top of page

Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri | 2022


Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri | 2022

Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri konusunu çoğu kişinin bilmediğini öğrendikten sonra bu yazıyı yazmaya karar verdik. Ayrıca bu yazımızda Diğer Sağlık Personelinin Yükümlülükleri konusuna da değineceğiz. İlk olarak Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri ile başlayalım.



Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri


Diğer Sağlık Personeli (DSP) işyerinde meydana gelebilecek çeşitli bulaşıcı hastalıklara ve mesleki tehlikelere karşı önlem almak için Diğer Sağlık Personeli Eğitimi almış ve işyeri hekimiyle birlikte çalışan bir kişidir. Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında:

Çok Tehlikeli sınıfta yer alan 10-49 çalışanı olan işyerlerinde

Çalışan başına ayda en az 10 dakika

Çok Tehlikeli sınıfta yer alan 50-249 çalışanı olan işyerlerinde

Çalışan başına ayda en az 15 dakika

Çok Tehlikeli sınıfta yer alan 250 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde

Çalışan başına ayda en az 20 dakika


çalışırlar. Tam süreli işyeri hekiminin görevlendirildiği işyerlerinde, diğer sağlık personeli görevlendirilmesi şartı aranmaz. Diğer sağlık personelinin görevlendirilmesinde sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunulur.



Diğer Sağlık Personelinin (DSP) Yükümlülükleri


İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin (DSP) Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik bünyesinde diğer sağlık personelinin yükümlülükleri yer alır. İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında:


  • İşyerinde görevli diğer sağlık personeli, bu yönetmelikte belirtilen görevlerini yaparken, işin normal akışını mümkün olduğu kadar aksatmamak ve verimli bir çalışma ortamının sağlanmasına katkıda bulunmak, işverenin ve işyerinin meslek sırları, ekonomik ve ticari durumları hakkındaki bilgilerle çalışanın kişisel sağlık dosyasındaki bilgiler gizli tutmakla yükümlüdürler.

  • İşyerinde görevli Diğer Sağlık Personeli, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesindeki ihmallerinde dolayı, hizmet sundukları işverene karşı sorumludur.

  • Diğer sağlık personeli görevlendirildiği iş sağlığı ve güvenliği ne ilişkin tespit ve tavsiyelerini işyeri hekimine iletmekle yükümlüdür.


 

Diğer Sağlık Personeli Çalışma Süreleri | 2022 konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize bir form bırakarak sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


BULUT AKADEMi™ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İSG Eğitimleri noktasında Yetkilendirilmiş olan KARİYER ENSTİTÜSÜ A.Ş. markasıdır. Bulut Akademi, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.


 

 
 
 
 

13 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page