top of page

İşyeri Hekimliği İSG Katip


İşyeri Hekimliği İSG Katip
İşyeri Hekimliği İSG Katip

İSG-Katip sistemi İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir yazılımdır. Bu yazılım sayesinde ülke çapındaki tüm işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanları kayıt altına alınmakta ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hizmetler online olarak gerçekleştirilebilmektedir. Sistem dahilinde İSG ile ilgili kurumlar ve Mernis sistemi ortaklaşa ve eşzamanlı olarak çalışmakta böylelikle tümleşik raporlama yapılabilmektedir. İSG-Katip sisteminde işletme ve kurumlarda çalışan hekim ve uzmanların yanı sıra işyeri hekimi veya İSG uzmanı olmak isteyen ve bu amaçla işyeri hekimliği kursu ve iş güvenliği uzmanlığı kurslarına devam eden kursiyerler de tanımlı bulunmaktadır. İşyeri hekimlerinin ve İSG uzmanlarının eğitimleri, stajları ve görevlendirilmeleri İSG-Katip üzerinden yapılmaktadır. Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri ve herhangi bir kuruma bağlı olmadan çalışan İSG profesyonellerinin faaliyetleri, sözleşme süreleri ve illerde bulunan OSGB'lerin bilgileri de İSG-Katip üzerinden takip edilebilmektedir.


İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin İSG-Katip sistemi ile birlikte elektronik ortama geçmesiyle işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarına olan olan ihtiyaç daha sağlıklı bir şekilde planlanmaktadır. E-Devlet sistemi ile de eşzamanlı olarak çalışan İSG-Katip uygulaması fiili olarak teftiş yapılmasına gerek olmadan İSG uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırması zorunlu olan firmaları online üzerinden takip edebilmektedir.



 

İşyeri Hekimlerinin İSG-Katip Onay ve Atamaları


İşyeri Hekimlerinin İSG-Katip Onay ve Atamaları
İşyeri Hekimlerinin İSG-Katip Onay ve Atamaları

İşyeri hekimleri ve İSG uzmanlarının resmi olarak göreve başlayabilmeleri için karşılıklı onay işlemlerinin yapılması gerekir. OSGB'lerin işyeri hekimi ve İSG uzmanlarını İSG-Katip sistemi üzerinden görevlendirmesi gerekirken işverenler de çalıştıracakları hekim ve uzman personeli ayrıca hizmet aldığı OSGB'yi yine İSG-Katip üzerinden onaylamalıdır. İşyeri hekimliği İSG-Katip onay ve atama işlemlerini madde madde sıralayacak olursak;

  • İşyeri hekimliği hizmeti alacak kurum veya işletme OSGB'ye SGK işyeri sicil numarasını bildirir,

  • OSGB İSG-Katip üzerinden işyeri görevlendirmesini yapar,

  • Hizmet alacak kurum veya işletme E-Devlet şifresiyle İSG-Katip sistemine giriş yapar ve hizmet aldığı OSGB'ye onay verir. Onay ve Atamaların bu şekilde yapılması yasal bir zorunluluktur.

Alınan iş güvenliği uzmanlığı veya işyeri hekimliği İSG-Katip üzerinden onaylanmazsa;

  1. İşletmenin İSG hizmeti aldığı görünmez dolayısıyla cezai yaptırıma maruz kalır,

  2. OSGB onaysız sözleşme ile hizmet veriyor gibi göründüğünden kapatmaya varan cezalarla karşılaşabilir.


 

İşyeri Hekimliği İSG-Katip Onay Giriş


İşyeri Hekimliği İSG-Katip Onay Giriş
İşyeri Hekimliği İSG-Katip Onay Giriş
  • Onay işlemini yapacak şirket yetkilisi (Bu kişinin SGK üzerinde şirket yetkilisi olarak görünmesi gerekir) E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapar,

  • Sol tarafta "Hizmet Alan İşyeri" kısmı bulunmaktadır. Bu kısma tıklanır. Şayet kişi bu butona tıklayamıyorsa SGK nezdinde şirket yetkilisi olarak görünmüyor demektir. Bu durumda ilgili kişinin şirket temsilcisi olarak kayıtlara alınması için SGK sicil servisine başvurulur.

  • Menünün sağ kısmında şirkette çalışmaya başlayacak olan iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekiminin bilgileri belirecektir. İlgili kişinin üzerine tıklanır ve yukarıdaki "Onay" butonuna basılır. Böylece hizmet alan şirket SGK kayıtlarında işyeri hekimi çalıştırıyor görünecektir.


 

İşyeri Hekimliği İSG-Katip Sözleşme


İşyeri Hekimliği İSG-Katip Sözleşme
İşyeri Hekimliği İSG-Katip Sözleşme

İşyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarının resmi olarak göreve başlayabilmeleri için yapılması gereken işlemlerden biri de iş yeri hekimliği İSG-Katip üzerinden sözleşme yapılmasıdır. İSG-Katip üzerinden sözleşme yapılabilmesi için OSGB veya işyeri yetkilisinin E-Devlet şifresiyle İSG-Katip sistemine giriş yapılır. Açılan ekranda "Sözleşmeler" bölümü yer almaktadır. Sözleşmeler bölümünün içinde bulunan "Yeni Kayıt" düğmesine tıklanarak yeni sözleşme ekranı açılabilir. İş güvenliği uzmanı veya işyeri hekiminin sözleşme türü ve sertifika türü seçilir. TC. Kimlik Numarası girilir. Bu işlemlerin ardından sistem otomatik olarak İSG uzmanı veya işyeri hekimliği İSG-Katip sözleşmesini hazırlayacaktır. "Kayıt" butonuna basılır ve işlem tamamlanır. İSG-Katip sistemine kayıt edilen bu sözleşmenin en geç 5 gün içinde iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi tarafından onaylanması gerekir. Sözleşme onaylanmazsa sistem sözleşmeyi otomatik olarak iptal etmekte ve sözleşmenin yeniden yapılması gerekmektedir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı, Kimyasal Değerlendirme Uzmanlığı Eğitimleri

Sadece, ilgili Bakanlıklardan yetki alan Kurumlar tarafından verilebilir.

Lütfen, YETKİSİZ KİŞİ VE KURULUŞLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

TAKLİTLERİMİZDEN SAKININIZ.

Bulut Akademi iSG Eğitimi Stamford Yetki.png
Bulut Akademi İşyeri Hekimliği Eğitimi ISO 9001.png
Bulut Akademi İş Güvenliği Kursu ISO 27001 .png
Bulut Akademi isg kurs fiyatları ISO 10002.png
Bulut Akademi işyeri hekimliği kursu TSE Belgesi.png
Bulut Akademi iş güvenliği eğitimi HSE Master Yetki.png

© Copyright | Bulut Akademi Eğitim Kurumları | 2009 - 2024 Retorik™ Creative

isgkursu_telegram.png
bottom of page