top of page

İş Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler


İş Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler

2022 YKS Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığından bu yana adayları hangi bölümü tercih yapacağı telaşı sardı. YKS Sonuçları nın duyurulması ile kolay iş imkanı olan bölümler mercek altına alındı. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Ön Lisans ve Lisans Bölümü de bu konuda en çok incelenen bölümlerden oldu. İş Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler konulu yazımızda sizlerin merak ettiği birçok soruya cevap vereceğiz.


İşte o sorular:


  • Hangi bölümlerden mezun olanlar İş Güvenliği Uzmanı olabilir?

  • İsg Ön Lisans ve Lisans bölümlerinin farkları var mıdır?

  • Mezun olduktan sonra nasıl iş güvenliği uzmanı olacağız?


Hangi bölümlerden mezun olanlar iş güvenliği uzmanı olabilir?


YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra geleceğin önemli mesleklerinden biri olacak olan İş Güvenliği Uzmanı olmak isteyen adaylara ilk tavsiyemiz;


Aşağıda belirtmiş olduğumuz üniversitelerin ilgili bölümlerini tercih etmek ve bu bölümlerden mezun olmak. İşte o bölümler:


  • Üniversitelerin Mimarlık ve mühendislik fakülteleri ,

  • Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültelerinin; Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümleri

  • Üniversitelerin İş sağlığı ve güvenliği Ön lisans ve Lisans bölümleri.


Konu ile ilgili C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? 2022 yazımızı inceleyebilirsiniz.






İsg Ön Lisans ve Lisans bölümlerinin farkları var mıdır?


İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Lisans ve Lisans bölümlerinden mezun olanlar İş Güvenliği Teknikeri unvanına sahip oluyorlar. Aralarındaki farkları aşağıdaki tabloda özetlemeye çalışacağız. İşte o tablomuz:


İSG ÖN LİSANS

İSG LİSANS

✅Bu bölümden mezun olanlar C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olabilmek İçin İsg Kursuna katılarak eğitim almalıdır. Daha sonra İsg Sınavına girebilmektedir.

✅Bu bölümden mezun olanlar her hangi bir eğitim almadan direkt olarak İsg Sınavına girebilmektedirler.

✅Bu bölümde dersler daha temeldir.

✅Bu bölümde dersler temele göre daha detaylı işlenmektedir.

Burada dikkat etmemiz gereken husus bu iki bölümden herhangi birinden mezun olan adaylar C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Unvanına direkt olarak sahip olamazlar.


C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için önce iş güvenliği uzmanlığı eğitimi alıp sınava girmeli ya da direkt sınava girmelidir. Burada adaylara vereceğimiz tavsiyemiz; alacakları eğitimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yetkilendirdiği kurslardan almalarıdır. Ayrıca alacakları eğitimi Uzman Eğiticilerden almaları sınavda ve sonraki mesleki gelişmelerde katkı sağlayacaktır.


Konu ile ilgili İsg Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Yazımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz.



Mezun olduktan sonra nasıl İş Güvenliği Uzmanı olacağız?


Hangi bölümlerden mezun olanlar iş güvenliği uzmanı olabilir? Başlıklı yazımızda belirttiğimiz bölümlerden mezun olan adaylar öncelikle eğitim almak zorundadırlar.(İsg Lisans Bölümü mezunları hariç!)


Buradaki tavsiyemiz;


Eğitim alacağınız İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu veren kurum kesinlikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olmalıdır. Merdiven altı denilen kurslardan ise uzak durulmalıdır. Çünkü bu Merdiven altı kurslardan alacağınız sertifikanın hiç bir geçerliliği yoktur.


Bununla birlikte seçtiğiniz kurumun eğitim kadrosunun yeterli donanım ve tecrübeye sahip olması da göz önünde bulundurulması gereken konulardan biridir.


Eğitimini tamamlayan adaylar İsg Sınavına başvuru yaparak sınava girebilirler. Sınav 50 adet sorudan oluşmakta ve toplam 75 dakika sürmektedir. Sınavdan başarılı sayılabilmek için geçer not olarak 100 üzerinden 70 puan almalısınız.


Seçtiğiniz İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu veren yerin; kurs sürecini tamamladıktan sonra da sizinle irtibatı kesmeyen ve C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olana kadar size destek olan bir kurumu seçmeniz tavsiyemiz olacaktır.


Sınav ile ilgili İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.



 

İş Güvenliği Uzmanı Olmak İsteyenlere Tavsiyeler konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize bir form bırakarak sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


BULUT AKADEMi™ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İSG Eğitimleri noktasında Yetkilendirilmiş olan KARİYER ENSTİTÜSÜ A.Ş. markasıdır. Bulut Akademi, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.


 

 
 
 
 

13 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 






bottom of page