Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu kayıtlarımız son hızıyla devam ediyor. Bizde sizleri bilgilendirmek için Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu başlıklı bu yazımızı ele aldık. Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Nedir? Bingöl İşyeri Hemşireliği Temel Eğitim Programının Konuları, Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursuna Kimler Katılabilir? Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Eğitim Süresi Ne Kadar? Bingöl İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır? ve İşyeri Hemşireliği Sınavı Nerelerde Yapılıyor? Konuları yazımızda yer almaktadır.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Nedir?
İşyerlerinde İşyeri Hemşiresi olarak görev almak isteyen kişilerin katılması gereken kurstur. Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu nu alan kişiler işyerlerinde işyeri hekimi ile birlikte iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmalar yürütmektedir.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu na kayıt olan adaylara genel olarak iş sağlığı ve güvenliğinin ana kurallarının, kavramlarının ve iş güvenliği mevzuatlarının yer aldığı konular anlatılmaktadır.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu | Bingöl İşyeri Hemşireliği Temel Eğitim Programının Konuları
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Temel Eğitim Programının Konuları:
Türkiye ve Dünyada İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama İlkerleri ve Güvenlik Kültürü
Uygun İşe Yerleştirme
Temel Hukuk ve İş Hukuku
Kanunlarda ve Diğer İlgili Mevzuatta İş Sağlığı ve Güvenliği
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri
İşyeri Tehlike Sınıfı ve İSG-KATİP Uygulamaları
İşyerinde Sağlık Gözetimi ve Biyolojik İzleme
Risk Değerlendirmesi ve Yönetim
Psikososyal Risk Etmenleri
Fiziksel Risk Etmenleri
Kimyasal Risk Etmenleri
Biyolojik Risk Etmenleri
Ergonomi
Çalışma Ortamı Gözetimi ve İş Hijyeni
İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri
İşyerinde Kaynağa ve Ortama Yönelik Koruma Yaklaşımları
İşyerinde Kişiye Yönelik Koruma Yaklaşımları
İşyerinde Korunmaya Yönelik Yönetsel Yaklaşımlar ve Uygulamalar
İş Kazaları
İşyerlerinde İlkyardım Örgütlenmesi ve Acil Tıbbi Müdahale
Meslek Hastalıkları ve İşle İlgili Hastalıklar
Toksikolojinin Temel İlkeleri
İş Sağlığında Güncel Konular
Çalışma Yaşamında Sağlığın Geliştirilmesi Uygulamaları
İşyerinde Sağlık Eğitimi, Yetişkin Eğitimi
İletişim Teknikleri
İş Sağlığı ve Güvenliğinde Araştırma Yöntemleri
İşyerinde Sağlık ve Güvenlikle İlgili Kayıtlar ve Değerlendirilmesi
İş Sağlığı ve Güvenlikle İlgili Kayıtlar ve Değerlendirmesi
İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinde Etik İlkeler
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu na Kimler Katılabilir?
Maalesef sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen meslek gruplarından birine mensup olan kişiler Bingöl Diğer Sağlık Personeli Kursu nu alabilirler.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu na katılabilecek meslek grupları şunlardır:
Hemşire
Çevre Sağlık Teknisyeni
Acil Tıp Teknisyeni
Sağlık Memuru
Yukarıda bulunan meslek gruplarından birine dahil olan kişiler Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu nu alarak ÖSYM kurumu tarafından yapılanan İşyeri Hemşireliği Sınavı na girebilirler.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Eğitim Süresi Ne Kadar?
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Eğitim Süresi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Eğitim Süresi 15 gündür. Kişiler 15 günlük eğitim sürecinde toplam 90 saat ders almaktadır.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu:
45 saat Asenkron (offline) Eğitim
45 saat Senkron (online) Eğitimden oluşmaktadır.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu Eğitim Süresi boyunca kişilerin devamsızlık hakkı 45 saat Senkron (online) Eğitim döneminde bulunmaktadır. 90 saatlik eğitim süresinde kişilerin altı (6) saat devamsızlık hakkı bulunmaktadır.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?
İşyerlerin işyeri hemşiresi olarak çalışmak isteyen kişilerin İşyeri Hemşireliği Sertifikası na sahip olması gerekir. Bingöl İşyeri Hemşireliği Sertifikası na sahip olmak isteyen kişiler ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş KARiYER ENSTiTÜSÜ™ iştiraki olan BULUT AKADEMi™ kurumundan Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu nu almalıdır.
15 gün süren Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu nu tamamlayan kişilerin ikinci adım olarak ÖSYM tarafından düzenlenen Bingöl İşyeri Hemşireliği Sınavı na girmesi gerekir. Kişilerin Bingöl İşyeri Hemşireliği Sınavı ndan başarılı olması için en az 60 puan alması gerekir.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Sınavı ndan başarılı olan kişiler Bingöl İşyeri Hemşireliği Sertifikası na sahip olabilirler. Ayrıca kişilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan sertifika ücretini ödemesi gerekir. Ücretini ödeyen kişiler Bingöl İşyeri Hemşireliği Sertifikası na sahip olurlar.
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu | İşyeri Hemşireliği Sınavı Nerelerde Yapılıyor?
KARiYER ENSTiTÜSÜ™ iştiraki olan BULUT AKADEMi™ kurumundan Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu nu bitiren kişiler İşyeri Hemşireliği Sınavı na girmeye hak kazanırlar.
İşyeri Hemşireliği Sınavı ne yazık ki her ilde yapılmamaktadır.
İşyeri Hemşireliği Sınavı nın yapıldığı şehirler şunlardır:
Adana
Ankara
Antalya
Bursa
Diyarbakır
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
İstanbul
İzmir
Kayseri
Konya
Malatya
Samsun
Sivas
Trabzon
Van
Bingöl İşyeri Hemşireliği Kursu | 2023 konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize bir form bırakarak sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
BULUT AKADEMi™ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İSG Eğitimleri noktasında Yetkilendirilmiş olan KARİYER ENSTİTÜSÜ A.Ş. markasıdır. Bulut Akademi, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 14 yıldır binlerce kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almasını sağlamıştır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.
Comments