top of page

İş Güvenliği Sınav Başvuru


İş Güvenliği Sınav Başvuru
İş Güvenliği Sınav Başvuru

İş sağlığı ve güvenliği alanında çalışacak olan uzman ve hekim adaylarının 2021/2. Dönem İSG sınav tarihleri açıklandı. Sınavlar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde gerçekleştirilecektir. Sınavda adaylar sertifika alanlarına göre aşağıda belirttiğimiz test gruplarından birine gireceklerdir. Testler 50 sorudan oluşmaktadır. 5 ayrı sertifika alanında yapılacak sınavlar aynı gün ve aynı saate başlayacak olup testlerde ortak sorular yer alabilecektir. Sınava girilecek test grupları şu şekilde belirlenmiştir.

  • İşyeri Hekimliği Testi

  • C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi

  • B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Testi

  • A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi

  • Diğer Sağlık Personeli Testi

İş sağlığı ve güvenliği alanında uzman ve hekim olmak isteyen adaylar bir yandan eğitimlerine devam ederken bir yandan da İSG sınav tarihleri 2021 yılı 2. döneminin ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Bildiğiniz üzere 2021 yılının ilk İSG sınavı 9 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti. 2021 yılının son sınavının ne zaman yapılacağına geçmeden önce iş güvenliği sınavlarına kimlerin girebileceğini hatırlatmak istedik.



 

Kimler İSG Sınavlarına Katılabilir?


Kimler İSG Sınavlarına Katılabilir?
Kimler İSG Sınavlarına Katılabilir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği eğitim kurumlarında eğitimini tamamlayan 4 yıllık lisans mezunu mühendis, mimar, teknik eleman, fizik, kimya, biyoloji mezunları ile iş sağlığı güvenliği ön lisans mezunları İSG sınavlarına katılabilmektedir. Bulut Akademi sektörde uzun yıllardır varlığını sürdüren ve başarısını her daim kanıtlamış olan bir eğitim kurumudur. Her sene yüzlerce mezun veren Bulut Akademi işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli işgücünü sektöre kazandırmaktadır. Kurumumuz hakkında bilgi almak ve tanışmak için web sayfamız üzerinden veya dilerseniz de şubelerimize bizzat gelerek eğitimlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.


İlgili mevzuat kapsamında eğitim almadan İSG sınavlarına girme hakkı bulunanları ise aşağıda listeledik.

  • Üniversitelerin İSG Bölümü Lisans Mezunları

  • İş Sağlığı veya İş Güvenliği Alanında Bilim Uzmanı Olan Hekimler

  • İş Sağlığı Güvenliği Alanında Yüksek Lisans Yapmış Mühendis, Mimar ve Teknik Elemanlar

  • Genel Müdürlüğün veya Genel Müdürlüğün Bağlı Birimlerinde Çalışan İş Müfettişleri

Yukarıda maddeler halinde sıralamış olduğumuz gruba giren kişiler İSG sertifikası eğitimlerine katılmadan doğrudan sınava girebilirler.

 

2021 Yılı İSG Sınav Ücretleri


2021 Yılı İSG Sınav Ücretleri
2021 Yılı İSG Sınav Ücretleri

İSG sertifikası almak için sınava girecek adaylar 22 Ekim- 2 Kasım 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin belirtmiş olduğu banka hesaplarına sınav ücretini yatırabilirler. 2021 yılı için belirlenen sınav ücreti 290.00 TL'dir. Adaylar sınav ücretini ÖSYM'nin sayfasında bulunan "Ödemeler" kısmından banka kartı veya kredi kartıyla da ödeyebilirler. Sınav ücretinin hangi bankalara yatırılacağını merak eden arkadaşlar aşağıda oluşturduğumuz listeyi inceleyebilirler.

  • Albaraka Türk Katılım Bankası: Şube ATM İnternet Bankacılığı

  • Kuveyt Türk Katılım Bankası: Şube ATM İnternet Bankacılığı

  • Halkbank Şube ATM İnternet Bankacılığı

  • Vakıf Katılım Bankası Şube ATM

  • Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı

  • ING Bank Şube İnternet Bankacılığı

  • Finansbank Şube ATM İnternet Bankacılığı

  • Akbank Şube ATM İnternet Bankacılığı

Sınav ücretleri ile ilgili bu şekilde bilgilendirmemizi yaptıktan sonra İSG sınav tarihleri 2021 yılı 2. döneminin ne zaman yapılacağı ile ilgili konu başlığımıza geçebiliriz.

 

2021-İSG/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?


2021-İSG/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
2021-İSG/2 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bilindiği üzere geleceğin İSG profesyonellerini belirlemek için yapılan İSG sınavları her yılın Mayıs ve Aralık aylarının içinde yapılmakta sonuçlar ise Haziran ve Ocak aylarında açıklanmaktadır. 2021 yılı iş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimlik sınavları 9 Mayıs 2021 tarihinde yapılmış, adayların başvuruları 24-31 Mart 2021 tarihleri arasında alınmış sonuçlar ise 3 Haziran 2021 tarihinde açıklanmıştır.


2021 yılı 2. dönem İSG sınavı ÖSYM'nin açıkladığı sınav takvimine göre 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacaktır. Adaylar 22 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapabileceklerdir. 11 Kasım 2021 geç başvuru tarihi olarak belirlenmiştir. Bu yılın son İSG sınavının sonuçlarının açıklanma tarihi ise 6 Ocak 2022'dir

 

2021 İSG Sınav Başvuruları Nasıl Yapılacak?


2021 İSG Sınav Başvuruları Nasıl Yapılacak?
2021 İSG Sınav Başvuruları Nasıl Yapılacak?

ÖSYM'nin başvuru tarihlerini açıklamasının ardından sınava girecek adaylar 2021 İSG sınav başvurusu nasıl yapılacak konusunu araştırmaya başladı. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aldığımız bilgiler ışığında başvuru işlemlerinizi nasıl yapacağınızı anlattık. Geçmiş yıllardan farklı olarak Aralık ayında yapılacak 2021 İSG sınav başvurusu E-devlete geçiş nedeniyle İSG-Katip üzerinden yapılacaktır. Öncelikle başvurunuzu yapmadan önce Bakanlığın sayfasında yayınlanan başvuru rehberini dikkatle incelemenizi öneriyoruz. E-Devlet uygulaması üzerinden ulaşacağınız İSG-Katip uygulamasının "Başvuru" bölümünden sınav başvurunuzu hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bakanlığa herhangi bir evrak göndermenize gerek kalmadan tüm işlemlerinizi İSG-Katip aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Yapılacak sınavla ilgili sınav uygulama duyurusuna İSG-Katip'ten erişebilirsiniz. Son olarak 13 Ekim 2021 tarihinden sonra eğitimlerini tamamlayan iş güvenliği uzman ve hekim adaylarının 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olan sınava katılamayacaklarını önemle hatırlatmak isteriz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page