2024 İSG/1 Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? - İş Güvenliği Uzmanlığına Giden Yol
2024 İş Güvenliği Uzmanlığı (İSG) Sınavı, 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. Şimdi, adaylar 2024 İSG/1 Sınav Sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Peki, 2024 İSG/1 Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?
2024 İSG/1 Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi
Sınavın tamamlanmasının ardından, İş Güvenliği Uzmanlığı Sınav Sonuçları 30 Mayıs 2024 tarihinde duyurulacak. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sayfasından T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler. Önemli bir not olarak, sınav sonuç belgelerinin adayların adreslerine gönderilmeyeceği, bu bilgilerin sadece ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacağı ifade edilmiştir.
İSG Sınavının Değerlendirmesi ve Puanlama
Sınav sonuçları, adayların doğru ve yanlış cevap sayılarıyla birlikte aldıkları puanları içerecek şekilde duyurulacaktır. Değerlendirme sırasında, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak ve her sorunun eşit değerde olduğu 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Nedir?
İş Güvenliği Uzmanlığı, 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Türkiye'nin gündemine girmiştir. Bu kanun öncesinde, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı genellikle iş kanunu içinde yer alıyordu. Ancak, 6331 sayılı İSG kanunuyla birlikte, iş güvenliği uzmanlarının daha geniş bir alanda görev almaları sağlanmıştır.
İş Güvenliği Uzmanlığına Giden Yol
İş güvenliği uzmanı olabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlar arasında, üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmak, İSG kursunu tamamlamak ve İSG sınavını başarıyla geçmek bulunmaktadır. İlgili bölümler arasında mühendislik, mimarlık, fizik, kimya, biyoloji, teknik öğretmenlik ve iş sağlığı ve güvenliği programı bulunmaktadır. İş güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin bu alanlardan birinden mezun olmaları gerekmektedir.
İSG Sınavı ve Eğitim Süreci
İş güvenliği uzmanlığı sınavı, her yıl Mayıs ve Aralık aylarında olmak üzere iki defa yapılmaktadır. Sınavın başvuruları genellikle sınavdan 45 gün önce başlamaktadır. Sınav 50 sorudan oluşmakta ve adaylar en az 70 puan alarak başarılı sayılmaktadır. İş güvenliği sınavına hazırlık sürecinde, bakanlık tarafından yetkilendirilmiş iş güvenliği kurslarına katılmak ve staj yapmak zorunludur. Ayrıca, iş güvenliği eğitimi için özel dersler, konu anlatımlı İSG kitapları ve geçmiş yıllarda çıkmış sorular da kullanılabilir.
İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri ve Maaşları
İş güvenliği uzmanları, işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamın oluşturulmasından sorumludur. Risk tespiti yaparak tedbirler almak, güvenlik önlemlerini düzenli olarak denetlemek, işyerindeki olası riskleri belirleyip önlemler almak, bu önlemlerin denetimini yapmak gibi görevleri bulunmaktadır. İş güvenliği uzmanlarının maaşları, özel sektörde çalıştıkları için deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.
Sonuç olarak, iş güvenliği uzmanlığı, çalışma hayatını daha güvenli ve insan odaklı bir ortama kavuşturmak adına önemli bir meslek dalıdır. Bu alanda çalışmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri ve gerekli eğitimleri almaları gerekmektedir. İSG sınavına hazırlık sürecinde bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurslardan faydalanmak, iş güvenliği konusunda derinlemesine bilgi edinmek için önemlidir.
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. "Türkiye'nin İSG Kursu" sloganıyla 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği eğitimleri sunmaktadır.
Eğitim almak ve detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Comments