2024 Kayseri İSG Kursu: Eğitimde Yenilikler Devam Ediyor!
İş Güvenliği Uzmanlığı (İSG) eğitim faaliyetlerimiz, Kayseri İSG Kursu olarak kesintisiz sürüyor. Hangi bölümlerden mezun olanlar bu eğitimlere katılabilir? Kaç saatlik bir program söz konusu? İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı nasıl bir süreçtir? Bu yazıda bu sorulara detaylı bir şekilde yanıt vereceğiz. Kayseri'de yaşayanlar için İSG Kursu fırsatlarına göz atın ve geleceğin önemli mesleklerinden biri olan İş Güvenliği Uzmanlığı yolunda adım atın.
Kayseri İSG Kursu: Kimler Katılabilir?
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, belirli üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olanlar İş Güvenliği Kursu'na katılabilirler. Bu da şunları içerir:
Mühendislik fakültesi bölümleri,
Mimarlık fakültesi bölümleri,
İş Sağlığı ve Güvenliği lisans/ön lisans programları,
Teknik personel yetiştiren bölümler,
Fen Edebiyat fakültesi; Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümleri.
Bu bölümlerden birinden mezun olduysanız, İş Güvenliği Kursu eğitim programına katılabilirsiniz. Kayseri'de yaşayanlar da bu eğitimlere katılabilir ve başarılı bir şekilde İş Sağlığı ve Güvenliği alanında kariyer fırsatlarını değerlendirebilirler.
Kayseri İSG Kursu: Eğitim Süresi
Kayseri İSG Kursu eğitim programına katılan adaylar, toplamda 220 saatlik bir eğitim alırlar:
81 saat asenkron (offline) eğitim
9 saat senkron (canlı) eğitim
90 saat yüz yüze (örgün) eğitim
40 saat uygulamalı (staj) eğitim.
Online İSG Eğitimi sürecinde devamsızlık izni bulunmamaktadır. Ancak, yüz yüze eğitimlerde 6 saatlik bir devamsızlık hakkı vardır. Yüz yüze eğitim süresi 15 gündür ve adaylar bu süre içindeki devamsızlık hakkını aşmamalıdır.
220 saatlik eğitim sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliğiyle yapılan İSG sınavına katılma hakkı kazanılır. İş Güvenliği Uzmanı olmak isteyenler için bu süreç, belirli bir eğitimden geçmeyi ve ardından düzenlenen sınava girmeyi gerektirir.
Kayseri İSG Sınavı ve Detayları
İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimini başarıyla tamamlayanlar, Sertifika sahibi olabilmek için İş Sağlığı ve Güvenliği sınavında minimum 70 puan almalıdır. Sınavda 50 soru bulunmakta olup adayların en az 35 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir. İSG sınavları yılda iki kez ÖSYM tarafından çeşitli illerde düzenlenmektedir.
Sınav süresi 75 dakikadır ve test grupları A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olmak üzere düzenlenmektedir. A, B ve C sınıfı İş Güvenliği sınav gruplarında soru içeriklerinin konu dağılımı aşağıda gösterildiği gibidir:
Genel İSG konuları (%15)
Mevzuat (%30)
Teknik (%40)
Hukuk (%5)
Sağlık (%10)
Kayseri İSG Kursu: Özet
Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganıyla 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi vermektedir. En uygun fiyatlar ve detaylı bilgi için iletişim sayfamızı ziyaret edebilir, kariyerinizde yeni bir adım atabilirsiniz.
Uzmanlarımız, Kayseri İSG Kursu ve İş Güvenliği ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacaktır. İlerlemek istediğiniz kariyer yolunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Comentários