaylar 2021 İSG sınavı ne zaman sorusunun yanında sınavın hangi illerde yapılacağını da merak etmekte. 2021 İSG başvuru kılavuzuna göre sınavın yapılacağı iller Adana, Bursa, Eskişehir, İzmir, Malatya, Sivas, Samsun, Gaziantep, Antalya, Ankara, İstanbul, Konya, Van, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır illerinde yapılacaktır.
İşyeri hekimliği sınavına girecek adaylar başvurularını 22 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında yapabilecek olup geç başvuru tarihi 11 Kasım 2021 olarak açıklanmıştır. Sonuçların açıklanma tarihi ise 6 Ocak 2002 olarak belirlenmiştir. Adaylar başvurularını İSG-Katip sistemi üzerinden yapacaklardır. 2021 İSG sınav ücreti ne kadar? 2021 yılında sınav ücreti 290,00 TL' dir. Ödemelerinizi banka kartı veya kredi kartıyla yapabilirsiniz. Başvuru tarihlerini kaçıranlar 11 Kasım 2021 tarihinde geç başvuru ücreti olarak 435,00 TL yatıracaklardır.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments