top of page

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Kaç Kez Girebilirim? | Sizden Gelenler


İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Kaç Kez Girebilirim? | Sizden Gelenler

İş sağlığı ve güvenliği sınavına kaç kez girebilirim? sorusunun cevabını sizden gelenler serimizin ilk yazısında cevaplandıracağız. Son zamanlarda epeyce üzerinde talep artan iş güvenliği uzmanlığı mesleği ile ilgili haliyle birçok soru sorulmaktadır. Bu sorulardan birisi de iş sağlığı ve güvenliği sınavına kaç kez girebilirim? sorusudur, şimdi zaman kaybetmeden yazımıza geçelim.


Ayrıca yazımızda iş sağlığı ve güvenliği sınavı ne zaman yapılır? ve İş sağlığı ve güvenliği sınavına kimler girebilir? sorularına da yanıt vereceğiz.


İSG Sınavına Kimler Girebilir?


İsg sınavına kimler girebilir? sorusu İş sağlığı ve güvenliği sınavına kaç kez girebilirim? konusu hakkında araştırma yapan kişileri yakından ilgilendirmektedir.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şu kişilerin iş sağlığı ve güvenliği sınavlarına girme ve iş güvenliği uzmanı olabileceklerine karar vermiştir. Bunlar ise;


  • Bakanlık içerisinde veya Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışma sistemini denetleyen müfettişler,

  • Mühendislik ve mimarlık fakültelerinden mezun olanlar,

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümlerinde lisans veya ön lisans eğitimi alanlar,

  • Teknik öğretmenler ile Üniversitelerin Fen Fakülteleri Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerinden mezun olanlar.

Siz de bu kişiler arasında yer alıyorsanız ve iş hayatınıza iş güvenliği uzmanı olarak devam etmek istiyorsanız sınavlara girme hakkınız bulunmaktadır.






İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı Ne Zaman?


İsg sınavları yılda 2 kez olmak üzere biri mayıs bir diğeri ise aralıkta yapılmaktadır. Sınav başvuruları yaklaşık 1 ay öncesinden yapılmaktadır. Sınav hakkında daha fazla bilgi için linke tıklayabilirsiniz.


İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Kaç Kez Girebilirim?


İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Programları nı tamamlayan adaylar değişiklik yapılmadan önce iki sınavdan da başarısız olmaları halinde tekrar eğitim almaları gerekmekte idi. Ancak yönetmelik de yapılan değişiklikle sınavlar da başarısız olsalar bile tekrar eğitim almadan İş Sağlığı ve Güvenliği sınavına istedikleri kadar girebileceklerdir.



İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Konuları


Her bölümün sınavlarında benzer sorular olsa da konu dağılımları farklıdır. İşte iş sağlığı ve güvenliği bölümlerine göre konu dağılımları:


İş güvenliği uzmanlığı sınav konuları şu şekilde dağılım göstermektedir:


Hukuk

%5

Sağlık

%10

Genel İSG Konuları

%15

Mevzuat

%30

Teknik

%40



İşyeri hekimliği sınav konuları şu şekilde dağılım göstermektedir:


Hukuk

%5

Sağlık

%50

Genel İSG Konuları

%15

Mevzuat

%25

Teknik

%5


Diğer sağlık personeli sınav konuları şu şekilde dağılım göstermektedir:


Hukuk

%5

Sağlık

%35

Genel İSG Konuları

%30

Mevzuat

%20

Teknik

%10


İş Güvenliği Uzmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?


Sınavdan ihtiyacımız olan puanı aldık ve şimdi sıra iş güvenliği uzmanlığı sertifikası almakta; Belge başvurunuzu yapabilmek için gerekli olan doküman ve belgeleri temin etmeniz gerekmektedir. İşte sınavı geçen adayların gerekli olan belgeler:


  • İmzalı başvuru formu,

  • Ulusal kimlik belgesi,

  • Lisans diploması,

  • Başvuru ücreti dekontu.


 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavına Kaç Kez Girebilirim? | Sizden Gelenler konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize bir form bırakarak sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.


BULUT AKADEMi™ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İSG Eğitimleri noktasında Yetkilendirilmiş olan KARİYER ENSTİTÜSÜ A.Ş. markasıdır. Bulut Akademi, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 13 yıldır binlerce kişinin İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası almasını sağlamıştır.


Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki formu doldurun.


 

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

bottom of page