top of page

İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği | 2022


İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği | 2022

Merhabalar, bugün siz değerli okuyucularımız ile İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği konusunu paylaşacağız. Aynı zamanda bu yazımızda İşyeri Hemşiresinin Görevleri Nelerdir? Sorusunun yanıtını da vereceğiz.





İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği



İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çıkarılmıştır.


Diğer Sağlık Personeli Yönetmeliği nin amacı şöyledir:


İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli İşyeri Hekimleri nin ve Diğer Sağlık Personelinin nitelikleri, belgelendirilmeleri, eğitimleri, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

İşyeri Hemşireleri soruduğu her konu ile ilgili cevabı Diğer Sağlık Personeli Yönetmeliği nde bulabilir.

İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği nde tanımların bulunduğu Madde 4’de Diğer Sağlık Personeli nin kim olduğunu anlatan tanımda bulunmaktadır.

Diğer Sağlık Personeli:


İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirmek üzere bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tip teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile bakanlıkça verilen İşyeri Hemşireliği Belgesi ne sahip kişilerdir.



İşyeri Hemşiresin Görevleri Nelerdir?


İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği başlıklı bu yazımızda sizlerin sıklıkla sorduğu İşyeri Hemşiresin Görevleri Nelerdir? Konusu da ele alacağız.


İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği madde 16 da İşyeri Hemşiresinin Görevlerine yer verilmiştir. Bizde sizlere doğru bilgi vermek adına İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliği nden faydalanacağız.


İşyeri Hemşiresinin Görevleri:


  • İşyerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenme ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak. Aynı zamanda veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak.

  • İşyerlerinde çalışan kişilerin sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimine yaptığı muayene esnasında hekime yardımcı olmak.

  • Özel politika gerektiren grupların takibini yaparak gerekli olan sağlık muayenelerinin yaptırılmasına yardımcı olmak.

  • İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütülmesinde işyeri hekimi ile birlikte görev almak.

  • Çalışan kişilerin eğitimlerinde görev almak.

  • İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimi ile ortak çalışma yapmak.

  • İşyerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek vererek onlara iş birliği yapmak

İşyeri Hemşiresi olarak görev almak isteyen kişiler BULUT AKADEMİ™ eğitim kurumu tarafından verilen Diğer Sağlık Personeli Sertifikası nı almalıdır.


 

İşyeri Hemşireliği Yönetmeliği | 2022 konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize bir form bırakarak sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


BULUT AKADEMi™ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İSG Eğitimleri noktasında Yetkilendirilmiş olan KARİYER ENSTİTÜSÜ A.Ş. markasıdır. Bulut Akademi, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.


 

 
 
 
 

13 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Fark edin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 



bottom of page