top of page

İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Veren Kurumlar Listesi


İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Veren Kurumlar Listesi
İş Güvenliği Uzmanı Eğitimi Veren Kurumlar Listesi

Çalışma Bakanlığının sorumluluk alanı içinde bulunan iş sağlığı güvenliği çalışmalarını saha içinde yürütmekle görevli iş güvenliği uzmanlarının sertifika alabilmesi için belirli eğitimlerden geçmesi gerekiyor. Eğitimini tamamlayan ve İSG sınavı başarılı olan uzman adayları iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alarak göreve başlamaktadır. Görmüş olduğunuz üzere sınavda başarıyı yakalamanın yolu iyi bir eğitimden geçiyor. Çağımızın popüler mesleklerinden biri olan iş sağlığı güvenliği uzmanı olmak isteyen adaylar iş sağlığı güvenliği eğitimi veren en iyi kurumları araştırıyor. İSG eğitimleri yalnızca Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumları tarafından verilebilen bir eğitimdir. Hangi kurumların, kuruluşların ve üniversitelerin İSG sertifikası eğitimi vermeye yetkili olduğunu Çalışma Bakanlığı web sitesinden öğrenebilirsiniz. Kurumumuz BULUT AKADEMi™ Çalışma Bakanlığından onay almış bir eğitim kurumudur.


İş güvenliği eğitimi veren kurumlar yılın belirli dönemlerinde açmış oldukları kurslarla geleceğin iş güvenliği uzmanlarını yetiştirirler. İş güvenliği konusunda kariyer yapmak isteyen kişilerin sınavlara katılabilmesi için İSG eğitimi alması yasal bir zorunluluktur. Toplamda 220 saat olan eğitimlerin 90 saati teorik, 90 saati online ve 40 saati staj eğitimi şeklinde gerçekleştirilmektedir.



 

İş Güvenliği Sertifikası | İSG Sınavı


İş Güvenliği Sertifikası | İSG Sınavı
İş Güvenliği Sertifikası | İSG Sınavı

İş güvenliği uzmanı sertifikası almak isteyen adayların Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından İSG kursu almaları gerektiğinden yukarıda bahsetmiştik. Sertifikalarını alan iş güvenliği uzmanları 5 yılın sonunda sertifika yenileme eğitimlerine katılırlar. Yenileme eğitimlerinin süresi asgari 30 saat olacak şekilde düzenlenmektedir. İSG uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmek isteyenlerin 5 yılın sonunda muhakkak sertifika yenileme eğitimlerine katılmaları gerekiyor. Sertifika yenileme eğitimleri için birçok kişi gibi siz de Bulut Akademi eğitim kurumlarını tercih edebilirsiniz. Temel eğitimlerin ardından yapılan İSG sınavı ise ÖSYM tarafından düzenlenir. Sınavda başarılı olamayan adaylar tekrar eğitim almalarına gerek olmadan 3 yıl süresince sınavlara girebilmektedir. Ancak toplamda 2 sınavda başarısız olan adaylar İSG uzmanı olabilmek için yeniden eğitim almak zorundadır. Yapılan sınavı başarıyla atlatarak İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için 100 üzerinden 70 puan yani toplam 50 sorudan 35 tanesine doğru yanıt vermeniz gerekir.

 

İSG Eğitimi Veren Kurumlar


İSG Eğitimi Veren Kurumlar
İSG Eğitimi Veren Kurumlar

Bir kurumun iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verebilmesi için Bakanlık tarafından belirlenen kurallara harfiyen uyması gerekiyor. Söz konusu kuralları karşılayamayan kurumlara İSG eğitimi verebilmesi için yetkilendirme yapılmıyor. İş sağlığı güvenliği özel bir çalışma alanıdır. Bu nedenle İSG Kursu verecek kurumun birtakım özelliklere sahip olması gerekir. Bu özelliklerden birincisi Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olmasıdır ki bundan daha önce bahsetmiştik. Unutmayınız ki yetkisi olmayan kurumlardan alınan iş güvenliği sertifikası geçersizdir. Bu nedenle Çalışma Bakanlığı sayfasındaki yetkili eğitim kurumları listesini dikkatle inceleyiniz. İş güvenliği eğitimi veren kurum bir kamu kuruluşu, üniversite veya ticari bir işletme olabilir. Bu kurumların İSG sertifikası verebilmesi için öncelikli olarak aranan Türk Ticaret Kanununa göre çalışıyor olmalarıdır.


İSG uzmanı olabilmek için bağlı bulunduğunuz eğitim kurumunda verilen dersleri başarıyla tamamlamanız gerekiyor. Peki, İSG eğitimi veren kurumlarda adaylara ne gibi dersler veriliyor birazda bu konudan bahsedelim. İş güvenliği uzman adayları mevzuat ile ilgili dersler alır yasal yaptırımların nasıl uygulanması gerektiğini öğrenirler. Bunun haricinde bir iş güvenliği uzmanı adayı eğitim süresi içinde risk değerlendirmesi yapmasını, patlamadan korunma dokümanı düzenlenmesi vb. konularda eğitimler alırlar.

 

İSG Eğitimi Veren Kurumlara Nasıl Başvurulur?


İSG Eğitimi Veren Kurumlara Nasıl Başvurulur?
İSG Eğitimi Veren Kurumlara Nasıl Başvurulur?

İş güvenliği eğitimi veren kurumlara başvururken elinizde bulunması gereken evraklar ve kayıt prosedürü aşağıda açıkladığımız şekilde gerçekleştirilmektedir.

  • Eğitim alınacak kuruma dilekçe yazılır. Dilekçede hangi eğitime katılmak istenildiği belirtilir. Ayrıca T.C. kimlik numarası ve iletişim bilgileri de dilekçede yer alır.

  • İş sağlığı ve güvenliği eğitimi almak isteyen adayın Bakanlık tarafından belirtilen lisans bölümlerinden mezun olduğunu gösteren dilekçe veya geçici mezuniyet belgesi

  • A sınıfı İSG uzmanı eğitimine katılacaklardan B sınıfı İSG uzmanı belgesi ve B sınıfı uzman olarak en az 4 yıl fiilen çalıştığını gösterir belge.

  • B sınıfı İSG uzmanı eğitimine katılacaklardan C sınıfı iş güvenliği sertifikası ve C sınıfı uzman olarak en az 3 yıl fiilen çalıştığını gösterir belge.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comentários


bottom of page